lauantai 9. maaliskuuta 2013

Valoa koiralle

Meillä oli täällä Oulussa viime keskiviikkona talven pahin lumipyry. Moottoritiellä oli useita kolareita, eikä kuolonuhreilta vältytty - henkensä menetti iäkkään naisen lisäksi ravihevonen. Tietenkin eteläsuomalaiset ilkkuivat, ettei täällä pohjoisessakaan osata ajaa ja tottahan se osaksi onkin. Moottoritiellä ajetaan lujaa kelistä riippumatta, eikä turvaväleistä ole koskaan kuultukaan.

Viikonloppu on alkanut auringonpaisteessa ja kipakassa pakkasessa (-20°) on tehty vain pakollinen asiointilenkki. Paras paikka mäyräkoiralla onkin kotona auringossa.Metsä on kyllä kauneimmillaan nyt, 
kun hanki hohtaa ja taivas on sininen.Rentoa viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Auringonläikkä on paras paikka, etenkin kun aurinko taas paistaa pilvisen talven jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Ja sohva on kauneimmillaan kun siinä pötköttää mäyräkoira?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvan ainoa funktio on toimia koiran pötkötys- ja tähystyspaikkana. Meillä ainakin.

   Poista
 3. Miinus 20 on aika heviä. Eipä meilläkään liikuttaisi pitkään. Tuossa kun aurinko paistoi ja oli miinus kaksi, niin Ossillakaan ei ollut lainkaan kiire kotiin.

  Se on muuten juttu sellainen, että missäänpäin maailmaa ei taideta osata ajaa tuollaisissa keleissä. Olihan täälläkin joku sadan auton ketjukolari keväällä 2005 Tuusulantiellä ja sielläkin kuoli siis ainakin yksi ihminen. Tämän muistan siitä että taisi olla joku Ilmailulaitoksen johtajia. Sitten kerran vuonna dinosaurus olimme tulossa Itävallasta laskettelemasta ja olimme autolla liikkeellä. No Hampurin korkeudella oli hurja lumimyrsky, moottoritiellä ruuhkaa, nopeus aika alhainen ja mitä teki meidän takana tullut nainen. Lähti ohittamaan, osui keskikaiteeseen, poukkosi siitä vinosti meidän eteen ja osui edessäajavaan autoon. Mieheni sai ohjattua pientareelle ja jarrutettua, sekä pysähdyttyä. Meillähän oli nastattomat talvirenkaat ja silloin jo pieni maastoauto eli neliveto. Kun varmistimme, ettei loukkaantumisia, jatkoimme matkaa, kun piti keritä lautalle. Ei meitä siinä välienselvittelyssä tarvittu. Se on universaalia tuo liukkaalla ajotaidottomuus. Tosin eihän Saksassa välttämättä ole edes talvirenkaita. Nastathan siellä on muistaakseni kielletty. Sorry Aikku, tuli pitkä jorina. Olli-pollille rapsutuksia ja teille kaikille terkkuja, M-L ja Ossi. Ai niin ja rentoa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentista, ei muuten ole missään kielletty pitkiä jorinoita! Monesti tähän aikaan vuodesta on kovia yöpakkasia, mutta sehän tietään vaan hyviä hankikelejä. Aurinko ei kuitenkaan lämmitä vielä tarpeeksi, että päivälämpötila hellisi ulkoilijoita.

   Se on tuo autoilukin taitolaji - ajotaidon lisäksi olisi hyvä omistaa toisia kunnioittava asenne.

   Poista
 4. Olli rentoutuu ihan koko vartalolla :)
  Kevättalven lumiset metsät on pehmeämpiä, kun aurinko lämmittää ja pyöristää kaikki maisemat. Täälläkin on lunta riittävästi, vaikka sulaminen olisi jo kovassa vauhdissa, jos päivisin ei olisi pakkasta. Ei ihan teidän lukemia sentään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa nämä lukemat muuttuisivat plusmerkkisiksi - ja kyllähän ne muuttuvat, kun Australian matka lähestyy!

   Poista
 5. Mä vihaan lumimyräkällä ajamista ja vältän sitä ihan viimeiseen asti. Kolarit ja kuolonkolarit ei oo mikään kiva eikä helppo juttu kenellekkään osalliselle, kunpa niitä ei ikinä tulisi.

  Meillä oli myöskin aamulla -20 astetta pakkasta, päivällä se sentään laantui tuonne 4-5 asteen pintaan. Saas nähdä nouseeko se yöksi taas. Eipä suostunut Elli aamun ekalla yrityksellä lirua tekemään, toinen kerta vasta toden sanoi. Olli on ehdottomasti Ellin tapaan vallannut talon parhaimman paikan: auringonvalon, oli se sitten soffalla tai lattialla.
  Rentoa viikonloppua teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elli tietää, että pakkasella paras paikka on kotona. Näinpä taas kerran Elli ja Olli ovat samiksia! Olli ei aikaisemmin tehnyt yhtään asiaa omalle pihalle, mutta pakkasella on tästä säännöstä näköjään tingitty...

   Poista
 6. Olli osaa oikein naattia auringossa! Nyt sitä toivottavasti riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämän pieniä nautintoja - aurinko. Tai sitten se on iso nautinto...

   Poista
 7. Joo, Ollikka, ollaan samiksia. Auringon lämpö, aaah, se vasta poikaa. Ulkona oli gaumeen kylmä, mut onneks sisällä aurinkoläikässä tarkeni hyvin. Rentouttavaa menoa teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos poijjaat. Tosi mies saa ja osaa nauttia rennosta elämästä auringonpaisteessa.

   Poista
 8. Kun lähdin perjantaina töistä niin lunta satoi ihan kunnolla. Autolla näkyvyys oli huono. Tein sitten niin, että en mennytkään motarille vaan valitsin pitemmän (ja max 80 km/h vauhdilla ajettavan) ajoreitin. Hyvin pääsin kotiin. Joku tossa motarissa on että joidenkin pitää aina ajaa kovemmin kuin muut. Ja sitten tepahtuu ikäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi aina nopeus valita kelin mukaan, ei moottoritien maksiminopeuden mukaan. Meillä on tässä kaupungin kohdalla etäohjattavat nopeustaulut ja viime viikon pysyssä maksimi oli 60 km tunnissa. Arvaa vaan, moniko sitä noudatti?

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!