maanantai 28. joulukuuta 2009

Reissussa rähjääntyy


Vietimme joulun Jalasjärvellä, Etelä-Pohjanmaalla. Lunta oli enemmän kuin kotona ja pakkasen purevuutta lisäsi kylmä viima. Kävimme Ollin kanssa joka päivä enemmän tai vähemmän pidemmät aamu- ja iltapäivälenkit. Jäniksen jälkiä oli joka paikassa, mutta ne eivät Ollia juuri kiinnostaneet. Myyränkoloja täytyi tutkia paljon tarkemmin.

Mummolassa on sohvalla ja sängyllä nukkumiskielto, mikä ei miellytä mäyräkoiraa ollenkaan. Tein Ollille nukkumapaikan makuuhuoneeseemme. Ensin pieni täkki, sitten useaan kertaan taiteltu sängynpeitto ja päällimmäiseksi pehmeä karvapeite. Olli ei siis nuku millään kovalla lattialla! Neljä yötä kuuntelin toisella korvalla mäyräkoiran kuorsausta ja toisella miehen kuorsausta. Mainittakoon, että mäyräkoira kuorsaa kovempaa. Oli mukava nukkua viime yö omassa kodissa, omassa sängyssä ja Olli pääsi nukkumaan omaan lempipaikkaansa - takkahuoneen sängyn päälle.

Tulimme kotiin reissusta sunnuntai-iltapäivällä ja Olli alkoi nukkua samantien. Kävimme pikkulenkin ulkona, perinteisen puiston ympäri -kävelyn, ja sen jälkeen Olli alkoikin yöunille. Poika taisi nukkua reippaasti kellon ympäri. Oma koti on paras paikka maailmassa!

1 kommentti:

  1. Ei meidänkään mäykky-neiti kovalla lattialla suostu nukkumaan. Ainut poikkeus oli silloin kun se oli niin väsynyt, että sammahti matolle :D

    VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!