lauantai 11. toukokuuta 2013

Mökkielämää

Jonkun mielestä voi olla aika huvittavaa, että koiramme kulkee turvaliivi päällä ja liina perässä mökkirannassa, mutta taas on molempien käyttökelpoisuus tullut todetuksi. Liinasta koira on helppo nostaa järvestä ja molempien turvavälineiden värin vuoksi koira on ollut helppo paikallistaa mökkipihasta. Luonto on niin harmaanruskea, että äkkiäkö yksi mäyräkoira sinne maastoutuu. 


Ahti on suonut antejaan ja koira on käynyt kuumana veneessä. Emäntä on ollut tiukoilla soutamisen, huopaamisen ja koiran paimentamisen kanssa. Kalojen perkaaminen ei onnistu ollenkaan koiran läsnäollessa, vaan Olli on joutunut mökkiin jäähylle siksi aikaa. Emäntä on suosiolla lähtenyt pitämään koiralle seuraa, sillä kalojen perkaaminen on tunnesti perheessämme miehelle kuuluvaa työtä.  Olli on kuitenkin päässyt tarkastamaan, että kalat ovat kunnolla perattuja. Vadista löytyi tänä aamuna kuhaa, ahventa ja yksi made.

Päiväkävelyllä lähdettiin käymään rinteessä. Mökin takana kulkee maaselkä, iso harjualue, joka toimii vedenjakajana. Rinne on lohduttoman näköinen hakattuna.

Olli ei jalkojaan kastele, mutta vesi elementtinä kuitenkin kiinnostaa. Järven vesi on puhdasta ja sitä käytetään pesuvetenä. Jostain syystä vesi on ollut kuitenkin nyt normaalista poiketen ruskeaa. 

Lauantai ollut puolipilvinen tai positiivisesti sanottuna puoliaurinkoinen. Lämpötila on noussut yli +15 asteen. Melkein on tuntunut alkukesältä. 

Kivaa (äitienpäivä)viikonloppua! 

15 kommenttia:

 1. Sulla on ollut varmaan ihan mahtipäivät mökillä! Mä katselen ihaillen (niin kuin säkin) noita teidän kalansaaliita. Toivottavasti sait oman osasi.
  Iloista viikonloppua ja hyvää äitienpäivää!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain vähän ahventa, vähän vaan. Alkoi kyllä himottaa lisää, mutta kotiväki on entistä viisaampi, eikä jätä enää roskista mun ulottuville. Siellä olisi ihanat kuhannahat odottamassa...

   Kiitos toivotuksista ja terkut ihana-Mirkulle!

   Poista
 2. Kyllä sulla Olli on mahtavat mökkiolosuhteet! Ja tuo kalansaalis! On meilläkin mökillä katiska, mutta se on ollut kokoamatta jo kolmatta vuotta... Ja meidän mökillä satoi koko ajan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä satoi torstaina melkein koko päivän ja kotiväki oli jo aika hermona. Onneksi alkoi ilma seljetä, ettei tarvinnut lähteä kaupunkiin kesken miniloman.

   Poista
 3. Minusta on ihan oikein viisasta pitää Ollilla nuo hätäpelastusvarustukset mökillä. Kaukaa viisaasti ajateltu. Ihan mitalin ootte ansainneet jo pelkästään tuolla hätätapausten minimoinnilla!
  Kauniita maisemia siellä teidän mökillä, kaikki niin komeaa ja uljaan näköistä. Kyllä teidän kelpaa. :)
  Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja veneessä tietenkin pelastusliivit päällä. Kait sitä on koiran kanssa jopa vähän tarkempi kuin aikoinaan lasten kanssa... tosin lapsilla oli pienenä rannassa aina pelastusliivit päällä ja kerran keskimmäinen tipahtikin järveen. Näin äitienpäivän aattoiltana voi muistella kaikenlaisia tapauksia ja sattumia ja todeta, ettei vuoden äiti -titteli ole ollut lähelläkään...

   Poista
 4. Lasten ja koirien kanssa ei koskaan varmasti voi olla liian varovainen. Molemmille sattuu ja tapahtuu. Mielestäni nuo Ollin turvavarusteet on ihan tarpeelliset. Jos minä olisin tuollaisella mökillä ja Ossi olisi vapaana, niin sillä olisi varmaan ne pelastusliivitkin päällä kokoaikaisesti, vaikka Ossikaan ei vapaaehtoisesti tassujansa kastele. Kaunista äitienpäivää sinne teille, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuo kalasaalis on ihastuttava, mjamm!!

   Poista
  2. Kerrankin saatiin isoja ahvenia ja eilen savustettiin niitä sekä yksi kuha. Loput kuhat tulevat fileinä kotiin, että saadaan tarjota nuorisollekin kunnon paistokalat.

   Mies katsoi netista mateen nylkemisviedeon ja perkasi kalan. Olen lapsena syönyt madesoppaa enemmän kuin sielu sieti ja mies ei taas ole koskaan maistanutkaan. Lupasin keittää hänelle sopat, en taida silti itse syödä vieläkään.

   Poista
 5. Huh, kyllä se vaan on hyvä, että Ollilla on tuommoiset vermeet päällä, varsinkin tuon ed. kirjoituksessa käyneen tapauksen johdosta. Eikös se niin ollut, että Olli ei osaa uida, muistelisin viime kesältä.

  Kyllä puoliaurinkoinen kuullostaa kivemmalta kuin puolipilvinen :) Nää on aina niin kivoja nää teen mökkikuvat ja Olli olennainen osa mökkeilyä. Ihana kalasaaliintarkastaja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli on uimataidoton ja aivan onneton joutuessaan veteen. Parempi siis koiran yrittää pysyä kuivalla maalla ilman turvavälineitä.

   Olishan se mökkeily ilman koiraa vallan erilaista ja kotiväkikin nauttii katsellessaan rannassa vapaana nuuskuttavaa mäyräkoiraa. Kaupungissa vapaus on kahlittua vapautta, oman pihan aitojen sisällä.

   Poista
 6. Turvavarusteet on ihan hyvä olla olemassa. Mullakin oli remmi nyt perässä, kun oltiin nyt uudessa rannassa. Siellä on kivenkoloja ja kaikkea jännää, äippä on vähän hysteerinen välillä kyllä käärmeitten takia...

  Kerran oltiin saaressa ja makkarapala tipahti kalliolta, hyppäsin perään... Matkaa mereen oli 15 metriä. Osasin uida kyllä, mutta pystysuoraa kalliota ei noin vain nousta. Äippä juoksi alas laiturille ja houkutteli mut sinne suuntaan, vähän olin paniikissa. Oli se iteltään jo matkan aikana saanu riisuttua kaikkia vaatteet uikkaria lukuunottamatta pois. Onneks se ei hypänny sieltä Nuokon kalliolta sentään... No ton tapauksen jälkee mulle tuli saaressa pelastusliivipakko, eikä menty Nuokkoo enää makkaralle:)

  Noi valjaathan mulla on ollu pakolliset pennusta saakka, kerran mummin mökillä hyppäsin melkein veneen potkurii, kun iskä laitto veneen käyntiin, ja toi mun vanhempi ihmisveli kiskas mut henkseleistä salamana ylös. Onneksi sillä on nopeet kädet:)))
  Että turvallisesti vaan Olli vesillä ja maalla!

  Ps. Meillä ei oo vielä veneet vedessä ja vähän kateellisena katteltiin teidän kalansaalista, nyt olis paras kala-aika.

  Terveisiä etelästä toivoopi Eppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas Epulla ollut melkoinen hyppy - onneksi kaikki päättyi hyvin. Ei ihme, että turvavälineet ovat tarpeen. Meilläkin pidetään huoli, ettei moottoriveneessä koira pääse hyppäämään potkuriin. Yleensä emäntä roikkuu Ollin pelastusliivien kahvassa miltei koko ajan...

   Kala on hyvää ja Ollille kelpaisi tunnetusti myös yön yli roskiksessa marinoituneet jätteet...

   Poista
 7. Kyllä koiran turvallisuudesta pitää huolehtia ja sitä vartenhan nuo varusteet on, ei ollenkaan turhaa. Nelli olisi ollut aivan innoissaan noista kaloista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli kävi ihan kuumana kaloista. Koiran saisi seuraamaan vierellä mallikelpoisesti, kun kantaisi kädessään silakkaa.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!