maanantai 4. marraskuuta 2013

Harvinainen valoilmiö

Eilen meidät yllätti harvinainen valoilmiö. Aurinko. Valitettavasti ilmiö oli lyhytaikainen ja vaihtui sadekuuron myötä takaisin perusharmaaseen säähän. Kuten kuvasta voi havaita, lunta ei ole. Lämpötilakin on pysynyt visusti plussan puolella, joten märkää on. Kosteus ei tee hyvää koiran tassuille, mutta edelleenkin bacibactilla ollaan pärjätty. Ollin ihokaan ei tykkää kosteudesta ja se on ollut herkästi kutiava. Asiaa ei auta yhtään kurakelilenkkien jälkeiset suihkutukset ja suihkun kautta on tultava sisälle oli lenkki kuinka lyhyt tahansa. 

Onneksi luonto on täynnä ihania tuoksuja! Siilit ovat kyllä jo tainneet siirtyä talvihorrospaikoilleen, sillä ei olla nähty pariin viikkoon yhtään piikikästä kulkijaa. 


Kivaa alkanutta viikkoa ja toivottavasti saataisiin pieni lumikerros tällä viikolla maahan. Valoa koirakansalle, joka pimeydessä lenkkeilee.

19 kommenttia:

 1. Samaa toivotaan mekin, sopiva kerros pysyvää lunta maahan ja kuivat kelit! Olli on oikea muskelimies, hyvin näkyy kuvassa komea kroppa. Toivotaan terveitä tassuja Ollille ja mukavia lenkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, myös muskelimies kiittää. Nyt on kroppa siinä mallissa, ettei yhtään ylimääräistä kiloa tarvita vaan näissä mitoissa tulisi pysyä. Tämä tietää nappuloiden tarkkaa annosmittaamista.

   Jussipaitoja, melkein aitoja, olikin netissä ihan tarpeeksi asti. Yritän ensin löytää soviteltavan version, kun ei jaksais millään alkaa sellaista tilaa ja palauta -rumbaa.

   Poista
  2. Minä mittasin Párekin ympärysmitan rintakehän paksuimmalta kohdalta, siten selän pituuden niskasta hännäntyveen. Niillä mitoilla saatiin ihan sopivat koot. Mainitsin myös, että kyseessä on mäyräkoirauros, jolloin 'ampuma-aukon' on oltava tarpeeksi iso ; )

   Poista
 2. Teillä siellä pohjoosessa on varmaan vielä hämärämpää kuin täällä ja minä olen jo ihan tuskastunut tähän pimeyteen. Märkää ja loskaa. Juu lunta saisi tulla sellainen 10 senttiä, mutta kun sitä on viimeisen neljän vuoden aikana tullut metritolkulla, joten kiitos ei sellaisii lumihankii. Minulla ei ole vielä edes talvirenkaitakaan. Pari viikkoa koetan vielä sinnitellä kesärenkailla. nastat ovat niin ikävät paljaalla asfaltilla. Terveisii Kirkkonummelta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess, eilen illalla satoi lunta. Tänään se oli jo aika loskaa ja ilmeisesti iltaan mennessä pelkkä märkä muisto vaan. Haluan vaan hiihtokelien verran lunta, en yhtään enempää.

   Talvirenkaat on ainakin meidän leveyksillä jo ihan välttämättömät ja siitä huolimatta eilenkin sattui kaupungissa useampi peltikolari. Huono sää kuulemma syynä, epäilen itse autoilijoita...

   Poista
 3. Poissaoleva aurinko alkaa jo vaikuttaa mielialaan - ainakin niin että ei tee mieli tehdä muuta kuin käpertyä sohvan nurkkaan.

  Toivotaan meille kaikille auringonpilkahduksia ja kuivia säitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on ja tänä aamuna jätin ensimmäistä kertaa Ollille valon palamaan sisälle. Päivävalo sammutetaan siis joskus helmikuun alussa ja toivotaan, että sit alkaisi olla taas jo valoista.

   Poista
 4. Märkyys on kamalaa. Sateella en siis lähde lenkille. EN! Mutta sulla Olli on hyvä asia se, että sun korvat lerpattaa, ei sada korviin. Mulla korvat suorastaan kerää kaiken sadeveden ja tuulen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, korvat suojaa hyvin sateelta, mutta tuuletus ei pelaa. Kumpi sit parempi?

   Poista
 5. Pari päivää sateista ja sumuista säätä saa toivomaan, että voisi vetäytyä talviunille. Auringon pilkahdus on aina toivottua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talviunet kuullostavat hyvältä idealta. Olli kainalossa tietenkin.

   Poista
 6. Olispas kiva jos tuo ilma pysyisi vähän aikaa aurinkoisena, mutta taas pissii vettä...tulis edes lumi. Bah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä tuli vähäksi aikaa! Aamulenkki tehtiin ainakin lumessa kahlaten - koira kahlasi, minua ei vielä haitannut.

   Poista
 7. Mä tulin just ulkoo ja mulla on kylmä. Mut huijattiin ulos kahen mun koirakamun perässä. Piti kulkee pimeess, kylmässä ja MÄRÄSSÄ pitkä matka. Ei näkyny aurinkoo ei. Eikä varsinkaan tuntunu. Jos näät vielä sen valoilmiön, lähetä muutama säde mullekin, jooko? Märät muiskut, Olli-kulta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä - onko ihana-Mirkku viety märkään ja kylmään säähän ulkoilemaan. Aika julmaa, sanon minä. Täältä tulee lämmin muiskelis ja halaus!

   t. Ollikka

   Poista
 8. Kyllä on kamalan pimeää. Ja kun sataa on kuraista, niinpä Paavo joutui tänään lenkin jälkeen suihkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollilla on sama kohtalo rapalenkin jälkeen. Ei kiva ollenkaan - ei kenellekään.

   Poista
 9. Ai, sinne teillekö se eilinen aurinko eksyikin. Kaipailin sitä kovasti täällä. Missähän lienee se valoilmiö reissannut tänään, kun ei ole ainakaan meillä päin näkynyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi vaan näyttäytymässä ja nyt aurinko onkin taas varmaan teidän ilona?

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!