sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ajatus ajasta

"Kuka voisi kellot seisauttaa ja ajan pysäyttää?" Nyt olisi tarvetta parille lisätunnille - mihin ihmeeseen päivät, viikot ja kuukaudet kuluvat? Ensin on maanantai ja sitten keskiviikko ja yhtäkkiä ollaan perjantaissa. Viikonlopun (vapaa)päivät ne vasta nopeasti kuluvatkin. Työ häiritsee vapaa-ajan viettoa ja mahdollistaa vapaa-ajan vieton. Mahdoton yhtälö... Arkipäivät etenevät kuin juna: herätys, aamiainen, koira ulos, töihin jne. Joskus juna yskähtelee tai on myöhässä, mutta perille eli tässä tapauksessa iltaan aina päästään.

En siis valita kiirettä vaan yritän saada tunnit riittämään paremmin. Yöunista en tingi kuten ei tingi Ollikaan päivittäisistä tupsluureistaan. 

Lopuksi kuvia Ollin vapaa-ajasta: 

 Olli keittiöhommissa. 
Koskaan ei voi tietää mitä emännältä tipahtaa. 

 Olli vällyjen alla. 
Koskaan ei voi olla liian lämmin. 

Olli aurinkotupsluureilla. 
Edelleenkään koskaan ei voi olla liian lämmin. 

Pientä pintaremonttia ja valvoja-Olli. 
Koskaan ei voi olla liian hereillä, kun jotain on tapahtumassa

18 kommenttia:

 1. Ihana tuo vika kuva :D Olli valppaana rakennusmestarina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli on tässä tyypillisimmillään eli aina siellä, missä tapahtuu. Mitään ei voi missata.

   Poista
 2. Tarkkana koiran pitää olla, muuten voi mennä joku juttu sivu suun. Minulla olisi välillä ylimääräistäkin aikaa. Mitenhän me saataisiin tasattua tunteja? Ossille muuten tulee joskus vällyjen alla liian kuuma ja se muuttuu levottomaksi ja potkii peitot pois. Yöunet se muutenkin nukkuu (yleensä) ilman peittoa. Terveisiä teille kaikille. Arvaa tuliko lunta viime yönä ja tuuli tuiversi niin, ettei meillä ole tietä lainkaan tällä hetkellä. No myöhemmin illalla taas on, kun iso traku käy:) M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasapainon löytäminen olisi ihanaa - töissä ja vapaalla. Olisi sopivasti tekemistä, sopivasti aikaa, ehtisi sopivasti katsoa telkkaria, kutoa ja lukea.

   Teillä on ollut kunnon luminen talvi, meillä lunta on taas normaalia vähemmän. Nytkin on aurinko paistanut, tai ainakin ollut puoliaurinkoista. Kirkas taivas kuitenkin tietää kirpakoita pakkasia, mutta kyllähän aurinko jo päivisin vähän lämmittää.

   Poista
 3. Taaksepäin kun aikaa katsoo, niin tosi nopsaanhan se on mennyt. Just äskenhän mä olin synnärillä eka laps käsivarsilla ja nyt nuorempikin on jo yli kakskymppinen. Eteenpäin kun katsoo niin joskus jos on jotain kivaa tiedossa, aika tuntuu suorastaan matelevan.

  Jakkaran alla on turvallista kytätä herkkupaloja, ettei ne putoa suoraan päähän ;) Ja Elli on ehdottomasti samaa mieltä, että vällyjen alla tai aurinkopaikalla on paras paikka nukkua. Herääkös Olli tupsluureilta heti, jos jotain mielenkiintoista tapahtuu? Elliä saa yleensä herätellä hyvän tovin, mutta joskus juustopaketin rapsahdus kuuluu unen lävitse ja silloin tyty on unenpöpperöisenä kohta vieressä. Juustoa se ei kuitenkaan päivittäin saa, mutta toivossahan on hyvä elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan jääkaapin oven aukaiseminen saa koiran hereillä, mutta juusto saa Ollinkin keittiöön sekunnissa. Kesken hyvien unien ei koiralla kiinnosta ulkoilu, mutta syöminen kyllä. Riippuu siis vähän siitä, minkä vuoksi pitäisi herätä.

   Samoin minullakin tuntuu, että vasta äsken lapset olivat pieniä. Kuitenkin nuorinkin on jo 19 ja vanhin on menossa kesällä naimisiin. Aika kuluu, mutta ikä on vaan numeroita. Toisaalta on hyvä, että päivät kuluvat nopeasti - eipä ehdi turhia murehtimaan.

   Poista
 4. Kiva kuvasarja, aina siellä missä tapahtuu ja muuten nukkumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vähän harmittaa, ettei ehdi kovin usein blogia päivittää. Tyttäret kuitenkin mielellään seuraisivat Ollin edesottamuksia.

   Kuvia on sekä puhelimen, pokkarin että digikameran muistissa ja joskus tuntuu, ettei ehdi niitäkään siirtää koneelle.

   Mukavaa alkavaa viikkoa ja toivottavasti olet lomalla rentoutunut. Tietenkin olet!

   Poista
 5. Tuntuu että mitään ei kerkiä, ei blogata ei kommentoida muiden blogeja, ei lukea, ei niin mitään. Työt painaa päälle ja niitä on täytynyt tehdä viikonloppunakin. Hohhoijaa. Onneksi Nelli on suhtautunut rennosti. Tuo ensimmäinen kuva voisi olla Nellistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muiden blogeja ehdin just ja just lukemaan, mutta kommenointi on satunnaista. Vaikka virkatyöt jäävät työpaikalle perjantaina, kaikenlaista muuta on vapaapäivien ratoksi.

   Olisko useimmilla mäyräkoirilla taipumusta keittiökyttäilyyn?

   Poista
 6. keh heh, sää näytät Olli ihan leijonalta tuolla vällyjen alla maatessas! Sulla on melko lailla samat hommat ko mullakin, hellapoliisina ja yleisenä järjestyksen valvojana tupsluurien lisäks. Niistä on mäykkymiehen arki tehty, joo. Mukavaa alkavaa viikkoa sinne Ouluun täältä lumen keskeltä, eilenki jouduin ihan oikeesti kroolaan aamulenkillä, ko lunta oli tullu niin maan perkuleesti yöllä. t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää sen sanoit, mäykkymiehen arki, siitähän tässä on kysymys. Konstailematonta elämää nautintojen maailmassa.

   Lumen sijaan toivoisin aurinkoa. Kesää odottaen, Olli.

   Poista
 7. Olet Olli hienosti sisäistänyt mäyräkoiran tärkeimmän tehtävän, osallistumisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osallistuminen on mäyräkoiran päivän agenda.

   Poista
 8. Olli on monessa mukana, paras assistentti tehtävässä kuin tehtävässä!:D Alkaa tulla hiljalleen aurinkotupsluurien aika, joskohan siitä ihmisväkikin saisi lisää virtaa, täällä ainakin kaivattaisiin kovasti. Tuntuu, että viimeiset neljä kuukautta olen viettänyt lähinnä toppavaatteissa paikasta toiseen vaeltaen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun Olli pääsi aurinkotupsluurien makuun, alkoi sataa lunta ja sitä sataa nyt toista päivää peräkkäin. Tämä tiesi aamulenkillä kahlaamista pistooli lumessa, eikä tämä ollut kenenkään mieleen.

   Jospa ne talvivermeet saisi viimeistään pääsiäisenä pakata odottamaan seuraavaa talvea.

   Poista
 9. Mä ymmärrän vielä sen, että päivät ja viikot menee nopeasti, mutta kun musta tuntuu, että vuodetkin sujahtaa liian nopeasti ohi. Onneksi mäyräkoira ei ajattele tuollaisia - tai mistäs minä tiedän, vaikka ajattelisikin?:D Mirkku kyllä taitaa ajatella vain sitä, miten pitkä aika on seuraavaan ateriaan! Muiskut Olli-murulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira taitaa odottaa tosiaan seuraavaa ateriaa, seuraavia tupsluureja tai sitten kotiväkeä takaisin töistä. Itse odotan vapaapäiviä ja lomaa, että saisi levähtää. Sitten nämä vapaat menevät niin nopeasti, ettei ole tainnut ihan joka kerta ehtiäkään levähtämään.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!