lauantai 10. maaliskuuta 2012

Hiihtämässä

 Tästä se lähtee, kun vaan isäntä saa sukset jalkaan. 

Merelle oli ajettu aamulla uudet ladut.

Oikaistiin Kiviniemen puoleisesta rannasta Kraaseliin sudenväylän kohdalta. Siinä on kuulemma heikko jää. Ei ollut.

 Välillä pysähdyttiin vetämään henkeä, nauttimaan mehua, vettä ja nappuloita (vain Olli).

Kotona piti kaivaa varastosta Ollin aurinkotuoli esille. 

Ihana kevätpäivä!  
Sitä samaa toivotamme kaikille lukijoillekin!

16 kommenttia:

 1. Olipas teillä kaunis hiihtosää ja Ollikin tarkeni ilman enempiä vaatteita. Minä olen tuolla meidän jäisellä tiellä harjoitellut Ossin kanssa potkukelkkailua:) Mukavaa viikonlopun jatkoa M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potkukelkkailu onkin jäisellä tiellä ainoa tapa pysyä pystyssä, autoilun lisäksi.

   Meillä on eilisen lumimyräkän jälkeen valjennut kaunis päivä. Lämmintäkin on plussan puolella. Ollilla oli hiihtolenkillä fleece ja huomioliivi päällä. Kotikulmilla pärjää hyvin ilmankin.

   Poista
 2. Mainiota menoa! Suunnittelin jäälle menoa, mutta etelän talvi on ollut sen verran lyhyt, että taidan jättää. Autoteillä on jo kurakeli, pyörätiet sinnittelee vielä nopeasti sohjoksi pehmenevän jään alla.
  Niinpä teimme mallikkaan räyhäyslenkin... huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä pitää räyhätä, että ihmisväki osaa sitten arvostaa hyvin käyttäytyvää kaveria :)

   Poista
 3. Ihana reissu teillä on ollut, wou ja wuf! <3

  Komppaan Maita ja totetan, että täällä etelässä ei ole jäälle enää asiaa. Lähijärvelle ei ajattu tänä talvena edes retkiluisterataa, kun jää ei olisi ehkä kantanut aura-autoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jääkelit parhaimmillaan. Jotain hyvää näillä leveysasteilla elämisestä siis.

   Poista
 4. Poika vetäisi hienon hiihtolenkin! Teillä on ollut komea päivä siellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika vetäisi kunnon yöunet lenkin väsyttämänä. Alkoi nukkua eilen iltapäivällä neljän aikaan ja heräsi tänä aamuna seitsemältä. Illalla käytin 100 metrin asiointilenkillä ja sitten unet jatkuivat.

   Komea on ollut päivä tänään sunnuntainakin.

   Poista
 5. Täällä haaveillaan juuri tuollaisista aurinkoisista ulkoilupäivistä, kunhan Mirkku vähän kasvaa. Vielä ei taida tytöstä olla hiihtoseuraksi.
  Mutta ihan tavallinenkin ulkoilu aurinkoisessa kevätsäässä tuntuu väsyttävän hyvällä tavalla sekä koiraa että emäntää. Iltaisin ei paljon tarvitse unta houkutella ja iltariehatkin ovat jääneet vähemmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiran myötä elämä on muuttunut entistä enemmän ulkoilupainotteiseksi. Eikä tämä ole mitenkään huono juttu. Kuten siellä, myös täällä uni tulee iltaisin nopeasti!

   Poista
 6. Mahtavan näköinen lenkki teillä on ollut. Mitäköhän täällä tapahtuisi, jos ottaisi koiran hiihtolenkille mukaan, tai siis montakohan minuuttia kestäisi ennenkuin joku tulisi rähjäämään siitä, että koiraa ei saa tuoda ladulle...

  Ei tartte testata kun ei ole suksia, ei ole ollut, hmmmm..... kolmeenkymmeneen vuoteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallisilla hiihtoladuilla ei saa hiihtää koiran kanssa vaan erityisellä koiraladulla. Sekin ollaan käyty testaamssa.

   Meren jäällä ajatuilla laduilla ihmiset hiihtää koirien kanssa, tiedä sitten, onko se sallittua vai ei. Ainakaan tekstiiliurheilijoita tai luisteluhiihtokiitäjiä ei jäällä näkynyt vaan ihmiset olivat leppoisia sunnuntaihiihtäjiä. Eilen oltiin hiihtämässä ilman (väsynyttä) koiraa ja pysähdyttiin juttelemaan muutamien koirahiihtäjien kanssa. Meidän lähellä asuu karkkis-Lissu, joka oli päässyt sunnuntaina hiihtolenkille. Lissun emäntä kyseli lauantaina meiltä neuvoja ja niinpä pääsi heidänkin koira ladulle.

   Poista
 7. Mahtava meno päällä!

  Täällä etelässä jääkausi alkaa olla loppu, eilen kyllä jotkut uhkarohkeat kulkivat jäällä, vaikka avovesi kimmelsi lyhyen matkan päässä. Itse seurailin turvallisesti maalta käsin kevään tuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätjäät ovat petollisia, mutta kyllä meillä vielä huhtikuulle asti voidaan merellä hiihtää. Yhtenä keväänä huhtikuussa oltiin hiihtämässä ja jo toukokuussa käytiin uimassa!

   Poista
 8. Ihania kuvia. Tulee itsellekin sellainen olo, että täytyis päästä suksimaan. Vaikken edes osaa kunnolla hiihtää. Mainio Olli kun ymmärtää auringonoton tarpeellisuuden. Muista kuitenkin, että kohtuus kaikessa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla kyllä hiihtokelit kohta vähissä, tänään ollut +5 astetta.
   Ei kyllä ole mitään sitä vastaan, että kesäkin tulisi...

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!