maanantai 18. helmikuuta 2013

Valoilmiötä etsimässä

Viime aikojen harmaus ei ole ilahduttanut ulkoilijoita ja tietenkin tänään maanantain eli työpäivän kunniaksi aurinko paistoi kirkkaasti siniseltä taivaalta. Aurinkolasitkin piti laittaa ensimmäisen kerran tämän vuodne puolella päähän, kun ruokatunnilla pistäydyin ulkona.


 Taivaanrannassa on pieni rantu punaista. Voisiko tuota kutsua auringonlaskuksi?

 "Me Miehet"

 Mikäs outo valo tuolta pilkottaa? Tie on värjäytynyt ja tätä pitää lähemmin tutkia...

...ainakaan valo ei tuoksu miltään.

Sen verran on pimeää ja kylmää, että sohvalla on paras paikka. 
Ja mikäs sen kivempaa, kun Bo-Håkan on seurana.

 Helmikuu on loppusuoralla ja kohta räystäät tippuu. 
Varokaa siis putoavia räystäitä :)

22 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, toivoa antavia! Aurinko - mikä ihana asia! ☼☼☼

  Hihhihhih, "varokaa putoavia räystäitä" - samoin! ;D Ollikalle rapsuja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko tekee kyllä ihmeitä sekä ihmisen että koiran sielulle!

   Poista
 2. Missä ne helmikuun hohtavat hanget ovat!? Teillä sentään on näkynyt jotakin sen kaltaista. Kyllä mulle kelpaa tämä lauha sää toisaalta, miinus kaksi mieluummin kuin kaksikymmentä kirkkaalta taivaalta. Mutta kevät tulee ja mäyrälle riittää taas haisteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauha sää, aurinko ja sininen taivas, hankikantokeli merellä... paljon on toiveita minullakin.

   Poista
 3. Varokaa vaan sinne pohjoiseenkin kohta yltäviä auringonsäteitä, ne vasta teräviä ovat ;)
  Heh-hee, valo ei tuoksu miltään ;)) On se ainakin kauniin väristä siinä lumisella tiellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa terävyys, laitetaan lasit päähän. Koirakin näkee taas kulkea vähän paremmin.

   Poista
 4. Kuvaaminen on ollut haastavaa ja toisaalta ei edes kiinnostavaa kun on aina vaan harmaata. Tänään puoli minuuttia taisi aurinko paistaa ja sitten se meni taas kiiruusti piiloon. No, ainakin tiedetään siitä, että se on vielä paikoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täksi päiväksikin on luvattu puoliaurinkoista (pessimistit kutsuvat puolipilviseksi) säätä. Eilen lähdin töistä vähän ennen aikojani nauttimaan aurinkoisesta ilmasta, onneksi on plussaa kellokortilla.

   Poista
 5. Oi mikä ihana halovalo-ilmiö. Kyllä kohta pitää varoa räystäitä,juu. Lunta tuntuu olevan vaan niin toivoton määrä vielä, että oijoi...Terveisiä M-L ja Ossi. Olli-Pollille rapsutuksia. Meillä satoi tänään lisää lunta:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on meilläkin jo ihan kiitettävästi. Kyllä se onneksi ruukaa sulaa jossain vaiheessa, monesti jo äitienpäivänä on haravointikelit. On sinne vaan kauhean pitkä aika vielä.

   Terkkuja ja rapsuja!

   Poista
 6. Taisi täällä eilen pilkahtaa auringonsäde, vai oliko se vaan joku outo valoilmiö. Elli on samaa mieltä Ollin kanssa, että kotisoffa on paras paikka. Ja hyvä olisi jos emäntä vielä ymmärtäisi peitellä koissun, ettei vilu yllätä tirsotellessa.

  Räystäskourut saattaa kyllä joskus tippua ihan sananmukaisestikin, jos raskas lumikuorma vetää sen alas. Näinkin on joskus käynyt, ei meille mutta sukulaisille. Kantsii myös katsoa, ettei koira jää lumikuorman alle, ne kun ei itse sitä osaa katsoa. Rapsuja Ollille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamuisin Olli menee lenkin jälkeen koriin jatkamaan unia ja rituaalin mukaisesti vetäisen peiton koiran päälle niin että vain kirsu näkyy. Siellä on hyvä jatkaa unia kaikessa rauhassa ja ylhäisessä yksinäisyydessä.

   Poista
 7. Kyllä kait sitä valoilmiötä pieni koirakin ihmettelee. Uutissa sanottiin, että on ollut pilvisin alkutalvi 25 vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvistä ja harmaata onkin riittänyt ihan tarpeeksi. Tänään onneksi taas aurinko käväisi taivaalla.

   Poista
 8. Olli, ihan samaa mieltä määkin oon, parempi pysyy sohvalla vaan oottamassa aurinkoa ja kevättä. Bo-Håkanin ja Apinakapinan kanssa, jälkimmäinen siis se mun kamuni. Sitä paitti, tuplsuurimaassahan on aina kesä, joten siellä tavataan! Kevättä ootellen, t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen olin energinen ja revin possulta silmät päästä. Nyt otan taas tupsluureja. Kevättä määkin odottelen ja kyllä se sieltä tulee, usko pois.

   Poista
 9. Ihanan näköistä! Aurinko on ihmeellinen, se saa suut messingille ja oikean energiapiikin. Lisäksi mäykkykin pääsee sisällä nauttimaan auringonsäteessä nukkumisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja taas paistaa aurinko! Eihän tämä voi olla totta - kolmas päivä peräkkäin :D

   Poista
 10. Mekin nähtiin se tänään - aurinko nimittäin! Kiitos, kun lähetit sen tännekin! Muiskut auringonmetsästäjälle toiselta samansukuiselta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi auringonvalo lisääntyy koko ajan ja kohta sitä on riittävästi. Yöllä voikin olla vähän pimeämpää. Vai mitä Mirkkuseni?

   Poista
 11. Kylläpä teillä siellä on piiiitkä, mutta ah, niin kaunis talvi. Lumi pysyy maassa toisin kuin etelärannikolla, kaunista, puhdasta. Tosin taitaa olla auringonkaipuuta jo ja saisi talvikin jo loppua, vai mitä. Täältä käsin on helppo löytää vain ne hyvät puolet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä saadaan nauttia lumesta vielä koko maaliskuu ja huhtikuussa alkaa sitten lumet sulaa. Vappuna on enää paikoin lunta, isojen kasojen jämiä.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!