keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Lunta maassa, ihmisellä hyvä mieli

Saatiin vihdoin meidänkin lenkin varrelle lumi maahan. Aamulla ei ole niin pimeää, eikä illallakaan. Kummasti lumi valaisee harmaan päivänkin. Ja tänä aamuna lunta tulee lisää, ihan vaakasuoraan ja aamulenkki sujuikin tutuissa merkeissä tai oikeastaan tutuissa pituuksissa. Matkan pituus noin 200 metriä, käytetty aika 5 minuuttia. Illaksi on luvattu sitten plussaa ja vesisadetta, joten ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja sanoessaan, että loskakelissä lenkin pituus ei juuri tule kasvamaan.


Terkkuja kaikille!

30 kommenttia:

 1. Olli, lumikuono :)
  Yks päivä täälläkin tuli hinu lunta, joka sitten kuitenkin suli pois. Eilen alkoi vesisade, joka taitaa jatkua tänään. Voi kunpa lunta ei tulisi paljoa tänä talvena. Täällä ihan sama juttu, tuli sitten vettä tai lunta, koira ei halua lenkille. Ihan väkisin pitää viedä asioille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin sopivasti lunta: voisi hiihtää, ei olisi rapaa. Pakkasta vain muutama aste, ehdottomasti alle 10.

   Poista
 2. Täälläki kovasti lunta satanu viime yönä ja aamulla koirat oli iha,että hä? Nytko tätä tuli näin paljo. Luvassa siis jonkin asteista kirmailua, Elmerin kohdalla rajoitetusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elmerille rapsutuksia! Miten olette pärjänneet nivelrikon kanssa?

   Olli ei enää kirmaile, on kyllä paljon rivakampi ulkoilija lumella kuin vesikelillä. Nyt ostin toisen pullon omega-kolmosta ja helmikuuhun asti pitäisi pärjätä sillä ja sitten taas uusi piikkisarja. Koska Elmerillä on seuraavat piikitykset?

   Poista
  2. Elmerillä olisi piikitykset tammikuussa, mutta joudumme näillä näkymin menemään Kekkoselle aiemmin. Kipuilua havaittavissa entistä useamminmm. ärähtelee Raisalle, ei leiki, liikkuminen vähentynyt sisällä, ulkona on ns. perässä vedettä ja vaan seisois pihalla, välillä ontuu, jos pääsee hyppäämään niin ei jaksa ponnistaa takapäällä joka kerta, takapäähän koskettamista väistelee välillä. Vaikka olemme antaneet sille nivelvalmistetta (cartivetin tapaista) ja msm-jauhetta, mutta niistä ei olekkaan ollut suuremmin apua. Elmeri saa omega3 lohi ateriasta (n. 3krt/vko, joskus enempi) ja kalanmaksaöljystä. Lorauttelen myös ihan rypsiöljyä tai vastaavaa ruuan joukkoon. Toki saa sitten broilerin tai muun elikon rasvoja ruuan yhteydessä. Elmerikin kirmailisi jos annetaan, mutta kun kipuilee sitten voimakkaammin sen jälkeen niin sitten saa rajoitetusti olla pitkässä narussa. En ole toisaalta halunut kaikkea kirmailua rajoittaa, kun koira siitä nauttii, ku saa sisällä vähä hepuleja purkaa. Miten Olli on voinut? onko ollut havaittavissa kipuiluja?

   Poista
  3. Olli on voinut hyvin. Annan Doilsin omegakolmosta 1 ml aamuisin ja muuten mennään normaalinappulalla. Just tänä aamuna huomasin, ettei lonkasta ole kuulunut kolinaa pitkään aikaan. Meillä on kuitenkin kipulääkeresepti voimassa, jos tulee äkkikipuilua niin voidaan antaa lääkettä. Toisaalta olen kyllä huomannut, että jos tehdään pitempi iltalenkki (yli tunti), niin on parempi seuraavana päivänä pitää lepopäivä. Ei kahta pitkää lenkkiä peräkkäisinä päivinä.

   Poista
  4. Elmerillä ei ole kuulunut mitään ääniä, joten olihan se yllätys,että siellä oli rikko. Sen me ollaan huomattu ettei taaskaan venytä takapäätään, joten kipeä se on :( Ens viikolla soittoa Elliin jos tää ei tästä parane. Meijän lenkit Elmerin kanssa on sellasia max 30min yks kerta ja muut on 15-20min. Tunnin lenkit on saanu ihan unohtaa. Eilen käytiin metässä kävelemässä niin Elmeri ei pystynyt kaikkien risujen yli menemään niin piti välistä kannella sitä ja näki,että kipeämpi jalaka alko mennä kipeäksi, kun ei sitä kunnolla käyttäny. Tää on niin surullista....En ois kuunaan uskonu,että tää hoito ei vaan nyt auta täysin. Joka taas tuo sen pohdinnan eteen: Miten tulevaisuus?

   Poista
  5. Tosi vaikean tilanteen edessä olette, jos hoito ei auta. Oletteko kokeilleet tuota Doilsin omegakolmosta? Kekkonen suositteli sitä ja mielestäni se on auttanut. Kannattaa muutenkin kysyä Kekkoselta mielipidettä tulevaisuuden suhteen.

   Ollikaan ei venyttänyt takapäätä, silloin kun lonkka oli kipeä. Niinpä, joka aamu tehdessään venytyksiä, osaan olla onnellinen tästä tilanteesta. Tosin helmikuun piikkeihin on vielä pitkä matka ja saapa nähdä, miten lonkka kestää sinne asti.

   Sen päätöksen olen aikoinani tehnyt, että jos koira kärsii, en anna sen kärsiä. Tyttärellekin (etäemännälle) sanoin kesällä, että varautuu siihen, että annan armon käydä, jos niin on asiat. Uskon ja luotan Kekkosenkin sanoihin, kun hän sanoi, että viisi vuotta hyvinkin mennään näillä piikeillä.

   Olli käy aamuisin max 10 minuutin lenkin (vain pakollinen asiointi) ja sitten illalla kaksi pientä tai yhden isomman lenkin. Tunnin lenkkejä siis muutaman kerran viikossa ja loput noin puoli tuntia. Ei siis mitään mahdottomia pituuksi meilläkään. Varmaan aika samat lenkkimäärät kuin Elmerillä. Pihalla tietenkin tulee hyvällä kelillä ylimääräistä askellusta, mutta nyt ei sateella tule taas juuri mitään ulkoilua harrastettua. Koira ei vaan suostu liikkumaan märällä.

   Poista
 3. Ihana kun saatiin edes hetkeksi lunta :) Nakit on meillä juosseet ja nuuskuttaneet niin kovasti takapihalla, että niiden mielestä saisi varmaan säilyä kauemminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule kuraa niin paljon koiran mukana, kun on lumi maassa. Tänään on luvassa kyllä melko loskaa, huh huh.

   Poista
 4. No nyt se lumi on jo ihan loskana. Ja mähän en sinne lähde. Mun lenkki on kakkaroskikselle (50m) ja takaisin. Haraan kaikin voimin neliraajajarrutuksella vastaan. Niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta toi neliraajajarrutus - tai nelipitojarrutus kuten meillä sanotaan - on tosi tehokas. Sitä kannattaa tehostaa mulkoilulla.

   Poista
 5. Teillä mennään kuitenkin nopeasti se, mitä nyt suostutaan. Vilma nuuskii niin hitaasti eteenpäin välillä, että puolessa tunnissa kierretään korkeintaan kilometri. Ennen ruoka-aikaa se suostuu vaan pikapissille. Lumi on ollut mieleen meille kaikille, koira tykkää ja lumi tosiaan valaisee yölläkin.

  Neliraajajarrutus, sitten nätisti asetellaan pylly maahan ja lievä ylenkatse emäntään päin. Tilanne tosin muuttuu salamana, kun laitan käteni taskuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäyräkoira osaa todellakin myös hitaan kävelyn salaisuudet. Jos ulkoiluttaja erehtyy vetämään hihnasta, hitaasti eteneminen jatkuu entistä hitaampana.

   Poista
 6. Wuhuu, lunta. Siis teille. Minä pärjäilen ilmankin, kunhan vain olisi kuivaa. Nythän kolmena-neljänä talvena sitä lunta on täällä etelässä piisannut vaikka muille jakaa. Jotenkin oikeasti toivon, ettei tule niin lumista. Ne metrin hanget aiheuttavat omakotitaloon riesaa. Ollille virtuaalirapsut ja terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 7. Plääh, nyt tulee vettä. Loskaa riittää. Teillä on lumesta riesaa, kun oma tie on sen verran pitkä. Meillä ei ole sitä riesaa, vaikka eihän tuo kaupungin tilaaja-tuottaja-malli mikään onnentuoja ole kuitenkaan. Auratraktori käy, jos käy.

  VastaaPoista
 8. Voi sinä komea poika Olli, oot niin pusuteltava tuossa lumikirsusi kanssa! Sanoo minun Palvelijatar. Minä lähetän miehekkäästi terveisiä ja toivotan hienoja lenkki-ilmoja. Lenkin pituudethan määrää tietenkin mäyräkoira ; ) T: Párek

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä. Olen miehekäs, mutta saan vain poikasen ruoka-annoksia. Emännän mielestä kyljissä on ehkä vähän liikaa pehmeyttä ja aamulla komensi miestä mittaamaan ruoan tarkasti. Mitä ihmettä?

   Poista
 9. Mel tulee hyhmää ihan vaakana. Ei kyl isommin haittaa, ku me näitten tötteröiden kanssa ei voida ulkoilla ku ihan vaan pikkasen pihalla piipahtaa.

  Sulle valosia jolkutusreissuja, Ollikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tarvitse sitten jouluna lauleskella kulkuset, kulkuset. Ei teillä, ei meillä. Toivottavasti lauletaan kuitenkin että äiti on laittanut kystä kyllä tai jouluruokaa tarjoo kunnon väki.

   Poista
 10. Wau, onpas siellä tosiaan jo komia kerros lunta! :o Meilläkin käväisi viikonloppuna pikkuinen ensilumi, mutta se suli jo pois. Lumi valaisee kyllä ihanasti, vaikka muuten sitä, kuten kaikkea talveen liittyvää,inhoankin..

  Mukavaa viikon jatkoa sinne ja Ollille suukkoja meitin tytöiltä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole enää lunta, ei ole loskaakaan. On vaan vettä, ja paljon! Liian paljon. Koira inhoaa tätä lokakuun keliä, mutta niin inhoaa emäntäkin. Lunta ja pakkasta tänne, nyt ja heti, kiitos.

   Terkkuja <3

   Poista
 11. Ai te SAITTE lunta? Meille sitä vaan tupattiin piha täyteen, vaikkei todellakaan olis otettu vastaan, jos ois kysytty. ;)
  Komeelta sä, Olli, näytät lumikuonoisenakin! Muiskut sun puuterikuonolles!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saatiin lunta ja sitten se otettiin pois. Ei käy tasan lumihiutaleet.

   Poista
 12. Mitä se lumi on? Pelottaa (ihan oikeasti), että täällä etelässä on vaan loskaa ja kuraa koko talvi! Jos jotain kaipaan entisestä kodista, se oli kunnon talvi, joka alkoi lumipyryllä ja päättyi vasta kun aurinko lämmitti kinokset pois :)

  Olli, sulla on unohtunu pumpulia nenälle ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi lumipumpuli nenällä kuin vesipisara tassuissa. Vai miten se oli?

   Poista
 13. Ihana tuo lunta kuonolla kuva! Kuinka se siihen on sattunutkin satamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy olla nopea, sillä kirsun päällä lumikin sulaa nopeasti.

   Poista
 14. Muuten kiva kuva, mutta silmään pisti, ettei koiralla ole takkia päällä. Mäyräkoirilla ei ole lainkaan aluskarvaa kuten muilla koirilla ja tarvitsevat takin, kun lämpötila laskee lähelle nollaa ja siitä alemmaksi. Eläinkaupoista löytyy monenmoista juuri mäyräkoirille tarkoitettua takkia talveksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentistasi. Onneksesi voin sanoa, ettei sinunt tarvitse olla huolissasi koiran paleltumisesta.

   Olli käyttää talvisin fleeceä ja viittatakkia (kuvia löytyy edellisten talvien postausten yhteydestä), mutta nollakelillä ei takkia laiteta päälle. Nimittäin Ollin pikalenkit kestävät tasan asioinnin verran ja aikaa tähän menee viisi minuuttia kuten kirjoitin. Kovilla pakkasilla laitetaan vielä tossutkin jalkaan, vaikka tästä ei kaveri kyllä enää tykkää. Muuten pukeutuminen talvikeleihin ei ole koiralle ongelma.

   Oikein mukavaa talvenodotusta sinulle!

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!