tiistai 4. tammikuuta 2011

Hohtava hanki


"Hyvä on hiihtäjän hiihdellä,
kun hanki on hohtava alla,
kun taivas kirkasna kaareutuu - - - "

Hyvä on mäyräkoirankin ulkoilla, kun on hyvin poljettu hanki alla. Ei upota ja polun varressa on valmiit pissapaikat eli koirilla näyttää olevan vakipaikat, johon jokainen haluaa jättää merkkinsä. Tai viestinsä seuraavalle kulkijalle.

Mutta mitä ihmettä?
Päälenkittäjä haluaakin joskus kulkea omia polkuja. Siis tästähän mennään aina kesällä. Ei talvella. Tai ei ainakaan olla ensimmäisiä, jotka tästä menevät!


Olli yrittää ja yrittää. Päälenkittäjä kannustaa ja kannustaa. 
Ei auta. Mäyräkoira kääntyy takaisin.


Sitten syyllistävä katse. 
Eikö päälenkittäjä todellakaan ymmärrä, ettei tässä ole valmista polkua?


Lopputulos: siitä mentiin, mistä aiottiin. 
Päälenkittäjä käveli edeltä ja teki mäyräkoiralle polun valmiiksi.

8 kommenttia:

 1. Höh, eihän märäkoira umpihankeen;)Eikö lenkittäjä ymmärrä..

  VastaaPoista
 2. Juu, ei mäyräkoiraa umpihankeen. Paitsi jo edellä menee riistaa. Tai juoksuinen tyttökoira!!! Kumma kun hanki ei yhtään silloin hankaa vastaan... Kotona vasta huomattiin, että mäyriksen "kahva" oli lumessa raapeentunut, ja melkein verillä.
  Hyvä kun pidit pääsi, Olli näyttää oikein "olen päättänyt" -mulkoilijalta tuossa yhdessä kuvassa! Tuttu ilme meillä.
  Hrrr, aina surettaa tuo puvun pyllyosa, kun ei koira ole tajunnut omaa parastaan, ja on käskenyt napsasta lämmin vaate poikki ;/

  VastaaPoista
 3. Suvi: :)

  Sirpa: On tilanteita, joissa kumpikaan ei ymmärrä tai halua ymmärtää toista.

  Mai: Kun maavara on matala, täytyy olla varovainen kahvan kanssa! Kyllähän se päälenkittäjääkin hirvitti leikata kalliista puvusta puolikas pois. Olli tykkää puolikkaasta ja pysyy ainakin etuosa lämpimänä!

  VastaaPoista
 4. Meillä on Hurtan talvimantteli, mallia mäykky, ja se oli ihan sopiva vielä vähän aikaa sitten, mut nyt näyttäis siltä kun Alfien selkä olis pidentynyt (tai takki vastaavasti lyhentynyt...hmmm? :). Joten, kysymys kuuluukin, että missä vaiheessa Ollin pituuskasvu loppui? Mä olen ollut nimittäin täysin vakuuttunut, että enää ei poitsulle tule kuin massaa, kun se on muutenkin aika pienikokoinen ja hentoinen uros, esim. verrattuna sukulaisiinsa. Jotkut sanovat, että mäyriäinen olis suhteellisen valmis paketti, fyysisesti siis, siinä n. 10 kk ikäisenä, mutta toiset ovat taas sitä mieltä, että parivuotias on vasta kokonsa puolesta täysikasvuinen.

  ps. Olli on hyvin pätevän näköinen kuvissa, ja mites toi ilme, kas kun se on niin kumman tuttu ;)

  VastaaPoista
 5. Maria: Olli on isokokoinen mäyräkoira (kuten muutkin sukunsa edustajat), painoakin 12 kiloa. Olli on muuttanut emännälleen vasta 1,5-vuotiaana, joten en osaa sanoa tuohon kasvuvauhtiin mitään. Tosin tuolloin otetuissa kuvissa poika on aika heiveröisen näköinen, joka taas johtui liikunnan puutteesta ja vääränlaisen ravinnon aiheuttamista aineenvaihdunta- ja allergiavaivoista. Sitten kun lihasmassa alkoi kasvaa reippaan ulkoilun myötä, poikakin tuntui kasvavan nykyisiin mittoihinsa.

  Mäyräkoira todellakin osaa ilmaista tunteensa eri ilmeillä!

  VastaaPoista
 6. Ahaa, okei :) Alfie oli pentueensa pienikokoisin poika ja mitä veljiään olen nähnyt, niin edelleen oli sirompi kuin ne, mutta eihän sitä vielä tiedä mihin mittoihin poitsu kasvaa kun on vasta 8 kuukautta. Matalajalkaista mallia ainakin on, että korkeutta tuskin tulee kasvamaan enää. Mielenkiintoista nähdä, että venyykö vielä :) Tällä hetkellä painoa on n. 9kg, lihaksia hyvin, olkoonkin, että vauvanpyöreyttä vielä hieman löytyy ;)

  Olli oli onnekas, että pääsi parempaan kotiin teille ja sai kunnon eväät, sekä ruuan että liikunnan suhteen! Valitettavan usein näkee koiria joiden hoito on jäänyt retuperälle, hoivasta ja hellyydestä puhumattakaan. Välillä tulee tunne, että pitäisi perustaa koirien hoivakoti, jonne voisi sitten adoptoida kaikki sellaiset joista omistajat eivät jaksa välittää.

  VastaaPoista
 7. Ihana Olli :)) Ilmekin on niiiiin tuttu!!
  Tosin Funin uusi lemppariharrastus on umpihangessa juoksentelu, ihme kyllä! Sille kun nakkaa lumipalloa niin se juoksee onnessaan hakemaan ja odottelee jo seuraavaa heittoa!

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!