lauantai 7. huhtikuuta 2012

Yksi on laumasta poissa

Sekä koira että kotiväki ovat kaavoihin kangistuneita tapojensa orjia. Aamulenkin jälkeen Olli pääsee aina jatkamaan aamu-uniaan kuopuksen sänkyyn. Niinpä Olli kävelee suoraan ulko-ovelta kuopuksen huoneen ovelle. 

Mikäli ovi ei avaudu tarpeeksi nopeasti, koira katsoo pitkään emäntää silmiin. Toimintaa!
Mutta mitä ihmettä...
Kuopus lähti maanantai-iltana reppureissaamaan Australiaan ja tämähän on sotkenut mäyräkoiran aamurutiinit täysin. Joka aamu Olli kävelee kuopuksen ovelle ja emäntä päästää koiran sisälle huoneeseen.
Olli hyppää sängyn reunalle ihmettelemään tyhjää sänkyä. Liinavaatteetkin on viety pesuun.  Vieläkin sänky kelpaisi koiralle, vaikka ilman kuopustakin, mutta emäntä kylmäsydäminen komentaa koiran pois ja sulkee oven.

Montako aamua mahtaa mennä ennen kuin koira uskoo, että huone on todella tyhjä? 

Kuopuksen kommentti kuvaan: " :(((( Sydänhän tässä ihan särkyy!

Entäs Ollin sydän? 

Kävimme pikaisella yhden yön vierailulla Etelä-Pohjanmaalla. Pääsi Ollikin matkustamaan autolla ja merkkailemaan paikkoja häjyjen mailla. Pääsiäinen jatkuu kotosalla pikkupakkasessa auringon paistaessa.

21 kommenttia:

 1. Yksi laumasta puuttuu, se ei jää Ollilta huomaamatta. Kuinka voisikaan...
  Selitäpä sitä koiralle, miksi yksi lauman jäsen on Australiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan lauman jäsenistä on tällä hetkellä kaksi Australiassa, toinen enemmän tai vähemmän pysyvästi, toinen vain puolentoista kuukauden reppureissulla. Nykyajan nuorille ei näköjään meinaa mikään riittää...

   Poista
 2. Voi Olli-parkaa!
  Toivottavasti ikävä hellittää. Ehkäpä tuo Etelä-Pohjanmaan reissu piristi vähän poikaressukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu ainakin väsytti poikaa, kun siellä pitää koko ajan vahtia laumaa. Eikä malta nukkua, kun on niin paljon uutta koko ajan ympärillä.

   Poista
 3. Aika jäätävä otsikko! Pelästyin oikein kunnolla, hui! .o

  No, nyt säihkähdyksestä selvittyäni katson liikuttuneena Ollipollia, joka ihmettelee petikaverin katoamista. No, onneksi hän joskus palaa, vaikka ei ihan heti. <3

  Mukavaa pääsiäisenjatkoa teille kaikille! Ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä otsikon voi ymmärtää monella tavalla, vaikka tarkoitus oli vain kertoa, että yksi on väliaikaisesti pois kotoa. Syksyllä kuopuskin on muuttamassa pois, joten Ollin pitää tyytyä vain meidän "vanhusten" seuraan. Mutta mehän ollaan erittäin hyvää seuraa :)

   Poista
  2. Juu, olin juuri lukenut Kauniin Nellin postauksen Carasta ja siksi varmaan otsikko säikäytti.

   Oo-o, Ollilla on siis koittamassa syksyllä oikeat kis.. eikun koiranpäivät, WUF! :)

   Poista
 4. Kun aikoinani lähdin Yhdysvaltoihin vuodeksi, ystäväni koira veti lenkillä aina kotiovelleni, koko vuoden ajan. Kun en ilmaantunut, Jesse halusi tarkistaa vielä takaoven... Liikuttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja joku kehtaa väittää, ettei koiralla ole älyä!

   Poista
 5. Voi Olli-raukka kun rutiinit ovat muuttuneet. Sehän kestää koiralta hieman aikaa todeta, että näin on.. hyvät pääsiäisen jatkot M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli on rutiiniensa vanki, ja ruoka-aikojen suhteen erittäin tarkka.

   Poista
 6. Kyllä on riipaisevia kuvia. Yritäpä siinä sitten koiralle selittää, että kyllä se sieltä vielä takaisin tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, koiralle ei voi sanoa, että kyllä se sieltä kohta tulee...

   Poista
 7. Voi Olli, mä niin ymmärrän sua ja tunteitas. Tätsä on meillä kyläilemässä ja hän on ainoo, ku suostuu mun kanssa kölliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisen kainalossa on aina hyvä kölliä. Sulla on kyllä huipputätsä.

   Poista
 8. Poikani on muuttamassa pois, saas nähdä miten Nelli reagoi. Nelli on nimittäin tehnyt aivan samoin - kun aamulla on lenkki tehty ja olen lähtenyt töihin, on Nelli mennyt nukkumaan pojan viereen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä on Nellillä ihmettelemistä aamuisin, kun poika ei ole kotona. Päivälenkin jälkeenkin Olli käy aina tsekkaamassa tytön huoneesta, että onko siellä ketään. Syksyllä kuopus on muuttamassa kokonaan pois ja kyllä sitten on opetteleminen koko porukalla.

   Poista
 9. No mutta pitäähän se huone kuitenkin tarkastaa, jos vaikka se kuopus kuitenkin olisi jostain ilmaantunut sinne. Ja ainahan voi nuusata hänen hajujaan joita varmasti huoneesta löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä aamuna (9 päivää kuopuksen lähdön jälkeen) Olli meni aamulenkin jälkeen sohvalle nukkumaan kulkematta kuopuksen oven kautta.

   Poista
 10. Voi mäyräkoira ja sen ikävä <3

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!