lauantai 21. huhtikuuta 2012

Onko tämä kevättä, kysyn minä?

Kävimme toissailtana lenkkeilemässä Oulujoen varrella. Omilla hoodseilla tiet ovat kuraisia ja vaihtelu tunnetusti virkistää. 

Tuossa taustalla on siis Oulujoki, joka on vielä jäässä. Tänä keväänä ollaan saatu "nauttia" lumi- ja räntäsateesta sekä koleista ilmoista siinä määrin, ettei tätä korvaa enää mikään muu kuin ennätysmäinen hellekesä. 

Kävelytiet ovat pääosin sulaneet, mutta lunta on paljon. Koiran on vielä hyvä kiivetä penkan päälle asioimaan. Taustalla näkyvä valoilmiö on ilta-aurinko. Vähän nähty ympyränmuotoinen valopallo. Se tuli ja meni ja lauantaiaamu onkin taas "valjennut" räntä- ja vesisateessa. 

Jälleen kerran parempia kelejä odotellessa... hyvää viikonloppua!

9 kommenttia:

  1. Just äsken tultiin sisälle aamulenkiltä ja voi sitä sotkua, minkä tuo töppötassu toi mukanaan! Mirkku oli sadesäässä taivallettuaan taas niskaa myöten ravassa. Nyt sitä aurinkoa, kiitos!
    Ja iloista viikonloppua teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunnuntaiksi luvassa aurinkoa!
      Lauantai menee vielä rapalenkkeillessä.

      Poista
  2. Onhan siellä teilläkin jo lumet paljonkin sulaneet, mutta riittäähän tuota vielä. Tänään on aivan ihana päivä: tytön 19-vuotissyntymäpäivä ja itse pääsen oopperaan. Tyttöhän menee juhlistamaan päiviään kavereidensa kanssa.

    Oikein ihanaa viikonloppua teille kaikille ja Ollille rapsuja. Terveisiä Kirkkonummelta Marja-Leena ja Ossi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea äidille tyttären syntymäpäivän johdosta ja oikein mukavaa oopperailtaa. Toivottavasti nautit joka sekunnista!

      Kiitos toivotuksista ja rapsutuksista. Tarpeeseen tulivat.

      Poista
  3. Oh-hoh, onpas siellä pohjoisessa vielä aikalailla lunta. Vaikka on meidänkin takapihalla vielä pari toooosi isoa kasaa. Uskomatonta, että ensi viikolla on jo vappu! No, suht harvoin lunta kai enää juhannuksena on ollut, eli eiköhän se kesäkin sieltä jossain vaiheessa taas tule.

    Muistan kyllä lapsuudesta yhden todella kylmän kesäkuun, jolloin partioleirillä satoi, jos ei nyt ihan lunta, niin jotain rännäntapaista. Teltassa silti nukuttiin ja järvessä käytiin pesulla. Oi niitä aikoja! ;D

    Mukavaa viikonlopun jatkoa teidän porukalle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On lunta, on. Liikaa on. Eilen satoi vettä ja vähän lumikasat painuivat, mutta ei tarpeeksi. Olli joutui iltalenkin jälkeen suihkuun ja tänään aamulenkki on tehty metsässä. Odottelemme täksi päiväksi luvattua auringonpaistetta, ei näy sitäkään.

      Ollin etäemäntä on pikkusiskonsa kanssa "Aurinkoa palvomassa otsonikerroksen reiän kohdalla". Brisbanessa siis. Eilen siellä oli +34 C. Tänäänkin kuulemma tarkenee.

      Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  4. Kävelkäähän sitä joen vartta joskus tänne meille asti :P
    Olipahan kuluneella viikolla kyllä sellasia kelejä (järkytys aamulla heärät kaivamaan autoa lumikinoksesta) että epäilen vahvasti sen kesän tuloa :D Pinja inhoaa tasaiseen tahtiin kuraa, mutta joka toinen päivä Stella suostuu kävelemään vain lumessa ja joka toisena vain pahimmissa rapakoissa, hölmö koira.
    Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä muista näin myöhäistä kevättä tai sitten muisti on lyhyt. Vappukin on jo kohta ja yleensä silloin on ollut lunta enää pohjoispuolella taloa. Nyt on etupihallakin kauhee läjä...

      Poista
  5. Oi eilen oli aivan ihanan lämmin päivä Vantaalla. Kyllä ne ulottuvat vielä teidänkin korkeudelle, ihan varmasti. Minäkin olen tilannut hellekesän!

    VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!