perjantai 13. huhtikuuta 2012

Tulehdusta pukkaa

Oli taas asiaa eläinlääkärille. Olli läpsytteli korviaan siihen malliin, että joko opetteli lentämään tai sitten korvissa oli tulehdus. Kun korvista kävi ikävänhajuinen tuulahdus, oli parempi tilata aika Ouluvetiin. Sopivasti päivää ennen aikaa alkoi toinen silmä vetistää ja peräpää kutista.

Molemmista korvissa oli tulehdus. Quick-diff -värjäyksessä löytyi hiivaa eli Malassezia sp. Hoitona putsaus kolmen päivän Clean Aural sensitive -puhdistusaineella ja Canofite-tipat kahden viikon ajan.  Aamua iltaa.
Silmätulehdukseen saatiin Oftan Dexa Chlora -kuuri 10 päivän ajaksi. 
Ja anaalirauhasten impaktioon 10 päivän antibioottikuuri. 
Siinäpä sitä onkin emännälle aamu- ja iltapuuhaa, kun putsataan korvia ja lasketaan tippoja.

Ulkona ei juuri tarvitse käydä kuin pakollisilla asioilla vesisateiden ja märkien ulkoilumaastojen vuoksi. Koira ei yksinkertaisesti suostu kastelemaan tassujaan, jos ei ole pakko. Aamulenkillä puistossa lumihanki upottaa jopa koiraa paljon painavammasta emännästä nyt puhumattakaan ja kaikki kävelytiet ovat veden ja ravan peitossa. 

Koirankakkojakin näyttää olevan pitkin poikin tienreunoja. En siis yhtään ihmettele, että ihmiset valittavat koirankakoista. Kasat näyttävät olevan mallia "iso koira, iso jätös", joten onko näin, että mitä isompi koira, sitä vaikeampi jätöstä on kerätä pois? Itse yritämme aloittaa lenkurat aina metsän kautta, jossa on mahdollisuus kakkia luonnon helmassa kuusen alla. Siellä ei jätös häiritse ketään, eikä sitä myöskään ole tarvetta kerätä pois. Kakkapussi on nätisti sidottu fleksin kahvaan, näin se on aina mukana ja kotiin tultua laitetaan uusi pussi valmiiksi kahvaan. Ei ole vaikeaa.

Viikonlopuksi on luvattu lumi-räntä-vesisadetta, joten kovin liikuntapainotteista vapaapäivää ei ainakaan lauantaina vietetä. Lopuksi vielä vink-vink: 

ostin Clas Ohlsonilta varoituskyltin aitaan kiinnitettäväksi. Valitettavasti kylttiä ei saanut mäyräkoiran kuvalla, mutta eipä olla nyt liian kriittisiä. Tuttuja kyltti varmaan naurattaa ja asiattomia pelottaa. 

Mukavaa viikonloppua!  
Pysykää kuivina ja terveenä!


20 kommenttia:

 1. Olli on nii rassukka! Toivottavasti se saa ekstrajuustot tuskaa lieventämään :----D Ja magee kyltti~ 

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksittäispakattu aamupala-sulatejuusto on Ollin juustoherkku nro 1 tällä hetkellä ja kyllä se juusto maistuikin korvien putsauksen jälkeen.

   Terkkuja vaan sinne Australiaan!

   Poista
 2. Voi Olli-parkaa. Kaikki vaivat yhdellä kertaa, toisaalta ei tarvi sitten joka vaivasta erikseen käydä lääkärissä, kun kaikki tulee kerralla. Paranehan pian!

  Täälläkin on tänään satanut vettä ja Elli on ollut vasta pakollisilla asioilla. Katsotaan kuinka käy, kun pitäis lähteä kunnon lenkille. Voi olla että jarrutus on liian voimallista ;)

  Mulla on sellainen pieni kakkapussilaukku Ellin hihnassa kiinni. Pitää vaan muistaa tarkistaa, että siellä on kans niitä pusseja. Joskus on ollut loppu ja nolottaa jättää keräämäti.
  Voipi olla että juuri tuo kyltti pelottaa enemmän kuin mäyriskyltti ;)

  Mukavaa viikonloppua sinnekin päin ja toivotaan ettei sada ainakaan koko viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tietysti hyvä, että tuli jokainen vaiva katsotuksi samalla kerralla. Ja täytyy kyllä todeta, että vähäistä on ollut Ollin sairastaminen. Korvatkin pysyneet yllättävän hyvässä kunnossa, vaikka näillä läppäkorvaisilla kuulemma onkin tulehduksia muita herkemmin.

   Mäyräkoiran neliraajajarrutus on kyllä aika tehokas, siinä ei mikään auta, jos lenkkeily ei maita.

   Toivottavasti pääsette edes jonkinlaiselle lenkille!

   Poista
 3. Voi Olli-potilasta. No eiköhän tuo parane pian emännän hellässä hoidossa. Toivotaan ainakin näin. Ollille pikaista paranemista ja teille mukavaa viikonloppua toivottelevat M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saadaankin köllötellä Ollin kanssa kahdestaan koko viikonloppu, joten eiköhän se tästä (varsinkin kun emännän migreenikin näyttää talttuvan isolla annoksella lääkettä).

   Toivottavasti siellä Kirkkonummella alkaa olla jo kevät pitkällä!

   Poista
 4. Pikaista paranemista Ollille, kurjaahan tuollaisen lääkemäärän kanssa on.

  Olen muuten samaa mieltä, jätösten koko on suoraan verrannollinen lemmikin kokoon. Ja kyllä ne niitä isoja yleensä on. Ja kyllä ne läjät harmittavat koiranomistajaakin, varsinkin kun ne ovat koirapuistossa! Käsittämätöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Ihmettelen kyllä suuresti, että toiset pitävät koirapuistoa yleisenä käymälänä. Lisäksi aitauksen vieressä on iso roska-astia, ettei niitä jätöksiä tarvitse kotiin asti kantaa.

   Poista
 5. Voi Olli, miten surkealta kuulostaa!
  Toivottavasti paranet pian, Mirkku lähettää sinulle hoitavia hellyydenosoituksia!:)

  VastaaPoista
 6. Olli-parka!

  Joulua ennen oli itselläni pitkään jatkunut korvakäytävätulehdus, sain siihen erilaisia lääkkeitä, mutta mikään ei auttanut. Lopulta luin netistä Yhdysvaltojen terveysviraston suosittelevan etikkaa korviin. Tiputtelin kaksi kertaa päivässä pipetillä etikkaa, kirveli järjettömästi n. 30 min, mutta auttoi!

  Nyt kun löytyisi vielä joku kotikonsti yli 5 vkoa jatkuneen yskän karkoittamiseen, antibiootit ja yskänlääkkeet eivät paljoa ole auttaneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan kansan mukaan yskä paranee yskimällä, mutta noin pitkittyneen yskän kanssa eläminen on jo kidutusta. Toivomme yskän jo muuttuneen parempaan suuntaan!

   Poista
 7. Vilma tsemppaa täältä Ollia ja lähettää nuolaisut. Parane pian!

  Samaa ihmettelen täälläkin: isoja jätöksiä on tienvarsilla ja jopa tiellä tai keskellä polkua. Mies on ollut huomaavinaan, että nuoret jättävät koiriensa kasat helpommin. Sitäkin ihmettelen, että nämä neropatit joutuvat kulkemaan samoja reittejä monta kertaa päivässä ja joka päivä. Luulisi heitäkin vähitellen haittaavan, kun saa katsoa, mihin astuu.

  VastaaPoista
 8. Noh, Olli(e) jos sun tilastas oikeen kaivelemalla pitäs hakee plussaa, niin se, että kaikki vaivat menee ny yksin tein. Ja ehkä bonuksena pohjalla on se, että saat huomioo ja herkundaaleja, ja jos et saa niin vaadi. Mut oikeesti, toivon sulle pikasta paranemista ja kuiveja ulkoilukelejä. Voi hyvin, kamu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä on tosi hyvä laittamaan tippoja ja mää olen tosi hyvä pysymään paikoillani hoitotoimenpiteiden aikana. Palkaksi saan juustoa tai nappuloita - ei siis valittamista sen suhteen.

   Poista
 9. Paljon rapsutuksia Ollille ja pikaisia paranemisia! Täälläkin hoidettiin Pinjalla anaalirauhasia pari viikkoa sitten..
  Meillä on muuten vaihdettu eläinlääkärikäynnit tuonen Ouluvetiin, siellä kun on eräs emäntää miellyttävä ulkomaalainen lääkäri ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen tavannut vain Raimo Kekkosen, joka on todellinen mäyräkoira-asiantuntija (karkkari kotona), mutta tietenkin mies oli käyttämässä Ollia yksin, kun aika oli tälle ulkomaalaiselle. Ensi kerralla menen ehdottomasti itse mukaan! Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat.

   Olli käyttäytyy molemmille lääkäreille herrasmaisen viileästi.

   Poista
 10. Paranemista Ollille ja voimia emännälle tiputtelun kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Onneksi hoitotoimenpiteet eivät tuota ongelmia (kummallekaan).

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!