tiistai 8. marraskuuta 2011

Tassuongelmia

Ikkunasta näkyy vihreä nurmikko ja lenkin jälkeen koira pääsee suihkuun. 
Mitä kovemmin talvea odotetaan, sitä hitaammin se näyttää tulevan. 

Kävelytiet on hiekotettu isolla, karkealla ja terävällä soralla (emännällä on puhjennut pyöränkumi jo kolme kertaa), mikä hankaloittaa ulkoilua kovasti. Yritämme etsiä sorattomia reittejä, mikä ei olekaan helppo tehtävä. Ollin tassujen anturat eivät nimittäin tahdo kestää märän tien ja soran yhdistelmää. Tänäänkin oli takatassut verillä, toisesta tuli ihan verta lattialle. Ensiapuna oli huuhtelu puhtaalla vedellä ja tassuvahaus.

Kestääkö muiden koirien tassut märkiä syyskelejä?

18 kommenttia:

 1. Voi Olli-parkaa! Ei taida tossukaan pysyä tassussa. Lunta toivotaan jo täälläkin, vaikka Vilman tassut kestävät toistaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Meidän koirilla tassut pysyy hyvänä vaikka sitä hiekkaa on reilusti. Elmeri tahtoo nuolla anturoita, kun varmaan ei niin mukavalta sora tunnu jaloissa. Sillon anturat voi mennä vereslihalle, mutta olemme sitten pesseet jalat. Tälle syksyä pesua olemme vähentäneet ja pyyhkeellä putsannu tarkaan tassut.

  Toivottavasti Ollilla tassut ei kovin pahaksi mene.

  VastaaPoista
 3. Katriina, tossurumba alkaa vasta -25 pakkasilla. Fleecetossuilla ei ole asiaa kurakeleille.

  MariaM, Olli ei onneksi nuole tassujaan. Tämä oli syksyn toinen kerta, kun tassut eivät kestäneet pitkää lenkkiä. Pitää tehostaa tassuvahan käyttöä, se on todettu kaikkein parhaimmaksi ehkäisyksi tassuongelmiin.

  VastaaPoista
 4. Voi harmistus, tassuvaivat on inhoja! Meillä täällä Turussa on kadut vielä ihan siistit, mutta sitä lumikeliä saadaan kyllä odotella... Metsälenkkejä sit vaan, pehmeän sammalen päällä on koiran hyvä tallustella :)

  VastaaPoista
 5. No Ossillahan aina välillä päksähtelee joku tassu rikki mutta syy on eri eli se on allerginen reaktio. Kyllä selkeästi huomaa,että tuo kostea lämmin keli ei tee hyvää täälläkään tassuille. Tulisi vähän lunta ja sellainen maksimissaan kymmenen astetta pakkasta niin se olisi mukava sää. Tätä voisi toivoa Suomen ympäri:) Terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 6. Jaltsalandia, eipä olekaan parempaa kuin pehmeä sammal. Keskiviikkoaamauna olikin on -4 astetta pakkasta. Siitä se alkaa?

  M-L ja Ossi, pikkupakkanen ja lumi taitaa olla useammallakin toiveissa.

  VastaaPoista
 7. nellillä ei vielä ole ollut tassuongelmia - mutta hänen edeltäjällään tassut kärsivät terävistä kivistä. se lutsutus yöllä kun niitä piti nuolla - voi jessus...

  VastaaPoista
 8. Meillä on nyt jo jonkin aikaa Milolla ollut tassut rikki. Milo nuolee tassujansa joka päivä. En tiedä että onko se stressaantunut, johtuuko jostain allergiasta vai säistä ja tuosta kurasta? Ainakin ruoka jota syödään, ei pitäis sisältää kovin allergisoivia ainesosia...

  Mä ainakin toivon pientä pakkasta, rasittaa tää kuran määrä mikä sisälle kannetaan..

  VastaaPoista
 9. Kaunis Nelli, toivottavasti tassut pysyvät jatkossa vastaisuudessakin.

  Veera & co, oletteko kokeilleet tassuvahaa? Meillähän vannotaan sen nimeen! Märkä keli ei voi tehdä hyvää koirien tassuille, tätä märkyyttä on kestänyt niin monta kuukautta. Kylmää ja kosteaa. Pikku pakkanen ja vähän lunta, siinä se toive on.

  VastaaPoista
 10. Voi Ollia, hitsi! :/

  Ei oo kivaa, että tassut on pipit. Enkä edes osaa mitään muuta neuvoa antaa kuin juurikin tuon tassuvahan. Toivotaan, että kelit muuttuvat pian kuivemmiksi! (ja, että joku käy vaihtamassa sen terävän sepelin johonkin miellyttävämpään matskuun, nih!)

  VastaaPoista
 11. Annamari, tänään ei ollakaan sitten lenkkeilty, käyty vain pakolliset kuviot ulkona. Tassuvahaa laitoin uudelleen, mutta vielä näyttää olevan hieman "kulumaa" anturoissa. Paranemaan päin kuitenkin, onneksi. YIT:lle valitin tuosta sorasta ja vastasivat, että "täyttää vähimmäisvaatimukset koon ja pyöreyden suhteen". Ei mahda olla kovin kummoiset vaatimukset... Keskikaupungilla käytetään hiekkaa, citykoirilla on paremmat oltavat.

  VastaaPoista
 12. Tuo tassuvaha onkin mulle ihan uusi juttu, kerrotko lisää? :)

  Meillä on tassut pysynyt vielä ihan hyvänä, tielle ei täällä suunnalla olekaan vielä kylvetty soraa. (Tassut pysyisivät ehkä paremmin verettöminä, jos emäntä ei olisi taas leikellyt yhtä kynttä vähän liikaakin...) Meillä muutenkin oli ehkä kesällä enemmän ongelmia, tassut ikään kuin "kuluivat" puhki, auttaisikohan siihen tuo tassuvaha? Pinjan eduksi täytyy sanoa, että se nuolee harvoin tassujaan.

  VastaaPoista
 13. Sunan, tassuvaha on sellaista paksua, valkoista vahamaista rasvaa, jota hierotaan anturoihin. Ollaan hoidettu sillä kaikenlaisia anturavaivoja. Tekee anturaan suojaavan kalvon, siis erittäin hyvä märillä keleillä. Nykyinen putkilo on ostettu M&M:stä.

  Taidan tietää, mitä tarkoitat puhkikulumisella, vähän taitaa olla meillä samanlaista kulumista. Ollikaan ei nuole tassuja, ainakaan meidän aikana.

  Ensi kerralla tuu vaan meidän pöytään syömään, kun ollaan yhtä aikaa vanillassa!

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Voi ei! Ymmärrän sen tuskan ja huolen. Me saatiin kainaloihin Terra-Poly vet- nimistä ainetta. On kuin vaseniini ja suojaa varsinkin Jonen herkkiä kainaloita hienosti. Tossujahan voisi Olli kokeilla myös. Ne pysyy yllättävän hyvin jaloissa, jopa meillä. Tosin jos se tippuu lenkillä niin sitä on enää turha laittaa jalkaan koska hiekkaa on jo siinä vaiheessa tarttunut tassuun ja se jäisi vain hautumaan sinne anturan väleihin tossujen ollessa paikoillaan. Toivottavasti nyt säilyisi nämä pakkaset. Tai ainakin meillä oli kiva pakkaskeli tänään. Ihanan kuivaa ja raikasta sekä valoisaa :) Tsemppiä Ollilla ja palvelusväelle!

  VastaaPoista
 16. Minä täällä sekoilen kommentoinnissa, joten poistin väärään blogiin eksyneen kommentin. sori-sori ;DD

  nim. sähläävä blondi

  VastaaPoista
 17. Sheriffit, tänään on ollut taas vesitihkua ja pari astetta lämmintä. Taitaa olla pahinta tämä kostea koleus. Pieni pakkanen olisi kaiken puolin parempi, ja lumi vielä parempi alusta. Ollaan käyty vain kaksi pientä metsälenkkiä, "soratiellä" ei ollenkaan. Ollikaan ei ole kummemmin vinkunut pitkälle lenkille, liekö itsekin ymmärtänyt tilanteen?

  Hienoa, että Jonen kainaloihin on löytynyt apua. Onko tuo ihmeaine lääkärin takana vai löytyykö sitä esim. eläinkaupasta? Voisin kokeilla sitä takatassuihin, etutassut näyttävät kestävän märkää säätä paremmin.

  Annamari, kyllä tähän maailmaan sähläämistä mahtuu - puolin ja toisin. Ei haittaa :)

  VastaaPoista
 18. En edes tajunnut kysyä onko aine reseptillä vai ilman. Kannattaa käydä apteekista kysymässä, en ole ainakaan meidän eläinkaupoissa nähnyt sitä. Ja kyllä Olli tietää ettei kurakelillä ole kiva tassutella. Ei meidän Jonekaan kävele vesisateella. Välillä täytyy jäädä nuolemaan kainalot ja sehän ei ainakaan paranna asiaa. Sitähän se sitten enää tiedäkään...

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!