maanantai 2. syyskuuta 2013

Koiraherra harmaahapsi

Harmaata charmanttia
Tästä taitaa tulla sellainen koiraherra sairastaa -blogi, mutta nyt Ollilla on korvatulehdus. Itsestäkin jo tuntuu, ettei tämä voi olla totta. Kuinka paljon sitä täytyy koirankin kestää (emännän rahapussista puhumattakaan). 

Tällä kertaa nopeimmin päästiin kaupungin eläinlääkärivastaanotolle, jossa oli kiva eläinlääkäri, mutta lasku tuntui olevan ihan samaa luokkaa kuin yksityisellä. Käytämme siis jatkossakin omaa yksityistä.  

Olli oli viikonloppuna jälkikasvun hoidossa meidän moottoripyöräillessä Lapin perukoilla. Olli on omavaltaisesti päättänyt viikonlopun aikana, että yölläkin on parhain paikka kuopuksen vierellä. Ei tullut edes minua herättämään kellon soidessa; vasta kutsu ruokailemaan sai koiran nousemaan lämpimästä sängystä. Voi olla ensi viikolla ankara sopeutuminen arkeen, kun kuopus lähtee ja yhden makuuhuoneen ovi suljetaan koiran kuonon edestä. 

Hyvää syksyn alkua kaikille!

18 kommenttia:

 1. Olli ymmärtää, että nyt on otettava kaikki irti tuosta kuopuksesta. Kokemus on hälle opettanut, että jonain päivänä kuopus taas lähtee ja ovi sulkeutuu. Silloin Olli on taas teidän kullanmurunne. ♥
  Onkohan luonnoneläimillä näitä kaikenlaisia vaivoja, kuin meidän lemmikkikoirillamme? Onko ketulla korvatulehduksia, närästystä, anaalirauhasen vaivoja? Jotenkin on sellainen tuntuma, että nuo edellämainitut ovat suurimmaksi osaksi koiriemme elintasosairauksia ja että kettu & kumppanit potevat enemmänkin syöpäläisistä ja loukkaantumisista aiheutuvia vaivoja. Tiedä häntä?
  Juu, syksy on tullut, heti 1.9. täälläkin taivas pimeni ja sataa rupsuttaa koko ajan. Hyvää syksyä silti, kaunis vuodenaika, kunhan ei koko ajan satelisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen ihmetellyt, että onko koiramme elintasosairas vai maanantaikappale niin kuin itse epäilemme. Aikoinaan joka vuosi joku lapsista sairasti toisia enemmän - nyt kun ei ole lapsia kotona, koira sairastaa. Täytyy vaan todeta mainoksen tyyliin, että elämä on.

   Poista
 2. Symppaan koiraherraa, korvien tulehdus on inhottavaa!

  Itsekin podin korvatulehdusta 1½ vuotta vähän väliä, sain yleislääkäreidemn silmissä varmaan hullun paperit ja kasan erilaisia lääkkeitä, josita ei ollut hyötyä.

  Onneksi lopuksi tajusin mennä korvalääkäriin yleisläkärin sijaan (tosin koko pää oli turvonnut ja ruvella siinä vaiheessa). Kävikin ilmi, että kysymys on korvakäytävän ihottumasta. Nyt saan lääkitä pari päivää itseäni tipoilla tai voiteilla jos tuntuu kutinaa, eikä lääkärillä ole tarvinnut käydä sen koommin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsellänikin oli korvatulehdus keväällä ja työterveyslääkäri passitti samantien korvalääkärille. Tulehdus oli korvakäytävässä tärykalvon edessä ja tipoilla selvittiin. Erikoislääkärillä on jo pelkästään kunnon pelit ja vehkeet, joilla näkee korvan sisälle paremmin kuin yleislääkärin lampulla. Mikroskooppitähystin vai mikä se oli.

   Poista
 3. Voi Ollia. Se on varmaan kosteus joka teettää sitä korvatulehdusta. Mene ja tiedä. Minä veikkaan, että ketuilla, supeilla, sun muilla metsänelävillä on ihan samat sairaudet kuin meillä ja koirillamme. Niitä sairauksia vaan ei eläinlääkärit hoida ja siksipä näiden metsänelävien elinaika jääkin melko lyhkäiseksi. No Ollilla on kuitenkin se ihan paras mahdollinen hoito. Terveisiä Kirkkikseltä, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luppakorvan ongelma - ainakin meillä. Ei pelaa tuuletus tarpeeksi hyvin.

   Poista
 4. Voi harmi, kyllä Ollilla nyt riittää sairauksia.

  Nelli on viime aamuina tullut keittiöön vasta kun olen sitä huudellut ja ruokakuppia helistellyt. Syksy tulossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä pimeämpi, sitä sikeämmin koira aamuisin nukkuu.

   Poista
 5. Voi Olli-kulta, harmaakuono! Kyllä sua nyt koetellaan. Tsemppimuiskut!<3
  Onko teillä käytössä mitään vastustuskykyä ylläpitävää/parantavaa juttua, siis jotain luontaistuotetta? Olisko jostain semmosesta hyötyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meillä ole mitään ihmeaineita, omega-kolmosta vaan. Se tosin auttaa nivelrikkoon.

   Poista
 6. Kyllä nyt Ollikan täytyy päästä ihan isäntäväen sänkyyn nukkumaan... Ei enää "vanha" koira sopeudu nukkumaan muualla kuin lämpöisessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ei, ei ole asiaa emännän ja isännän viereen. Isännän viereen pääsee päiväunilla. That's it. Tiukka linja!

   Poista
 7. Ei Olli mikään maanantaikappale ole, EI. Eikä mitään ovia toisen kuonon edestä saa sulkea, EI. Meillä se on riiviö, joka sulkee ovia, tosin omaa tyhmyyttään. Menee työhuoneeseen, jossa on hänen lelunsa ja vesikuppikin. Työntää sitten kuonollaan oven kiinni. Aika pitkään on hiljaa, ja sitten nolona päästelee hiljaisia wiufh ääniä.

  Ollin on päästävä sänkyyn, jos tahtoo. Me tahdotaan niin. Ettäs tiedätte! ;) ;) Me fanitetaan Ollia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei aina saa, mitä haluu; näin se vaan on.

   Olli inhoaa suljettuja ovia, koska niiden takana voi olla jotain parempaa (tai ruokaa).

   Poista
 8. No hö! ei kyllä ole reilua, ku poloinen sairastaa taas. Toivottavasti paranet pian Olli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato. Tästä tulikin mieleen, että olisi kohta syksyisen matokuurin aika.

   Poista
 9. Voi Olli-raasua, miten sitä nyt noin koetellaan koko ajan?! Kuinka inhottava tuuri, että jatkuvasti on jotakin...me kyllä ymmärretään tämä 'ei koiria makkariin'-meininki kun mies on allerginen, mutta sitten tosiasiassa ja ihan hiljaa keskenämme me poikien kanssa vastustetaan tällaista tiukkaa linjaa, kun minähän kyllä ottaisin koirat taas sänkyyn nukkumaan ja koirathan mielellään tulis ;) Aamuisin oli ihanaa herätä kun Alphonsen karvahanuri oli tyynyllä ja Aslan nukkui peiton alla poikittain niin ettei kukaan muu mahtunut mitenkään ;) Silti...ja siitäkin huolimatta: aamu alkaa hyvin kun pussaa mäyrän karvaista naamaa heti ensitöikseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole Ollillakaan asiaa meidän sänkyyn, vaikka kieltämättä talvipakkasilla ylimääräinen lämpöpatteri kuullostaa houkuttelevalta. Allergian vuoksi meilläkin on sänkynukkumista rajoitettu, vaikka onkohon tuolla niin merkitystä. Ei ainakaan ole koirankarvoja lakanoissa.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!