tiistai 6. heinäkuuta 2010

Pökerrys ja virkoaminen

Olli lähti pihalla juoksemaan täyttä vauhtia ja juoksi pahki syreenipensasta. Siitä sitten 5 metriä juoksua, jonka jälkeen liike loppui täysin. Kannoin Ollin sohvalle ja siinä poika makasi kyljellään katse lasittuneena. Aloin jo huolestua. Minuutin jälkeen Noora laittoi käden Ollin selän päälle ja kysyi: Ootkonää kunnossa?

Siinä samassa Olli ponkaisi pystyyn, ensin katsomaan ikkunasta ulos ja sitten pihalle juoksemaan. Tyttärellä on näköjään "healing touch". Tarkkailin Ollia jonkun aikaa, mutta poika käyttäytyi normaalisti eli näki ja haistoi aidan takana hiippailevan siilin ja nosti asista valtavan haloon. Ja joutui sisälle.

Oulu-Suomi -sanakirja:
pahki = päin jotakin
nää = sinä

4 kommenttia:

 1. Ohhoh, siinäpäs oli tälli. Onneksi mitään vakavampaa ei sattunut, eihän nyt yks syreenipensas vahvaa mäykky-urosta pysäytä :D

  Enpäs edes huomannut noita murre-sanoja, kun ovat tietysti itsellä joka päivä käytössä, mutta "pahki" kyllä hämää usein vieraspaikkakuntalaisia :D

  VastaaPoista
 2. Jopas! Onneksi kotoota löytyi parantava kosketus.

  VastaaPoista
 3. Vähän käy siiltäkin sääliksi :)

  VastaaPoista
 4. Onneksi ei mäyräkoiran pitkä kuonokaan lyttääntynyt törmäyksestä:o) Kauhea säikäys mahtoi olla teille kaikille, olisin itse saanut ihan hepulin. Hoito oli kyllä tehokas!

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!