sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Luppakorvan tyyppivika

Eilen alkanut korvien lievä punoitus paheni sunnuntaiaamuna jatkuvaan korvien läpytykseen. Punoituksen lisäksi toisessa korvassa oli kellertävää eritettä ja haju oli muikea. Soitto eläinlääkäripäivystykseen ja kahdeksalta oltiin jo Jussi-lääkärin tutkittavana. Korvista löytyi viljelynäytteen perusteella tavanomaisen kokkibakteerin lisäksi harvinaisempia sauvabakteereja, joten syy ärhäkkään tulehdukseen oli varsinkin jälkimmäisen bakteerin. Olli sai heti piikkinä sekä kipulääkettä että antibioottia. Kotihoitona 14 päivän tippakuuri ja antibiootti.
Olli tekee tarkastuskierroksen tutkimushuoneessa viljelytuloksia odotellessa. Näitä hypnoottisia kierroksia piti tehdä noin kymmenen, jonka jälkeen emäntä komensi koiran istumaan ja odottamaan.

Jokaisella tutkimuskierroksella Olli kävi tarkastamassa, pääsisikö huoneesta pois oven kautta. Ei päässyt, eikä varsinkaan saranapuolelta.


Hyvää vointia ja sunnuntaipäivää!

26 kommenttia:

 1. Jaa, sielläkin jotain korvapöpöjä, ikävä juttu:(
  Meillä olisi blogissa jotain Ollille, käykääs kurkkimassa.
  Tiitun korvassa on myös jotain kutinaa, mahavaivojen lisäksi.
  Sunnutaimuiskut Ollille ja paranemista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onneksi mahavaivat ovat teillä menneet ohi. Toivottavasti myös korvavaiva alkaa hellittää.

   Poista
 2. Paranemista Ollille! <3

  VastaaPoista
 3. Kurjat kutinat, ja korvaa on niin hankala raaputtaa sisältä ;)
  Järeät lääkkeet auttakoon pian, että Olli voi nauttia keväästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli läpsyttää kutisevia korviaan niin, että koko huusholli raikaa. Eipä tarvinnut seiskan jälkeen nukkua kenenkään.

   Poista
 4. Luppakorvaisten vaiva, kurja, jos tulehdus jää krooniseksi, teillä ei liene sitä vaaraa? Paranemisia!
  Malttaako Olli olla nostamatta koipea tuolla tutkimuskierroksellaan? Yksi koiristani ruikkasi aina niin nopsaan, että en ehtinyt estämään, vaikka tiesin odottaa ja tankkikin oli pitkällä lenkillä tyhjennetty. Aina varatankista löytyi vielä yhden koivennoston verran...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krooninen korvatulehdus kuullostaa vaivalloiselta ja saa emännän kainalot kasvamaan. Toivottavasti pitkä kuuri auttaa vaivaan.

   Olli ei ole ruikkinut sisätiloihin paitsi yhden kerran mustiin ja mirriin. Ripitin kaverin kunnolla ja varmaan on sen vuoksi käyttäytynyt mallikkaasti. Kait. Tosin käytiin tyhjennyksellä ennen lääkärikäyntiä.

   Poista
 5. No johan myrkyn lykkäsi! Toivottavasti ne toiset antavat nopean lievityksen Olli Luppakorvalle. Eläinlääkärijännitys on ihan omaa luokkaansa, Vilma tärisee tutkittaessa, vaikka kuinka yritän olla rauhallinen ja vakaa vieressä. Ja ne lukemattomat tuoksut, mitä siellä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivystyksessä on vain koira kerrallaan (tai ainakin tänään oli) ja täytyi tyytyä vain hyviin hajuihin. Tutkimuspöydällä Olli on nöyrtyneen oloinen, tyytyy kohtaloonsa.

   Poista
 6. Tiäkkö kuule, Ollikka, että yritä ens kerralla aukasta ovi kahvapuolelta. ;)

  Korvapöpöille kyytiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikee on lattianrajasta nähdä kummalla puolella on saranat ja kummalla kahva, johon en kuitenkaan yllä. Kotona tiedän, että oikeasta reunasta pääsee ulos. Eikö sama sääntö pitäisi päteä kaikkiin oviin?

   Poista
 7. Tuosta viimeisestä kommentista - koska Nelli pitkään lähti ulos ovesta jonka aukesi vasemmalta oikealle niin oli siinä opeteltavaa kun ovi aukesi toisin päin. Nyt on palattu oikeaan avaussuuntaan :)

  Toivotamme pöpöt maailmaan ääriin mahdollisimman pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiralla kestää jonkun aikaa tottua uuteen järjestykseen. Huononäköisenä Olli törmää huonekaluihin, joiden paikkaa on vaihdettu. Pyrimmekin pitämään tavarat samoilla paikoilla.

   Poista
 8. Voi Ollia, toivottavasti pöpöt häipyvät nopsaan!

  VastaaPoista
 9. Voi Ollia. Toivottavasti saatte häädettyä korvapöpöt. Se on näiden luppakorvien ongelma aina joskus.. Paranemisia, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 10. Onneksi ei sentään mitään vakavampaa, vaikka korvatulehduskin on ikävä vaiva. Hienoa että Olli pääsi sitten toipumaan kokemastaan takapihan lämpöön! Aurinkoista viikkoa teille kaikille, ja Ollille pikaista paranemista! t. Laura ja Mauri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura ja Mauri! Itse asiassa takapihan ollessa ihan rempallaan Olli päivystää etupihalla, mutta sehän koiralle sopii. Etupihalla vahditaan tiellä kulkevia, mutta takapihalla on parhaimmat hajut ja siilien iltareitti (eivät ole vielä heränneet).

   Poista
 11. Pikaista paranemista Olli-kullalle! Ihan oikein oot toiminut tuolla lääkärissä. Tottahan toki kaikki pakoreitit täytyy tarkistaa. Mä en onnistu tommosessa, kun mut nostetaan aina sinne pöydälle enkä pääse sieltä itse alas. Ja sit sen jälkeen oon aina sylissä, kun oon niin surkee tapaus, jos joudun lääkäriin. Mä lähetän sulle tuhat parantavaa muiskausta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana-Mirkku. Emäntä pitelee musta kiinni, kun seison tutkimuspöydällä. Muuten hyppäisin heti alas. Tänään laitettiin kaksi piikkiä niskanahkaan. Kestin kuin mies.

   Poista
 12. Olli-raukka. Itse kärsin uusiutuvit tulehduksista (ihmis)korvissa pari vuotta vähän väliä. Lopuksi tajusin, etteivät yleislääkärit saa tautia taltutettua (tosin siinä vaiheessa pää oli ihan turvoksissa ja korvat liekeissä...).

  Korvalääkäri totesi että ihan väärin on lääkitty ja diagnoosiksi tuli korvakäytävän ihottuma. Uusiutuu kuulemma helposti, mutta sain sellaiset reseptit, että niistä riittää vuosiksi, ei kuulemma annata tuijottaa niitä päiväyksiä niin tarkasti :-) Nyt sipaisu antibioottikortisonivoidetta kutisevaan korvaan kaksi kertaa saa kutinan talttumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaapa ikävältä vaivalta.
   Itsekin kärsin yhden kesän kroonisesta silmätulehduksesta. Lääkärit määräsivät aina uutta tippaa ja loppujen lopuksi elokuussa lopetettuani kaikki lääketipat ja siirryttyäni kostutustippaan oireet hävisivät.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!