maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kevät tulee tulvien

Käytiin sunnuntai-iltana katsomassa Koitelinkosken kevättä. Vettä oli paljon, mutta ei sentään vielä ennätyslukemiin päästä. Kiiminkijoessa oli joissain kohdissa jääpatoja ja alempana juoksulla parin saunamökin lauteilta taisi päästä suoraan uimaan.

 Älkää kokeilko tätä kotona! --- Itse asiassa nuo jäät olivat kuivalla maalla.

Riippusillalla kulku on sallittu kahden metrin välein, mutta Olli katsoi turvallisemmaksi kävellä isännän vieressä. 

 Lunta oli paikoin vielä liian paljon. 

Ja vappuaaton kunniaksi autotallin perustaminen jatkuu. Työnjohtaja on kääriytynyt puoliksi vilttiin, sillä näillä leveysasteilla ei pelkkä karvapeite paljon (tänä) vappuna lämmitä. 

Mukavaa ja rentoa vappua kaikille!

sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Viikonlopun aktiviteettejä

Kontioniemen Sheriffien emäntä kävi lauantaina ja toi Ollille tosi ison "puruluun".  Olli kiittää pää kirvesmiesmäisesti kenossa. Lelusta onkin riittänyt hupia ja kestää muuten rajujakin leikkejä. Toistaiseksi. Mäyräkoiran kestävää lelua tuskin on keksitty. Huom. sorkkarautaa ei lueta leluksi.

Sunnuntaina kirurgista työmaamestariksi ehtinyt mäyräkoira tarkasti autotallin perustuksia. Olli kiittää kotiväkeä avoimesta kulkuväylästä naapuriin ja moittii kotiväkeä lukuisista kielloista, joilla reviirin laajentaminen kielletään.

Ja koska on sunnuntai, edes yksi meistä muistaa pyhittää lepopäivää. Viileähkössä säässä on parempi ottaa aurinkoa viltin päällä.

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Kaksi maailman melkein mahtavinta neurokirurgia

McDreamy (ei kaipaa selittelyjä).

McMäykky. 
Suorittanut "onnistuneesti" tiikerille 
neuro-aivokirurgisen toimenpiteen. 
Tiikeri on edelleen koomassa.

Hyvää viikonloppua!

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Laiheliini

Tiistain kolmen tunnin eläinlääkärikäynnin jälkeen oksentelun syyksi diagnosoitiin gastritis ja hoidoksi määrättiin antibioottikuuri sekä suoliston toiminnan tukemiseksi Zitac-kuuri kuukauden ajaksi.  

Ollillahan on napatyrä ja nelisen vuotta sitten Ollin äiti kuoli napatyrän aiheuttamaan suolitukokseen. Ollin oksentelun ja apaattisuuden vuoksi pelkäsin samanlaista kohtaloa,  varsinkin kun napatyrä oli aika kova ja pallomainen. Röntgenissä paljastui kuitenkin mahalaukun normaalitila. Sovimme kuitenkin toukokuulle leikkausajan, leikataan napatyrä ennen kuin se aiheuttaa ongelmia ja samalla sitten napsaistaan palleroiset pois. Näin ennaltaehkäistään iän myötä tulevia eturauhasvaivoja.

Ollin linjoille ei dieetti tehnyt taas yhtään hyvää ja nyt alkaakin vähitellen painonnostoharjoitukset.  Ostin Annamarin ja myös eläinlääkärin suosittelemana  hyvin sulavaa ruokaa, jota annetaan neljästi päivässä. 

Olli kiittää useita annoksia, mutta moittii pientä annoskokoa. Ei aina voi saada kaikkea kerralla.

Karvaturrin Olli sai mummolasta pääsiäisreissulla. Kaverille ei ole vielä suoritettu kirurgisia toimenpiteitä.











tiistai 24. huhtikuuta 2012

Yök, mikä herätys

Olli tuli miehen lähtiessä töihin sängyn jalkopäähän nukkumaan ja melkein heti heräsin siihen, että koira oksensi sänkyyn. Eikä ollut mikään pikkupuklu vaan sellaista ihan oikeaa tavaraa. Onneksi koira nukkui sängynpeitteen päällä. Yllätys jatkui viedessäni sängynpeitettä pesuun - koira oli yöllä oksentanut tuolin päällä olevalla torkkupeitolle ja parille tyynylle, jotka löytyivät pesuhuoneen lattialta. (Miten ihmeessä en ole herännyt?) Perheessämme on ollut mahatautia, mutta voisiko se tarttua myös koiraan?

Lyhyt aamulenkki sujui kaikesta huolimatta niin normaalisti kuin pienessä tihkusateessa voi sujua. Koska pienikään vesiannos ei pysy sisällä, tilasin ja onneksi sain eläinlääkäriajan tälle illalle.

Itseltä kyllä huoli koirasta on vienyt ruokahalun, joten menköön tyhjällä mahalla tämä päivä meidän molempien kohdalla. 

Potilas nukkuu aamunokosia.

Ps. Tänään vietetään Valtakunnallista Koiranpäivää.
Tänä vuonna teemana on "Vastuu koiran omistajana".

Hyvää Koiranpäivää kaikille koirille 
ja heidän kaksijalkaisille ystävilleen!
 

maanantai 23. huhtikuuta 2012

Tämä on kevättä!

Aurinko paistaa - voi tätä onnen päivää! Emäntä laittoi viltin pation päälle ja onpas se mäyräkoiran ihana päivystää pihalla. 

Tosin lunta on vielä riittämiin. Näillä lämpöasteilla kinoksen on kuitenkin pakko pienentyä.

Lämmintä kevätviikkoa!

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Onko tämä kevättä, kysyn minä?

Kävimme toissailtana lenkkeilemässä Oulujoen varrella. Omilla hoodseilla tiet ovat kuraisia ja vaihtelu tunnetusti virkistää. 

Tuossa taustalla on siis Oulujoki, joka on vielä jäässä. Tänä keväänä ollaan saatu "nauttia" lumi- ja räntäsateesta sekä koleista ilmoista siinä määrin, ettei tätä korvaa enää mikään muu kuin ennätysmäinen hellekesä. 

Kävelytiet ovat pääosin sulaneet, mutta lunta on paljon. Koiran on vielä hyvä kiivetä penkan päälle asioimaan. Taustalla näkyvä valoilmiö on ilta-aurinko. Vähän nähty ympyränmuotoinen valopallo. Se tuli ja meni ja lauantaiaamu onkin taas "valjennut" räntä- ja vesisateessa. 

Jälleen kerran parempia kelejä odotellessa... hyvää viikonloppua!

keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Herkkusuu

Tein jälkiruoaksi mustikkarahkaa 
ja joku nimeltä mainitsematon mäyräkoira 
sai nuolla purkit puhtaaksi. 
Hyvältä maistui!

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Räntäkeliä

Ei ole sää suosinut ulkoilijoita. Viikonloppuna satoi lunta/räntää/vettä ja tänääkin odotellaan räntäsadetta ihan näillä hetkillä alkavaksi. Kevättä kohden mennään joka tapauksessa, vaikka sitten märillä tassuilla. 

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Tulehdusta pukkaa

Oli taas asiaa eläinlääkärille. Olli läpsytteli korviaan siihen malliin, että joko opetteli lentämään tai sitten korvissa oli tulehdus. Kun korvista kävi ikävänhajuinen tuulahdus, oli parempi tilata aika Ouluvetiin. Sopivasti päivää ennen aikaa alkoi toinen silmä vetistää ja peräpää kutista.

Molemmista korvissa oli tulehdus. Quick-diff -värjäyksessä löytyi hiivaa eli Malassezia sp. Hoitona putsaus kolmen päivän Clean Aural sensitive -puhdistusaineella ja Canofite-tipat kahden viikon ajan.  Aamua iltaa.
Silmätulehdukseen saatiin Oftan Dexa Chlora -kuuri 10 päivän ajaksi. 
Ja anaalirauhasten impaktioon 10 päivän antibioottikuuri. 
Siinäpä sitä onkin emännälle aamu- ja iltapuuhaa, kun putsataan korvia ja lasketaan tippoja.

Ulkona ei juuri tarvitse käydä kuin pakollisilla asioilla vesisateiden ja märkien ulkoilumaastojen vuoksi. Koira ei yksinkertaisesti suostu kastelemaan tassujaan, jos ei ole pakko. Aamulenkillä puistossa lumihanki upottaa jopa koiraa paljon painavammasta emännästä nyt puhumattakaan ja kaikki kävelytiet ovat veden ja ravan peitossa. 

Koirankakkojakin näyttää olevan pitkin poikin tienreunoja. En siis yhtään ihmettele, että ihmiset valittavat koirankakoista. Kasat näyttävät olevan mallia "iso koira, iso jätös", joten onko näin, että mitä isompi koira, sitä vaikeampi jätöstä on kerätä pois? Itse yritämme aloittaa lenkurat aina metsän kautta, jossa on mahdollisuus kakkia luonnon helmassa kuusen alla. Siellä ei jätös häiritse ketään, eikä sitä myöskään ole tarvetta kerätä pois. Kakkapussi on nätisti sidottu fleksin kahvaan, näin se on aina mukana ja kotiin tultua laitetaan uusi pussi valmiiksi kahvaan. Ei ole vaikeaa.

Viikonlopuksi on luvattu lumi-räntä-vesisadetta, joten kovin liikuntapainotteista vapaapäivää ei ainakaan lauantaina vietetä. Lopuksi vielä vink-vink: 

ostin Clas Ohlsonilta varoituskyltin aitaan kiinnitettäväksi. Valitettavasti kylttiä ei saanut mäyräkoiran kuvalla, mutta eipä olla nyt liian kriittisiä. Tuttuja kyltti varmaan naurattaa ja asiattomia pelottaa. 

Mukavaa viikonloppua!  
Pysykää kuivina ja terveenä!


maanantai 9. huhtikuuta 2012

Aurinkoa etsimässä

Ulkona aurinko on paistanut siniseltä taivaalta, mutta sisätiloissa auringon etsiminen käy ihan työstä. Ihminen on estänyt valon ja lämmön kulkeutumisen kaikenlaisilla huonekaluilla ja verhovirityksillä. 

 Olisiko täällä työpöydän alla hyvä paikka? 

 Entä sitten työhuoneen sängyllä 
emännän vaatteiden päällä? 

 Ei kuulemma vaatteiden päällä saa nukkua. 
Joutui emäntä laittamaan kamppeet kaappiin 
(heh heh). 

Paras paikka löytyi kovalta lattialta, 
kunhan vaan malttoi odottaa auringon 
siirtymistä parempiin paistoasemiin. 
Vaikea valinta: 
pehmeä ja varjoisa paikka 
vastaan kova ja lämmin paikka? 
Aurinko voittaa kaiken!

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Yksi on laumasta poissa

Sekä koira että kotiväki ovat kaavoihin kangistuneita tapojensa orjia. Aamulenkin jälkeen Olli pääsee aina jatkamaan aamu-uniaan kuopuksen sänkyyn. Niinpä Olli kävelee suoraan ulko-ovelta kuopuksen huoneen ovelle. 

Mikäli ovi ei avaudu tarpeeksi nopeasti, koira katsoo pitkään emäntää silmiin. Toimintaa!
Mutta mitä ihmettä...
Kuopus lähti maanantai-iltana reppureissaamaan Australiaan ja tämähän on sotkenut mäyräkoiran aamurutiinit täysin. Joka aamu Olli kävelee kuopuksen ovelle ja emäntä päästää koiran sisälle huoneeseen.
Olli hyppää sängyn reunalle ihmettelemään tyhjää sänkyä. Liinavaatteetkin on viety pesuun.  Vieläkin sänky kelpaisi koiralle, vaikka ilman kuopustakin, mutta emäntä kylmäsydäminen komentaa koiran pois ja sulkee oven.

Montako aamua mahtaa mennä ennen kuin koira uskoo, että huone on todella tyhjä? 

Kuopuksen kommentti kuvaan: " :(((( Sydänhän tässä ihan särkyy!

Entäs Ollin sydän? 

Kävimme pikaisella yhden yön vierailulla Etelä-Pohjanmaalla. Pääsi Ollikin matkustamaan autolla ja merkkailemaan paikkoja häjyjen mailla. Pääsiäinen jatkuu kotosalla pikkupakkasessa auringon paistaessa.

torstai 5. huhtikuuta 2012

Leppoisaa pääsiäistä

Kotiväki on puuhastellut kaikenlaista. Olleet töissä, työreissussa, opiskelemassa. Kuopus on lähtenyt Australiaan. Mäyräkoiran elämässä ei ole tapahtunut muuta kuin vuorokausi on vaihtunut toisensa perään. Jospa pääsiäisenä koirakin pääsisi pienelle autoreissulle... Onneksi aurinko on paistanut ja lämpimässä nukkuakseen täytyy vääntyä kaikenlaisiin asentoihin. 

"Pehmeät käsinojat olisivat ihan jees", Olli tuumaa ja toivottaa lukijoilleen lämpimiä päiviä!