sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Terveisiä maapallon toiselta puolelta

Käytiin katsomassa Ollin etäemäntää Australiassa ja lähiemäntä on kärsinyt aikaeron lisäksi lämpötilaeron aiheuttamaa masennusta. Kevät ei näytä siis etenevän ollenkaan ja parissa viikossa ihminen sopeutuu hyvin sortsien ja toppien käyttämiseen vuorokauden ympäri. 


Olli jäi kotiin pojan ja miniän hoitoon. Kaikilla oli ollut mukavaa: Olli oli saanut aamujuustonsa ja nuoripari aamulämpimän ja hellyydenkipeän koiran sänkyynsä. Ainoastaan yhden kepposen Olli oli tehnyt...paahtoleipäpaketti oli jäänyt liian lähelle pöydän reunaa, eikä Olli voi vastustaa ihanan vehnäleivän tuoksua ja makua. 

Australia on ihana maa. Jos teillä tulee joskus mahdollisuus matkustaa sinne, menkää ihmeessä. Jos tekee mieli matkustaa Australiaan, tehkää se mahdolliseksi. Yhtään mäyräkoiraa ei nähty, mutta paljon muuta. 

 Tasmanian devil

Siilit olivat jo menneet talviunille, mutta taidanpa ottaa tästä mallia ja tehdä kesäpihalle Ollille siilivaroitusmerkin. Samoin siileille voisin tehdä Olli-varoitusmerkin.

 Koalat ovat ihania! 


Australian water dragon. Näitä oli puistoissa enemmän kuin torilla puluja.

 Ja lopuksi (tietysti) kenguru!


Mukavaa aurinkoisen kevään odotusta! 

24 kommenttia:

 1. Kyä toi Tasmanian devil muistuttaa melkosesti mäykkyä, hampaita myäden. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Devil oli persoonallisen näköinen kaveri, joka mäyräkoiran tavoin painaa noin 8–12 kilogrammaa ja on häntä mukaan luettuna noin 75 senttimetrin pituinen. Pussiahman leuat ovat erittäin vahvat ja se murskaa niillä suuriakin luita. Kuten Ollillakin, pussiahman hajuaisti on hyvä, mutta eläin näkee huonosti ja luottaakin hajuaistiinsa etsiessään ruokaa.

   Poista
 2. Ovatko nuo kengurut kesyyntyneet ihan? Valloittavia kuvia eläimistä ja etäemännästä.

  Oli varmaan pojan perhessä paljon iloa Ollista. Oma poikanija miniäni pohtivat uudessa asunnossaan, miten pääsisivät tekemään tuttavuutta yläkerrassa asuvien kahden mäyräkoiran kanssa. Ehdotin, että menevät kysymään, saako koirat tulla ulos leikkimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kuvassa on Ollin nykyinen lähiemäntä! Tämä bloginpitäjä siis, viisikymppinen eukko :D

   Kengurut olivat isossa aitauksessa, jossa kävijät saivat ihan rauhassa kulkea kenguroiden kanssa. Yksi nurkkaus oli kevyesti rajattu ja siellä kenguruiden annetaan olla omassa rauhassa lepäämässä. Niitä sai ruokkia ja silitellä, mutta kädet piti pestä koskettelun päätteeksi. Tietenkin tähän tarpeeseen oli kunnon pesupaikka aitauksen ulkopuolella.

   Kysyin, että voisiko nuoripari hoitaa toisenkin kerran Ollia? Kyllä voivat, mutta sen jälkeen ottavat koiran lopullisesti itselleen...

   Poista
 3. Voi, miksi meidän esi-isämme valitsivat maan, jossa on ikuinen lumi ja jää? Samalla toppatakilla tarkenee kesät ja talvet.

  Mukavaa, että reissu onnistui ja Ollillakin oli kotona mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tosiaankaan tarvitse paljon toppakamppeita pestä säilöön - ei koiran, ei ihmisen.

   Poista
 4. Kiitos taas tästä mahdollisuudesta matkustaa virtuaalisesti salamatkustajana. Tyhjää parempi tapa nähdä maailmaa eikä tule edes kalliiksi. Ei se tosin itsekoettua korvaa. Niin, kun kaikkialle ei voi itse mennä, ilahdun kovasti, jos joku kertoo omista matkoistaan.
  Kaukana se Australia kyllä on, en taitaisi lähteä, vaikka tilaisuus tulisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään muiden matkakertomuksista ja luen paljon varsinkin reppu-, pyörä- tms. reissuista kertovia kirjoja.

   Kaukana on, toisella puolen palloa.

   Poista
 5. Me ollaankin ihmetelty, minne te ootte kadonneet! Tervetuloa takaisin!
  Ihanaa, että ootte saaneet nauttia auringosta, lämmöstä ja shortsikeleistä. Niitä odotellessa...
  Olli, aika kiltti poika oot ollu, kun yhdellä kepposella selvisit noin pitkästä lomasta. Muiskut paahtoleivännapsijalle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli on joutunut tyytymään aurinkokylpyihin olkkarin lattialla, sillä kevät on myöhässä, siis tosi myöhässä.

   Poista
 6. Kengurun rapsuttaminen oli yksi Australian matkamme kohokohtia!

  Menittekö yhtä kyytiä? Me pysähdyimme mennen tullen Hongkongissa, en olisi kestänyt vuorokauden yhtämittaista matkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mentiin yhteen kyytiin. Singaporessa oli neljän tunnin vaihto, mutta muuten istuttiin reilu vuorokausi lentokoneessa. Hyvin se meni nukkuessa, lukiessa ja elokuvia katellessa.

   Tytär on kesällä tulossa käymään kotona ja lentää Hongkongin kautta. Jää ensin pariksi viikoksi Hongkongiin lomailemaan. Suomen kesää viettää sitten viitisen viikkoa, kunhan ei vaan olisi kylmempi kuin Australian talvi.

   Poista
 7. Tervetuloa takaisin. Oi, voin kuvitella osittain teidän ihanaa matkaa. Australiassa kaikki on jotenkin erilaista, noita eläimiä myöten. Please, lisää kuvia. Niin paljon kuin ikinä jaksat laittaa. Lämpötilaerosta takaisin sopeutuminen voi olla shokki, samoin kuin aikaero. Eikö se ole jotain +10 tuntia? Nyt en ole ihan varmakaan.. Sen tiedän, että kerran tekstasin yhdelle kaverilleni aamuviideltä sikäläistä aikaa, kun laskin eron jotenkin väärin:)Terveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Laitan enemmän kuvia toiseen blogiin.

   Aikaero oli mennessä 8 tuntia, tullessa 7 tuntia, kun Australiassa ei kesäaikaan siirrytä. Ei ainakaan Queenslandissa. Kyllä se siitä. Rupesin molemmin päin elämään samantien kohdemaan aikaa ja paikkasin univelkaa power napeilla.

   Maanantaina palattiin kotiin ja tiistaina alkoi työt. Fiksu olisi ottanut vielä lomapäivän tai kaksi siihen perään, mutta kun on lomat nyt loppu eikä uutta viitsinyt käyttää etukäteen. Lomaa kun ei ole koskaan liikaa.

   Poista
 8. Kiva kuulla teistä pitkään aikaan. Täytyypä käydä katsomassa lisää kuvia toisessa blogissa - tuo tasmanian devil näyttää kerrassaan hauskalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tasmanian devil on uhanalainen ja rujosta ulkomuodosta huolimatta omalla tavallaan kaunis. Kaikki eläimet ovat.

   Poista
 9. Tervetuloa kotiin! Vaikka, voin vaan kuvitella, mikä shokki tämä Suomen suloinen "kevät" on shortsikelien jälkeen.. :/

  Ihania kuvia sekä täällä Ollilassa, että tuolla toisessa blogissasi.

  Minun ikiaikainen haave, on päästä joskus käymään Ausseissa. Hyvä ohje tuo: "Jos tekee mieli matkustaa Australiaan, tehkää se mahdolliseksi". :)))

  Terkkuja sinne kovasti ja Paahtis-Oltsille suukkoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä "kevät" on ollut melkoinen shokki sekä minulle että muuttolinnuille ja kaikille muillekin. Toivottavasti kesästä edes tulisi lämmin.

   Mutta jotain hyvääkin: merellä on hiihtokelit parhaimmillaan!

   Poista
  2. Onpa ollut upea reissu teillä. Minä ja tuo Palvelijatar taatusti läkähtyisimme noissa Aussien lämpötiloissa. Täällä kotimaassakin lyön helteillä maihin enkä suostu ottamaan askeltakaan. Kotona sitten loikoilen auringonpaisteessa ilman ongelmia. Palvelijatar välttelee suoraa auringonpaistetta joka paikassa.

   Kyllä kesästä ihan hyvä tulee, uskokaa pois.

   Poista
  3. Kyllä se aurinko tekee hyvää vanheneville nivelille - oli sitten kyse koirasta tai ihmisestä. Ollikin tykkää loikoilla auringossa, mutta kesäkuumalla kelpaa varjoisakin paikka.

   Poista
 10. Tasmanialaisesta on aika huippu otos :D Kelpais kyllä reissu aurinkoon, vaikka Australiaan kestävät lennot saattaisivat olla liikaa tällaiselle hienoisesti lentokammoiselle. Lämmönkaipuiselle kohteita löytyy onneksi lähempääkin, mutta tuolla taitais toi luonto olla kyllä näkemisen ja kokemisen arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentokammo ei ole mukavaa, mutta jos haluaa päästä vähän kauemmaksi, ei auta muu kuin lentää. Lämmönkaipuu vaan lisääntyy ja tänä aamunakin saatiin tehdä pikkupakkasessa aamulenkki - onhan siinä se hyvä puoli, ettei ole loskakelejä.

   Poista
 11. Mahdottoman upeita eläinkuvia (Ollin sielukkaan silmät mukaanlukien), näitä katselis vaikka kuinka. Ihanat koalat, lisko ja kemmuru (juu, meillä sanotaan näin). Heh, hauska vertaus Tasmanian tuholaisesta Olliin ;DDD

  Oletpas nuorekas, olisin kanssa kuvitellut kuvassa olevan etäemännän! :) Vaikka mikäs ikä se viiskymmentä on, oonhan itsekin kohta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Kyllä etäemäntä on vielä nuorekkaampi, kesäkuussa täyttää 23 vuotta. Paljon on ehtinyt hänkin nähdä ja kokea, itse en ollut tuossa iässä vielä koskaan edes ollut lentokoneessa.

   Olli on ollut kiltisti, ei ole tehnyt tuhojaan piiiitkään aikaan. Kop kop.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!