keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Iso luu

Olli lähtee usein kanssamme kauppareissulle. Ihmisten tehdessä ostoksia Olli istuu autossa ja katsoo ulos. Aina samassa paikassa. Aina hiljaa. Aina yhtä kärsivällisesti. Ja joskus odottaminen palkitaan ruhtinaallisesti oikein isolla luulla. 

Isoa luuta kuljetetaan mukana ja sen kanssa nukutaan.

Ja ison luun syöminen kestää monta päivää. Usein se kestää koko viikon, sillä yksin ollessaan Olli ei syö luita eikä juuri leiki tavaroillaan, ainakin tavarat ovat usein samoilla paikoilla iltapäivällä kuin mihin ne ovat aamulla jääneet. Aika kuluu ilmeisesti mukavasti nukkuen ja päivystäen ikkunalaudalla.

17 kommenttia:

  1. Oi, mikä mahtiluu! Kyllä tuon kanssa kelpaa nukkua!

    VastaaPoista
  2. Hieno luu! Ehkä nyt uskalla ostaa Vilmallekin tuollaisen, ne pienet luut kun menevät yhdessä illassa.

    Mekin ollaan ihmetelty, tekeekö Vilma kotona yksin ollessaan mitään. Luita se ei ainakaan syö eikä leikkimisen jälkiäkään näy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti yksin ollessa ei ruoka, ei leikki maistu. Kotiväen kanssa kaikki on hauskempaa. Tai sitten koirat keskittyvät vahtimiseen.

      Poista
  3. Melkoinen mahtiluu. Kyllähän tuon järsimiseen jo aikaa saakin kulumaan.

    Ossilla on kanssa vähän sama tapa. Ensin luu saa hetken olla rauhassa mutta sitten se tuhotaan ja siihen tuhoamiseen käytetään valtava määrä energiaa.

    Terveisiä teille M-L ja Ossi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua, että me käytimme Lumon kanssa samaa termiä "mahtiluu":). En kylläkään varastanut sanaa häneltä:) Luin kommentteja vasta kirjoitettuani omani. Autsch...

      Poista
    2. Sitä paitsi luu marinoituu (likaantuu) vanhetessaan, maistuu varmaan paremmalle :)

      Poista
  4. Tuollaista olen minäkin Nellille harkinnut, toistaiseksi on pysytelty pienemmässä koossa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin meilläkin pelättiin, että poika syö kerralla itsensä tainnoksiin tuosta luusta, mutta kyllä se kestää monta, monta päivää. Välillä pitää levähtääkin.

      Poista
  5. Oi tuota Ollia!
    Mirkulle eivät oikein maistu muut kuin ydinluut -
    paitsi jos sellaisia ei ole saatavilla ja iskee hirveä puruvimma tai herkunhimo. Silloin kelpaa kuivempikin luu!

    VastaaPoista
  6. Onpas iso luu. Paavo on ihan samanlainen eli yksin ollessaan se ei syö luita, sen sijaan kongi kelpaa ja nappuloilla täytetty pallo myös.

    VastaaPoista
  7. Aikas komian kokoisen luun Olli saanut. Kyllähän sitä nyt auton vahtimisesta pitää asiallinen korvaus saada!

    Mauri leikkii leluilla hyvin harvoin, eikä syö oikein puruluitakaan yksin ollessaan. Sen sijaan joka-aamuinen hammasharja (denta stick) nautitaan hartaudella ja sen jälkeen asetutaan työpisteelle ahkeroimaan (ikkunalaudalle päivystämään).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso luu on todellakin asiallinen korvaus kaikesta siitä vahtimisesta, mitä Olli tekee pyyteettömästi kotiväen puolesta.

      Toivottavasti Maurilla on parempi olo.

      Poista
  8. On kyllä komia luu Ollilla :) Mummolassa kans oottaa iso luu ja sitä yhessä Elmeri ja Raisa syö, toinen toisesta päästä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten mahtaisi Olliltä käydä luun jakaminen... veikkaan, että ei kovin hyvin. Hienoa, että Elmeri ja Raisa viihtyvät saman luun parissa!

      Poista

Luemme mielellämme kommentteja!