sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kevät etenee

 
Viikko sitten hiihdettiin merellä mitä parhaimmissa olosuhteissa. Ilma oli lämmin, aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja ladut olivat luistavia.
 
Ollikin pääsi hiihtoreissulle. Tuntui siltä, että tätähän me tehdään koko loppukevät. No, sitten se kevät tuli ja yhtäkkiä lumesta tuli pehmeää ja loskaista. Hiihtäminen loppui samantien ja nyt monot on jo pakattu odottamaan seuraavaa talvea.


Kevät tuo mukanaan aavistuksen kesästä. Tätäkö tämä onkin? Aurinko paistaa ja ulkona tarkenee päivystää pihan tapahtumia. Siilejä ei ole vielä näkynyt, mutta kissoja on kulkenut jäljistä päätellen.

Sen verran on vielä viileää pihan valtavista lumikasoista johtuen, että paras paikka päivätupsluureille on kuopuksen sängyn päällä. Emäntä onkin heltynyt ja jättänyt päiväksi kuopuksen huoneen oven auki, joten Olli pääsee nukkumaan päivän aurinkoisimmalle paikalle kotiväen ollessa töissä. Löytyipä joutilaalle torkkupeitolle hyvä käyttökohde sängyn suojana. Olli kuittaa ja kiittää. 

Lomamme aikana Olli täytti 7 vuotta ja varapalvelusväeltä mäyräkoira oli saanut lahjaksi luun. Me puolestaan toimme Ollille tuliaisiksi koiranruokaa, eikä mitä tahansa vaan aitoa kengurunlihaa. Hyvin maittoi, eikä tullut allergisia oireita. 

Aurinkoisia päiviä kaikille ystäville!

20 kommenttia:

 1. Onnittelut komealle uroolle! Lähikuvassa Olli näyttää isolta, mutta ladulla pikkuruiselta tepsuttajalta; tuota ilmiötä jaksan ihmetellä.

  Kotiviikoilla näen, miten Vilma nukkuu aina koko aamupäivän, vaihtaa paikkaa vaan sen mukaan, missä minä olen. Puolenpäivän maissa käydään kävelyllä ja sitten se nukkuu taas pari tuntia. Eli unessa näyttää menevän kotikoiran elämästä suurin osa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin itse olen arkivapaapäivänä huomannut, että koira nukkuu tuonne yhteen kahteen asti. Sitten se hereilee ja alkaa päivystää ikkunassa. Vaikka itse olen kotona, koira odottaa miestä tulevaksi. Nyt mies on ollut koko viikonlopun reissussa, eikä koira ole tehnyt muuta kuin nukkunut tai odottanut ikkunassa.

   Poista
 2. Nyt Olli kannattaa nukkua varastoon, että kesällä sitten jaksaa metsästää isäntäväeltä salaa siilejä! T: Alma

  Mikä on siili? T: Renttu

  Jos kuitenkin Olli jättäisit siilit rauhaan. Mukavaa sunnuntaita! T: Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotiväkikin toivoo siilien ja Ollin rauhaisaa yhteiseloa, mutta äsken sunnuntain päivälenkillä meinasi fasaani päästä hengestään. Ainoastaan tiukka emäntä ja vielä tiukempi hihna estivät Ollia tarttumasta fasaanin kurkkuun. Puolen metrin päässä oltiin... huh huh. Oli muuten komea ukkofasaani ja kaupan lähistöllä kivasti yleisöä, jos "vahinko" olisi tapahtunut.

   Poista
 3. Te ootte ainakin osanneet tuosta hiihtämisestä nauttia. Meillä se kytee talvisin vaan ajatuksen tasolla. Itse oon niin surkea hiihtäjä, ettei oikein tuonne julkisille laduille edes kehtaa mennä.
  - Ellin mamma

  Hienoa Olli, että oot saanut valloitettua talon parhaan aurinkopaikan. Niin sitä pitää! Kyllä meen kahden pitäis saada tupsluurata kylki kyljessä auringonpaahteessa. On se vaan niin mukavaa puuhaa ;)
  - Elli

  Ohhoh, seitsemän vuotta - ei kyllä näy missään, niin oot nuorekkaan näköinen, Ollikka. Isot onnittelut ja paljon rapsutuksia ja kuonopusuja <3
  -Elli ja mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellin mamma: hiihtäminen keväisessä säässä meren jäällä on pelkkää nautintoa. Ei siellä kenenkään hiihtotaitoa arvostella.

   Elli: Ei ole parempaa kuin aurinko paitsi ruoka. Ja ja ja ja...

   Elli ja mamma: Kiitos!

   Poista
 4. Myöhästyneet onnittelut ihanalle Olli-pollille. Wautsi kengurunlihaa tulskuiksi.

  Juu huomattu on, että Ossikin nukkuu suurimman osan päivästä. Meillä ei vaan löydy noin ihanaa aurinkopaikkaa. No keittiö puolenpäivän jälkeen muutaman tunnin. Ilmankos Ossi siellä viihtyy. Niin ja piti vielä sanomani, että ei näy 7 vuotta yhtään missään. Niin on nuorekkaan olonen tuo teidän Olli, kevätterveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Nuorekkuus ei tule esiin aamuisin - ei emännässä eikä koirassa.

   Poista
 5. Mahtava tuliainen Ollille. Eikös Ollilla vielä ole yhtään harmaata karvaa kun kuvassa ei sitä näy? Nellillä on jo ja ikää on paljon vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On harmaata korvassa ja kuonossa, mutta herrasmieh... eikun herraskoiralla se on vaan charmattia.

   Poista
 6. Ohos! Vai söit sää, Ollikka, kenkuruuruokaa! Hyppikö yhtään mahassa? Meinaan se kenkuruu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oli hyvää, lisää hyppyruokaa ja paljon, kiitos.
   Vink vink, etäemäntä!

   Poista
 7. Sulle kävi just kun meille: kun alettiin innostua hiihtämisestä ja jäälenkeistä, lysti loppui kuin seinään :( Onnittelut synttärin johdosta, olet mies parhaassa iässään! Tai mistä minä tiedän, kun olen vasta vajaat 3-vee. Äippä sanoi, että 7-vee koiraherrasmies osaa jo nautiskella elämästään: lepoa, lepoa, lepoa, ruokaa, ruokaa, ruokaa, sopivasti lenkkeilyä ja joskus ihan mielialan vuoksi vähän jahtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää vaan makoilla auringossa, silloin kun aurinko paistaa. Sellaista on elämä parhaimmillaan. Ja sit ruokaa, että jaksaa taas nukkua.

   Poista
 8. Onnea ihanalle Ollille! Suuret synttärimuiskaukset!<3
  Mahtavan lahjan oot saanut: oikein australialaista hyppylihaa. Maistuis varmasti mullekin - mutta toisaalta, mikäpä mulle ei maistuis?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana-Mirkku <3

   "Hyvä ruoka, parempi mieli" on myös mäyräkoiran mietelause.

   Poista
 9. Onnittelut seitsenvuotiaalle! Kenguru mahtoi olla hyvää, mutta vähän on pitkä kauppamatka, jos mieli tekis lisää vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvää oli, mutta täytyy tilata etäemännältä lisää. On meinaan tulossa kesällä katsomaan mua.

   Poista
 10. Myöhästyneet onnittelut Ollille! Ja ihania olivat nuo teidän matkapostauksen kuvat! Ja odota vain Olli, kyllä ne siilit kohta heräävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, sanoo vanhaherra-Olli ja odottaa siilien heräämistä. Fasaanit rääkyvät joka päivä, mutta niitäkään ei ole omalla pihalla näkynyt. Valitettavasti, sanoisi koira.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!