keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Monenlaisia polkuja

Koska emännällä on tänään opintovapaapäivä kotosalla, lähdimme pitkälle aamulenkille. (Sivuhuomautuksena sanottakoon, ettei Olli voi ymmärtää, että toisena aamuna lähdetään pitkälle aamulenkille kello 9 ja toisena aamuna pikkulenkille klo 6.)

Jostain luin kerran, että koiran pitäisi kerran päivässä saada päättää, minne mennään lenkille. Mäyräkoiran kanssa tätä voitaisiin noudattaa noin kerran viikossa, joten tänään annoin Ollin päättää, lähdetäänkö etelään vai pohjoiseen. Mentiin pohjoiseen. 

Pyörätiet ovat jo sulaneet mukavasti aurinkoisista kohdista. Kuvassa koira kulkee oikeaoppisesti reunassa, mutta kuvahan ei koskaan kerro koko totuutta.

Pyörätie vaihtui mukavaksi pikkupoluksi pienen metsikön läpi. Täällä nähdään usein oravia ja jäniksen jälkiä. Oikeita pupuja ei ole näkynyt. 

Ja sitten mennään yksityistietä pitkin. Nämä pikkutiet ovat mukavia, vähän liikennettä ja hevosenjälkiä (siis hyvät hajut!). 

Ja jotta matka ei pitkästyttäisi, mentiin pusikkoiselle joutomaalle syntynyttä moottorikelkka-kävely-pyöräily-oikopolkua. Ketään ei näkynyt tälläkään pätkällä. Ihan rauhassa saatiin tehdä reilun tunnin pituinen lenkki.

Lenkin jälkeen valokuvaaja ehti ikuistaa sohvalla luuta syövän mäyräkoiran ennen kuin koiralle tuli lähtö sohvalta. Komennon jälkeen emäntä kävi viemässä kameran pois ja koira oli palannut rikospaikalle. Tällä kertaa toisen komennon jälkeen koira luovutti, vei luun pois ja makoili tympääntyneen näköisenä ilman luuta.

5 kommenttia:

 1. Olli osaa valita tosi hyvän reitin, tuolla kulkisi mielellään itsekin.
  Eikö olekin raivostuttavaa, että lattialle komennettuna luu lakkaa maistumasta, leikki kulkemasta ja koira tympääntyy sijoilleen...

  VastaaPoista
 2. Mä en ole koskaan oikein käsittänyt sitä neuvoa, että koiran pitäisi kulkea aina vasemmalla puolella...siinähän se olisi just sopivasti vastaantulijoiden jaloissa ja koko ajan saisi päivystää ettei takaatulevat kompastu siihen. Musta ainoa oikea paikka on penkereen puolella.

  Olen samaa mieltä Main kanssa, reitti näytti oikein hyvältä :)

  VastaaPoista
 3. Mai, luun syöminen on hauskaa vain silloin, kun luuta saa syödä siellä missä haluaa. Ei siellä, mihin emäntä käskee syömään.

  Maria, ainahan sitä sanotaan, että koiran pitäisi kulkea vasemmalla. Kuten sanot, koiran pitäisi kulkea siellä, missä on turvallisinta. Pyörätiellä Olli kulkee oikeaa reunaa, autotiellä vasemmassa reunassa. Tavallisen rakastetun koti-sohvakoiran kanssa ei ole niin väliä, missä reunassa koira kulkee, kunhan ei jää takanakulkevien alle.

  VastaaPoista
 4. Kulkipa Olli kummalla puolella tahansa pääasia että lenkillä on kivaa. Meillä kuljetaan vasemmalla sekä oikealla, tarkoitus olisi että kaikki olisivat samalla puolen, muutoin on herkästi itse sotkeutunut kolmeen metriin mäyräkoiraa.

  VastaaPoista
 5. Sheriffit, turvallisuus on pääasia.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!