maanantai 15. marraskuuta 2010

Kipuilua

Huomasin viime perjantaina, että Ollilla on selkä kipeä. Poika ei suostunut hyppäämään sängylle vaan käpertyi jalkoihini nukkumaan ja tärisi samalla. Tässä vaiheessa ei hälytyskellot vielä soineet. Puolilta päivin lähdettiin hakemaan kuopusta koulusta, eikä Olli taaskaan suostunut hyppäämään auton takapenkille. Kun nostin Ollia, poika parkaisi kivusta. Soittelin heti läpi muutamat eläinlääkärit, mutta sain ajan vasta tämän viikon perjantaille.
Tietenkin epäilen pahinta, mutta toivon parasta.

Viikonloppuna teimme vain pakolliset pikkulenkit kodin lähistöllä, emmekä antaneet Ollin reuhata tai hyppiä kunnes....

Ollia ei vaan yksinkertaisesti saanut pidetyksi pois sohvan käsinojalta. Pihalla on lintuja ruokailemassa lintulaudalla ja tiellä kulkee aina silloin tällöin joku ulkoilija. Pakko päivystää, miettii Olli.


Nyt Olli on ollut taas kuin ennenkin, mutta parempi mennä näyttämään selkää eläinlääkärille. Tämän viikon perjantaina tiedämme jo paljon enemmän.

12 kommenttia:

 1. Voi ei! Toivottavasti ei ole mitään vakavaa, mutta tämän rodun kohdalla sitä pitää ottaa kaikki selkään liittyvät tapaukset vakavasti. Pidämme peukkuja, että tämä olisi ollut vain jokin pieni venähdys liukkailla kävelyistä.

  VastaaPoista
 2. Peukkuja pidämme täälläkin. Ehkä on hyvä merkki, että Olli halusi itse nousta lintuja katsomaan.

  VastaaPoista
 3. Olli-Boy, ota rauhallisesti. Toivomme kaikkea hyvää ja vaaratonta diagnoosia.

  VastaaPoista
 4. Moikka,

  eksyn tänne Pipsan blogin kautta (olen sen kasvattaja). Harmi vaan, että niin surullisissa merkeissa tutustuin Olliin:(

  Haluaisin kertoa, että nyt Ollille olisi tosi tärkeätä pysyä paikallaan. Siis EI lenkeillyä lainkaan(pissalle kannattaa kantaa sylissä pihalle ja heti asioiden tehtyä takaisin), EI minkäänlaista liikuntaa muutenkaan - parasta olisi "häkkilepo" - siis kuljetusboksissa koko ajan oleskeleminen. Ainakin viikon. Se kuulostaa karmeältä, mutta se on koiralle parasta tässä tapauksessa.

  Toivoisin, että Ollilla olisi vain joku ohimenevä selkäkipu. Mutta jos se on välilevytyrä - niin kannattaa ottaa varmaan päälle, vaikka koira näyttääkin voivan paremin nyt.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä täältä meidänkin Tassulasta!!!

  VastaaPoista
 6. Olin eilen kirjoittamassa kommenttia niin eikö tullut sähkökatkos:( Kuten Elina sanoi niin hetkeksi ihan täydelliseen lepoon. Meidän Ossilla oli lievä mäyräkoirahalvaus tai mikä liene selän vinksahdus. Kuvissa ainakin näkyi kalkkeumaa joissakin selkänikamissa. Ja se oli yhden vuorokauden niin kipeä ettei voinut erehtyäkään että koira on kipeä. Se vaan makasi kyljellään ja tärisi. En saanut sitä samana vuorokautena lääkäriin kun oli viikonloppu mutta seuraavana päivänä sain. Ossi oli levossa kuukauden eli ei lenkitystä ja pissalle nostettiin ja ulostamista helpotettiin syöttämällä öljyä ruuan seassa. Parani täydellisesti ja onneksi osasi olla itsestäänkin paikoillaan. Me kokeiltiin häkkiä mutta Ossi sai jonkinlaisen paniikkireaktion ja sitä häkkiä ei voitu käyttää kun kipeällä selälläkin nousi sitä verkkoa vasten ja vaahtoa alkoi valua suusta. Älysi Ossi kyllä itsekin maata paikoillaan. Jos se on mäyräkoirahalvaus niin sen kanssa ei voi olla liian varovainen. Paranemisia teille. Terveisin Marja-Leena ja Ossi

  VastaaPoista
 7. Kovasti tsemppiä Ollille toivottelee pitkäkarvaisempi lajitoveri, Alfie! Toivottavasti selkäkipu on ohimenevää laatua, eikä kyseessä ole mitään vakavampaa.

  VastaaPoista
 8. Voi ei! Varmasti me kaikki lukijat toivomme täällä että kyse olisi vain jostain tilapäisestä, lievästi vaivasta. Tsemppiä Ollille ja jaksamista kotiväelle :)

  VastaaPoista
 9. Paranemisia ja rapsutuksia Ollille!

  VastaaPoista
 10. Kaikille yhteisesti: Kiitos ja kumarrus. Tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä, mutta välilevytyrä on valittavasti mäyräkoirilla yleistä. Saimmme nyt hyvät ohjeet eli mikäli jossain vaiheessa alkaa tulla halvausoireita tms. niin tiedämme hakeutua hoitoon.

  VastaaPoista
 11. Pakko on minunkin kommentoida tähän vanhaan postaukseen! Oma näkemykseni on hieman erilainen kuin edellä jo kommenttinsa antanut kasvattaja.
  Omaa koiraani tuskin sulkisin viikoksi häkkiin. Ihmisistä tiedän, että jo viikon vuodelepo saa aikaan lihasten surkastumista ja niiden kuntouttaminen vaatii aikaa enemmän kuin niiden surkastuminen. Selkäranka ja muut luut kuitenkin tarvitsevat hyväkuntoisten lihasten tukea, varsinkin jos nikamissa tai nivelissä on ongelmia.
  Vähäinen liikunta koiran ns. vuodelevossa on mielestäni parempi vaihtoehto kuin häkitys, jo ihan psyykenkin kannalta.
  Edellinen koirani Hessu poti pitkäaikaista ontumista ja lääkäri määräsi kuukauden pituisen vuodelevon ja sitä toteutettiin lyhyillä pissatuksilla, estettiin sänkyyn hyppääminen ja portaiden kävely. Muuten sai liikkua kotona halunsa mukaan. Ainakin Hessun kohdalla se toimi loistavasti.
  En ole asiantuntija näissä asioissa, mutta tämä oma näkemykseni vaan tahtoi tulla julki.

  VastaaPoista
 12. HooPee, kiitos kommentista ja tämä aihehan on mäyräkoirien keskuudessa aina välillä valitettavan ajankohtainen.

  Onneksi Ollilla oli kyse jostain lihasperäisestä kipuilusta, mutta täydelliseen vuodelepoon pakottaminen voisi koiran psyyken kannalta olla meidän kohdalla ihan mahdottomuus.

  Jokainen mielipide sallitaan tulla julki tässä blogissa eikä yliselitteistä vastausta ole ikinä olemassa. Mikä passaa toisille, ei passaa sittenkään muille. Sehän on huomattu noiden allergioidenkin kohdalla. Ollikin taitaa olla ainoa, jonka tiedän syövän Trovetin peura-perunanappulaa allergian vuoksi, mikään muu kun ei sovi. Toisille allergikoille sopii joku muu. Tärkeintä on ollut vertaistuki ja se, että on saanut ymmärrystä osakseen.

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!