tiistai 29. lokakuuta 2013

Seurakoira

Emäntä on sairauslomalla ja voisi kuvitella, että silloin on koirasta seuraa. Ei ole. Mies antaa koiralle aamuruoan ja käyttää pika-asioinnilla ennen töihinlähtöä. Emännän noustessa aamupalalle koira nukkuu, emännän laittaessa lounasta (lämmittäessä tähteitä) koira nukkuu ja emännän katsoessa huonoja televisio-ohjelmia koira nukkuu. Tätä siis koira tekee päivisin kotiväen ollessa töissä.

Mutta kello 14 maissa tapahtuu muutos (tosin normaaliaikaan siirtymisen vuoksi koiran sisäinen kello on vielä 15) ja koira herää siirtyäkseen olohuoneen sohvan käsinojalle päivystämään ikkunasta. Tässä koira yleensä on, kun tulemme töistä ja tässä koira päivystää nytkin, kunnes mies saapuu töistä.

Koira on seurakoira niin halutessaan ja haluaa seuraa sitten, kun se sille parhaiten sopii eli kun on jaksaa olla hereillä.

18 kommenttia:

 1. Tätä meidänkin mäyriäisemme tekee. Emäntä ottaa yleensä koirasta mallia, jolloin kumpikin makaa yhtenä kasana sohvalla vilttien alla milloin nukkuen (molemmat), milloin lukien tai huonoja tv-ohjelmia katsoen (emäntä).

  Meillä myös koira alkaa kolmen-neljän aikaan nostaa päätään vilttien alla, kun kuulee rapusta ääniä, emännän kun pitäisi palata niihin aikoihin. Eikä koirilla muka ole ajantajua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä koiran elämä on säännöllistä ja vuorokautta rytmittää ruoka-ulkoilu-nukkuminen-päivystäminen.

   Poista
 2. Mäyrä vaatii seuraa halutessaan. Ossi tekee sitä nyt, joten kirjoitan vain oikealla kädellä. Vasen on varattu rapsutteluun:) On koirilla jonkinlainen ajantaju. Kyllä Ossikin majoittuu alakertaan noin varttia vaille kuusi viimeistään, siis nyt jonkin hetken varttia vaille viisi:) Koetahan parantuaa. Atshii kuuluu täälläkin. Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kait se tästä elämä voittaa vähitellen.
   Olli tökki mua tänään puoli kolmen maissa ihan ärsyttävyyteen asti. Puoli neljältä antaessani kaverilla ruokaa huomasin, että koiran sisäinen kello vaati ruokaa kesäaikaan eli just silloin, kun tökki mua. Anteeksi kaveri, pakko elää taas tätä aikaa seuraavat viisi kuukautta.

   Poista
 3. Mäyräkoira haluaa seuraa yleensä aina silloin kun ihmisillä olisi muuta tekemistä, ainakin meillä. Ajantaju niillä on, meillä tiesi tasan tarkkaan milloin isännän oli aika tulla kotiin, viikonpäivästä riippumatta, eli tiesi päivät jolloin oli työajan lyhennys. Saapa nähdä kuinka käy, kun koko poppoolla muuttuu vuorokausirytmi ja menoajat. Terkkuja komealle Ollille, jonka blogi putkahti ensimmäisenä esiin kun reilut kolme vuotta sitten googletin mäyräkoiraa. Siitä asti teidän touhuja on seurattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten mukavaa, että olette näin kauan pysyneet meidän mukana arjessa ja juhlassa. Alun perin aloitin Olli-blogin, kun koiran emäntä muutti Australiaan ja näin hän on pystynyt seuraamaan Ollin touhuja kaikki nämä vuodet.

   Ollikin tietää, milloin on työ- ja millon vapaapäivä. Selvästi koiran rytmi muuttuu viikonloppuna. Mökillä puolestaan koira on hereillä koko päivän ja nukkuu vain yöt. Ei puhettakaan, että käyttäisi aikansa nukkumiseen, koska mökkielämä on Ollin vapauden aikaa. Ainoa paikka, missä saa olla vapaana aamusta iltaan ja koira onkin ollut luottamuksen arvoinen, eikä ole karannut (paitsi kerran risukompostia penkomaan).

   Poista
 4. Minä vaan kysyn, miksei emäntäkin nuku silloin kun isäntä on poissa?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sille on riittänyt sairauslomalla sellaiset 10 tuntia yössä, kun normaalisti nukkuu vain seitsemän. Mun emäntä nukkuu harvoin päiväunia, kun sillä on aina vaikeuksia herätä. Aamuisinkin on tosi äreä, mutta ei ikinä mulle. Mies ihmettelee, että koiralle voi puhua mutta hänelle ei.

   t Ollikka

   Poista
 5. Olli on tosimäykky! Aito äijä. Just noin Párek toimii myös, rutiinit säilytetään ja niiden mukaan toimitaan - ja ne rutiinit on luonut mäyräkoira ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat rutiinit tuovat turvallisuuden tunteen. Huomenna emäntä lähtee takaisin töihin ja koira saa mukauttaa arkiaamurutiininsa emännän aikatauluun.

   Poista
 6. Hih hih, mäyräkoiran kanssa kaikki ne käsitteet, jotka luulemme jo tuntevamme, saavat kyllä aivan uuden merkityksen :-) Pikaista paranemista emännälle, ja Ollille kauniita unia! toivottavat Laura ja Mauri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tule aika pitkäksi mäyräkoiran kanssa, vaikka mäyräkoira vaan nukkuisi. Se on silti seurakoira.

   Poista
 7. Paavollakin on muuten vielä kesäaika. Se vingusti ruokaa kuuden maissa eli kesäaikaa seitsemältä, jolloin se saa iltaruokansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa jo Ollin rytmi tasoittua, toivottavasti myös Paavolla. Emäntää ei kyllä nämä syksyn pimeät yhtään ilahduta, ei kyllä koiraakaan.

   Poista
 8. Olli on ihana seurakoira - ihan aina!
  Toivottavasti emäntä alkaa jo tervehtymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä emäntä on melkein täysissä ruumiin voimissa. Sielusta ei osaa sanoa, kun on niin pimeää.

   Poista
 9. Kuulostaa niin tutulta! Iines tekee ihan samaa ja on pirteänä vain kun me molemmat olemme kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira on onnellinen, kun lauma on koossa. Siihen asti vaan odotetaan.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!