sunnuntai 29. elokuuta 2010

Mökillä

Vietimme viikonlopun kesämökillä Pyhäjärven rannalla. Kesäistä ei enää ollut, pipo ja fleece oli onneksi pakattu mukaan. Ollille ilma oli sopiva, eikä näin syksystä ollut enää itikoitakaan.

Ensin Olli kävi katsastamassa rannan. Vesi oli aika kylmää.

Olli sai olla koko viikonlopun irti, mutta varmuuden vuoksi valjaisiin kiinnitettiin noin 10 metrin pituinen (pyykki)naru, jotta hätätilanteen sattuessa koira saataisiin paremmin kiinni. Naru ei haitannut Ollin menoa, mutta toisaalta eipä onneksi ollut yhtään hätätilannetta. Ei yhtään jänistä tai hirveä, eikä Olli kovin innokas ole lähtemään uimaankaan.

Soutuveneellä käytiin hakemassa sadan metrin päässä olevalta lähteeltä juomavettä. Matka oli lyhyt ja rannansuuntainen, joten Olli sai matkustaa veneessä ilman pelastusliivejä.

Lauantaina Olli pääsi mukaan myös puolukanpoimintaan. Pojalla meinasi tulla aika pitkäksi, kun kotiväki huusi aina "Ei mene", kun Olli pääsi vähänkään hajun perään.

Mökkirannassa Olli kävi monta kertaa tarkistamassa, että soutuvene on varmasti paikallaan ja ettei kukaan olisi lähtemässä järvelle. Veneily on niin mukavaa! Verkonlaittoon ja -nostoon Olli ei kuitenkaan päässyt ja ulinat rannalla olivat sen mukaiset.

Kalanperkaus on tarkkaa puuhaa. Molemmille.

6 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä reippailua teillä on ollut. Tuollaista irrallaan oloa mekin voitaisiin kokeilla. Haaveena olisi päästä autolta ovelle ilman hihnoja. Täytyykin harjoitella tuolleen pyykkinarulla. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Kuvia katsellessa naurattaa, kun joka kuvassa koiralla on perässä naru. Olisiko kyseessä eräänlainen puolivapaus?

  Kumma juttu, että kun aikaisemmilla kerroilla Olli on ollut hihnassa mökillä (ja vain satunnaisesti vapaana), on silloin kiskonut joka suuntaan, mutta vapaana viihtyy suhteellisen hyvin lähistöllä ja on paljon rauhallisempi. Nyt oli hyvä myös harjoitella komentoja "Ei mene", "Takasin" ja "Tänne", palkinnoksi sai vain "Hyvä poika" -kehuja.

  Ja meillä murteen mukaisesti todellakin sanotaan myös koiralle "takasin", ei "takaisin" ;)

  VastaaPoista
 3. Ollilla on ollutkin kiva viikonloppu veden äärellä!

  VastaaPoista
 4. No teillä on ollut hieno viikonloppu - kivoista kuvista päätellen. Eikö teilläpäin ole HIRVIKÄRPÄSIÄ. Meillä Kirkkonummella on niitä järkyttävästi ja nyt odottelen, että tulisi kunnon pakkasyöt. Sitten ne viheliäiset oliot jälleen katoavat. Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 5. M-L ja Ossi: Pyhäjärvellä päälenkittäjä on törmännyt vain kerran hirvikärpäsiin, Olli ei kertaakaan. Oulussa, jossa asumme, on kuulemma hirvikärpäsiä. Itse emme onneksi ole niitä nähneet, mutta kyllä vältämme kuusikoita viimeiseen asti. Mäntykankaalla hirvikärpäsiä on harvemmin, vai onko näin?

  VastaaPoista
 6. Teillä näyttää olleen kiva mökkireissu :)) Meilläkin Funi tykkäsi mökkeillä (ekaa kertaa elämässään vieläpä pääsi mökille, pysyivät onneksi pihapiirissä irtikin kun kaverina oli pari muutakin mäykkyä :) Mutta hieno ja kokeilun arvoinen idea tuo pyykkinarukin :)

  Täällä meillä (100km oulusta etelään) on jo (kuulemma)ollut havaintoja hirvikärpäsistä :O Allekirjoittanut ei tykkää!!!

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!