keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Laiheliini

Tiistain kolmen tunnin eläinlääkärikäynnin jälkeen oksentelun syyksi diagnosoitiin gastritis ja hoidoksi määrättiin antibioottikuuri sekä suoliston toiminnan tukemiseksi Zitac-kuuri kuukauden ajaksi.  

Ollillahan on napatyrä ja nelisen vuotta sitten Ollin äiti kuoli napatyrän aiheuttamaan suolitukokseen. Ollin oksentelun ja apaattisuuden vuoksi pelkäsin samanlaista kohtaloa,  varsinkin kun napatyrä oli aika kova ja pallomainen. Röntgenissä paljastui kuitenkin mahalaukun normaalitila. Sovimme kuitenkin toukokuulle leikkausajan, leikataan napatyrä ennen kuin se aiheuttaa ongelmia ja samalla sitten napsaistaan palleroiset pois. Näin ennaltaehkäistään iän myötä tulevia eturauhasvaivoja.

Ollin linjoille ei dieetti tehnyt taas yhtään hyvää ja nyt alkaakin vähitellen painonnostoharjoitukset.  Ostin Annamarin ja myös eläinlääkärin suosittelemana  hyvin sulavaa ruokaa, jota annetaan neljästi päivässä. 

Olli kiittää useita annoksia, mutta moittii pientä annoskokoa. Ei aina voi saada kaikkea kerralla.

Karvaturrin Olli sai mummolasta pääsiäisreissulla. Kaverille ei ole vielä suoritettu kirurgisia toimenpiteitä.24 kommenttia:

 1. Voi Olli kamuseni, ku näytät tosi hoikkalaiskoikkalaiselta. Mut 4 annosta päivässä, kuulostaa hyvältä tavalta päästä takaisin mittoihin. Parempi tosiaan tuommoinen leikkaus, kun pelätä koko ajan, totes meijän äippä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan leikkauksen jälkeen avaruustötterön päähän. Sehän kuullostaa melkein jäätelötötteröltä...

   Poista
 2. Ai ai Olli, kunpa saisit vain nuo lisäannokset etkä joutuisi mihinkään operaatioihin! Mutta hyvä hoitaa nuo hommat jo etukäteen.
  Nauti nyt lisäruoasta. Ja anna kyytiä tuolle uudelle karvaturrille! Mikäs se semmoinen leikkikaveri on, jota ei ole operoitu?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kaveri on jotenkin vahvempaa tekoa, mutta kyllä se vielä operoidaan joku päivä. Kerään tässä voimia ensin.

   Poista
 3. Voi Olli-ressua. Mahakatarri ja kulkusetkin klipsaistaan samalla kun mokoma napatyrä. Ei sen puoleen, voihan se olla, että koirat viettävät onnellisempaa eloa, kun eivät hormonit kiusaa. Kyllä vyötärö kutistui taas ihan ampiaisvyötäröksi. Ollille pikaista paranemista! M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän koiran olo näyttää kohentuvan. Pitää kuitenkin olla vähän varovainen, ettei tule takapakkia.

   Poista
 4. Tsemppiä Ollille ja kotiväelle!

  VastaaPoista
 5. Voi Ollia, justhan sillä oli niitä tulehduksia jos jonkinmoisia.
  Hih, hauska sana tuo painonostoharjoitukset, meillä vanhempi poika nostelee harrastusmielessä painoja. Ja kuulemma sitä omaakin painoaan pitää silloin tällöin nostaa, aivan kuten Ollinkin.
  Komian karvaturrinkin Olli oli saanut mummolasta. Älähän tukista sitä liikaa, riittää leikkikaveria pidemmäksi aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei ole enää lapsia kotona sairastamassa, on sentään koira, jota hoivata ja josta saa/joutuu kantamaan huolta koko ajan. Toivottavasti tämän sekä leikkauksen jälkeen saataisiin elää ihan sellaista normaalia tervettä kesää ilman lääkekuureja ja eläinlääkärikäyntejä.

   Poista
 6. Kyllä on Olli hoikka poika... meillä laihdutusta jatketaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli on isokokoinen, joten painoa saa olla 11 kiloa eikä silloinkaan ole yhtään grammaa liikaa.

   Poista
 7. Voi Ollia, elämä koettelee. Napatyrä ja kulkuset on parempi poistaa, kummastakaan ei mitään iloa ole koirapojan elämässä, päinvastoin. Tsemppiä Olli!
  Mielenkiintoisen erilaisella tavalla eläinlääkärit hoitavat gastriittia. Tuo neljä ateriaa päivässä kuulostaa hyvältä hoitomuodolta, ei joudu kipeä masu tyhjilleen.
  Parempia aikoja toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se todellakin nyt vastustaa, mutta onhan tässä oltukin vuosia terveenä. Siis koira, ei kotiväki.

   Tyhjää mahaa ja suolistoa pitää alkaa täyttää vähitellen ja sen takia vielä tuo "närästyslääke" tasapainottamaan ruoansulatusta.

   Poista
 8. Oi Olli-raukkaa. Lohtuna onneksi ne taaaan tarjotut ateriat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän mutta usein on varmaan parempi kuin paljon kerralla. Ainakin kipeään mahaan.

   Poista
 9. Voi sinua Olli, kyllä nyt koetellaan. Mutta jos jotain positiivista hakee, niin ei ihan joka pojalla ole käytössä sellaista avaruustötteröä, jonka saat :)
  Kivaa viikon jatkoa!
  Terkuin
  Bono ja Annina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tötterökuvia odotettavissa toukokuun puolivälissä :)

   Poista
 10. Ei voi olla totta. Artulla ja Ollilla on ilmeisesti jokin salainen yhteys... Ensin niillä on samanlainen aurinkotuoli, sitten samanlaiset valjaat. Ja nyt tämä, molemmat ottaa asiakseen tulla kipeäksi samaan aikaan. Toissa yönä pelästyin kamalasti, kun Artun oksennuksen joukossa oli myös verta. Aamulla soitin ellille, joka kertoi, että koiran vatsa on vain ärtynyt... Uskoin taas ammattilaista, juoksin hakemaan kaupasta kermaviiliä ja piimää, keitin kauralientä ja yritän uskoa, että nyt jo pirteä koira ei voi olla vakavasti sairas. Silti askarruttaa, voiko mahasta tulla verta, jos kaikki on kunnossa. Seuraavaksi haen apteekista Antepsinia.

  Basse oli erittäin närkästynyt, kun Arttu alkuyöstä oksensi sohvalle... B marmatti ja ujelsi sohvan vieressä olevalla jakkaralla Artulle niin vivahteikkaasti, että oli pakko nousta katsomaan, mitä on menossa, näkeekö pikkukaveri unta :) Siihen se ilo sitten loppuikin ja alkoi loputtoman pitkältä tuntunut yö.

  Onko toi gastritis (mahakatarri?) kuinkakin vakava juttu, krooninen?

  Ollille lämmin halaus ja rapsutus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Artulla ja Ollilla on joku telepaattinen yhteys selvästi. Toivottavasti molemmat pojat viettävät rauhallisen ja terveen kesän aurinkotuolissa lököillen.

   Ollilla on ihan vaan jotain akuuttia, ei onneksi mitään kroonista. Eläinlääkärissä kertoivat, että oksentaminen voi ärsyttää limakalvoja tai jotain sellaista ja tämän vuoksi oksennuksen seassa voi olla verta ilman, että kyseessä on mitään vakavaa.

   Jos koiralla on suolitukos ja on menossa shokkiin, tämä on helpoin todeta suun limakalvoista. Jos sieltä veri pakenee niin on jo kiire. Eläinlääkäri painoi sormella limakalvoa ja katsoi, miten limakalvo reagoi.

   Poista
 11. Pikaista paranemista ja tuloksekasta painon nostotreenausta Ollille! Olen seurannut Ollin kuulumisia jo kauan, mutta nyt kommentoin ensimmäistä kertaa. 9,5-v mäyräkoirallani Maurilla on myös ollut masun kanssa jos jonkinlaista ongelmaa vuosien varrella, joten täällä ollaan hengessä mukana Ollin toipumista odottaen. Lisäsin myös Ollin blogiin linkin tänään meidän blogiin, toivottavasti tämä on teille ok! t. Laura ja Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura ja Mauri-setä kommentista ja todella kiva, että saamme olla teidän blogilistalla!

   Mekin aletaan seurata teidän kuulumisia!

   Poista
 12. Voi mikä laiheliini, nosta painoa ahkerasti. Paavollakin on pieni napatyrä, mutta ei kuulemma vielä aiheuta toimenpiteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän eläinlääkäri oli sitä mieltä, että napatyrä pitäisi aina leikata eikä jäädä odottamaan ongelmia. Ja muistutukseksi vielä, että Ollin emä kuoli napatyrän aiheuttamaan suolitukokseen, joka vei kuolemaan hoitovirheen vuoksi. Naps naps vaan tyrä pois.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!