maanantai 25. lokakuuta 2010

Matokuurin aika

On taas matokuurin aika. Olli saa matokuurin kaksi kertaa vuodessa, uuden lumen tullessa ja vanhan lumen sulaessa. Tosin meillä ei ole vielä lunta, mutta kuitenkin...
Matokuurina on tuttu Axilur, joka ei aiheuta Ollille mitään normaalista poikkeavaa. Annostus isokokoiselle mäyräkoiralle on 2,5 tablettia kolmena peräkkäisenä päivänä.

Tabletit nappuloiden päälle...

... ja sinne meni.

8 kommenttia:

 1. Hyvin meni Ollilla!

  Annoin Vilmalle ja Lunalle keväällä tabletit ruoan mukana ja niin kävi, että Vilma söi molempien annokset. Luna nimittäin luikautti suupielestään epäilyttävät lääkkeet samantien pois.
  Pitääkin taas hankkia.

  VastaaPoista
 2. Meillä menee vielä niin paljon epämääräistä tavaraa lenkillä suuhun, että Nelli saa pentuajan tavoin matokuurin kolmen -neljän kuukauden välein. Ajoittain sängyssä meidän kanssa nukkuvan koiran kanssa ei pelleillä. :D

  Tosin meillä käytetään niitä yhden päivän kuureja.

  Lääkkeet menevät paljaaltaan sellaisenaan: Pilleri työnnetään sormella kitalakeen, sen jälkeen pidän toisella kädellä kuonoa kiinni ja hieron toisen käden sormella Nellin kaulaa niin kauan, että se nielaisee. :)

  VastaaPoista
 3. Katriina: hyvin on tuntunut Vilmalle matokuuri maistuvan!

  Nelli: Yhden päivän kuuri kuullostaa kätevältä. Me ollaan ajauduttu tämän matolääkkeen käyttäjiksi apteekin väen opastamana.

  VastaaPoista
 4. Meillä höntti koira syö kiltisti lääkkeen ihan paljaaltaan. Pistele vain poskeensa tarjotun "herkun" xD Oli kyllä kätevä syöttää useampi kymmenen hiilitabletti, kun ei tarvinnut väkisin vääntää kurkusta alas.

  VastaaPoista
 5. Minä olen antanut canex -tahnaa ja hyvin on tehnyt kauppansa ainakin toistaiseksi :) Annoksen loputtua Funi jää odottamaan lisää :))

  Tosin ruuan kanssa ollaankin sitten tarkempia. Olen syöttänyt kahta eri tuokaa sekaisin, molemmat nappulat täysin samanlaisia ulkonäoltään, väriltään ja hajultaan, toiset on mäykkyruokaa, toiset "turkkiruokaa". Jostain kumman syystä silti mäykkyruoka mieluummin pulautetaan suusta ulos (mäykkyruoka ei nääs yksikseen oikein edes maistu... no jos ei muuta tarjota niin maistuu..)

  VastaaPoista
 6. Sunan: minusta tuntuu, että Ollikin pitää ihan kaikkea herkkupalana - oli se sitten ruokaa tai lääkettä.

  Raisa ja Funi: näyttää siltä, että suurimmalle osalle mäyräkoiria matolääke ei ole ongelma :)

  VastaaPoista
 7. Ohoh! Meneepäs matolääkkeet helpolla! :D

  Meillä joutuu kaikille koirille piilottelemaan niitä ties minkä makkaroiden sisälle, että ne oikeasti päätyisivät vatsaan saakka! :D

  VastaaPoista
 8. Marika: Olli taitaa luulla lääkkeiden olevan erityinen makupala nappuloiden päällä!

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!