torstai 5. syyskuuta 2013

Syksy tulee yhtä hitaasti kuin mäyräkoira kävelee aamulenkillä

Mukavan lämpimissä ja aurinkoisissa keleissä on syyskuu alkanut. Vain yhtenä päivänä on satanut vettä ja sekin vaan aamusta. Nyt, kun kuopus on vielä kotona, ei ole niin kiire lähteä koiran kanssa lenkille heti töiden jälkeen. Ensi viikolla siirrytään normaaliin aikatauluun. Aamut ovat kuitenkin viileitä ja edelleenkään Olli ei ole aamulenkkien suuri ystävä. Tällä viikolla aamulenkin pituus on ollut 5 - 10 minuuttia; matkan pituudesta en edes viitsi mainita mitään. Hitaasti mennään ja vain tärkeimmät asiat hoidetaan.
Korvatulehdus on paranemaan päin, mutta ei ehkä niin hyvin kuin olisin toivonut. Tilasinkin kontrolliajan omalle eläinlääkärille ensi viikolle. Jospa se siitä...

Kivaa loppuviikkoa! 

22 kommenttia:

 1. Ollille riittää aamuisin kai sitten vain ns. vessassa käyminen. Sehän se tärkeintä on, päivän lämmetessä onkin mukavampi ulkoilla.
  Hyvä hoitaa tuo korvatulehdus perusteellisesti ettei jää krooniseksi. Poikani koiralle pääsi tulemaan krooninen korvatulehdus, jolle ei eläinlääkäritkään voineet enää mitään. Antibiootit voivat joksikin aikaa saada aikaiseksi vaikutelman parantuneesta tulehduksesta, mutta kannattaa siis ehdottomasti tutkituttaa. Luppakorvien riesa.
  Terveisiä sinne Ollilaan pohjoiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän vuoksi kontrollit ovatkin tärkeitä, vaikka moni kuulemma jättää kontrollin väliin.

   Poista
 2. Mösjöö kääntää muina miehinä pään pois, kun kuvataan, jalo profiili näkyviin. Toivottavasti korvat on tarkistuksessa parantuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina pitää katsoa muualle, kun kuvataan. Pöh, sanoo kuvaaja.

   Poista
 3. Onneksi (emännän mielestä) mä oon vihdoin oppinut nukkumaan yhtä pitkään kuin ihmiset. Viihdyn siellä sängyn jalkopäässä tasan tarkkaan niin kauan kuin viimeinen ihminen. Eikä mua tartte lähteä lenkittään siinä viiden korvilla. Se oli isännän mielestä vähän rasittavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä iltapäivälenkit on silloin parasta hupia, kun pääsee uusille hajuille. Niin kuin eilen. Oltiin Tuirassa jokisuistossa ja emäntä antoi mun hätistää sorsia, kun kukaan ei nähnyt. Käh käh.

   Poista
 4. Aaamu-ulkoilu ei oo kivaa, kun on koleeta ja kosteeta. Mut onneks päivällä on ollu aurinkoista. Siitähän me tykätään, eikös? Tsemppimuisku korvan parantumiseen!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko on paras ystävämme ja kaikki mäyräkoirat tietty ja ihana-Mirkku <3.

   Poista
 5. Jännä juttu miten meillä on just päinvastoin. Aamuviileällä tepastellaan oikein reippaasti, mutta sään lämmetessä alkaa hidastelu.
  Ärsyttäviä nuo korvavaivat. Salakavaliakin. Toivotaan kovasti, että tulehdus saadaan kuriin ja pois päiväjärjestyksestä.
  Kylläpä Ollin turkki kiiltää komeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä kiiltää ja on aina kiiltänyt. Vaikka olisi mitä vaivaa niin turkki on ja pysyy hyvänä.

   Poista
 6. Kun ei huvita, niin ei huvita. Toivottavasti tuo korvatulehdus paranee pikaisesti. Silloin, kun Ossillakin oli aluksi useampi korvatulehdus, niin ELL sanoi, että allergiaa. Sitten, kun siirryimme allergiaruokaan tulehdukset valuivat alaspäin - tassuihin. Semmosta tää on. Pikaisia paranemisia, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan jo allergiaruokinnassa, joten mitäs sitten seuraavaksi? Täytyy kysellä ell:ltä vinkkejä.

   Poista
 7. Aamu-unet on aina parhaita! Meidän Jiri on tosi häirikkö, kun se herää viimeistään seitsemältä. Onneksi on äippä, joka käy laskemassa sen takaovesta pihalle, ovi raolleen ja äippä takaisin sänkyyn minua lämmittämään :)
  Kurja varmaan on korvatulehdus. Kaukoparannusta minulta ja Jiriltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun aamuisin herätään puoli kuuden maissa, viikonloppuna on ihan juhlaa nukkua seitsemään asti :) Onneksi viikonloppuisin mies hoitaa koiralenkurat ja emäntä voi nukkua vaikka kahdeksaan. Huippua!

   Yleensä aamulenkin jälkeen tulevat kyllä kyselemään, etteikö täällä jo noustaisi ylös...

   Poista
 8. No hö jos kerta ei ole antibiootti auttanu :/ Jostain kumman syystä ei Elmerikään oikein tykkää poseerata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenna kontrolliin. Katotaan nyt.

   Mistä se koira tietääkin, että kuvataan?

   Poista
 9. Nelli tekee aamulla tarpeensa ja kääntyy kotiinpäin. Duunikaveri tekee aamuisin mäykkynsä kanssa puolen tunnin lenkin ja hän ihmettelee meidän lyhyttä aamupiipahdusta. Mutta ei olla samanlaisia kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli aamulenkkeili aamuisin 20-30 minuutin lenkkejä ennen kastraatiota, sen jälkeen aamulenkit ovat jääneet. Onneksi illalla lenkkeily kiinnostaa.

   Ollia ei voi pakottaa lenkille, koira ei yksinkertaisesti ala kävellä. Jurnuttaa paikallaan nelipitojarrutus päällä. Kun käännytään kotiin, askel näyttää olevan kepeä.

   Poista
 10. Ollikka, ei vaan aina viitti eikä huvita, joo. Onneks meille mäyriäisille on valikotuneet ne parhaat ihmisomistajat, jokka jaksaa meidän oikk... eiku tapoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän me todellakaan oikutella, me ollaan persoonallisia.

   Poista
 11. Välillä huvittaa teputella menemään ja joskus taas ei. Mäykyt ovat koiramaailman filosofeja. Kun on suuria ajatuksia pää täynnä silloin ei tassuttelu kiinnosta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on menohaluja, joskus ei. Sama homma sekä ihmisen että koiran kohdalla.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!