perjantai 21. syyskuuta 2012

Tyhjä peti

Hyvä, että oltiin saatu kuopus lentokoneeseen, kun emäntä aloitti huoneen tyhjennyksen (ja siivouksen). Huushollissa alkaa olla huoneita enemmän kuin tarvitaankaan ja sisustetaan nyt vähitellen makuuhuoneita vierashuoneiksi.  Kuopus ehtikin asua samassa huoneessa yli 14 vuotta ja tänä aikana seinien väri ja lattian materiaali on ehtinyt vaihtua kerran jos toisenkin.

Olli tietää, ettei sängylle ole nyt mitään asiaa, koska sängyssä ei ole peittoja. Eikä Ollia taida kiinnostaa pelkällä sijauspatjalla makoilu, untuvatäkin päällä on yleensä paljon pehmeämpää.

 Siivoustarkastus suoritettu. Kelpaa. 

Koiran muisti on vaan lyhyt, joskus. Emäntä lähti torstaiaamuna käymään työpaikalla (opintovapaa on loppumassa) ja Olli tiesi jäävänsä aamulenkin jälkeen yksin kotiin. Tämän Olli osaa aavistaa emännän vaatteista, aikataulusta ja kassista eteisen laittalla. 

Käytiin aamulenkilä ja Olli tapojensa mukaan oli menossa kuopuksen viereen jatkamaan aamu-unia niin kuin on ollut tapana jo kauan. Mutta voi - eihän kuopus asukaan enää kotona. Olli lähti pää maata viistäen kohti olohuonetta ja lysähti huokaisten sohvalle makaamaan. 


Lopuksi pikkupokkarilla otettu pikakuva iltataivaasta auringon laskiessa. Fiksu olisi ollut vähän nopeampi ja ajanut merenrantaan kuvaamaan. Vähemmän fiksu joutui tyytymään omalta pihalta otettuun kuvaan.

Aurinkoista viikonloppua!

15 kommenttia:

 1. Voi Ollia, lauman hajoaminen ottaa koville. Lapset lähtevät omia reviirejään etsimään ja Olli jää alati pienenevään kantalaumaan. Semmoista se elämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmille tyttärillekin ero Ollista on kova paikka. Kuopus tapaa Ollin jo joululomalla, mutta etäemäntää joudutaan odottelemaan ensi kesään asti.

   Italiassa "lapset" elävät mamman kanssa samassa taloudessa pitkästi yli kolmikymppisiksi, joten on kait se ihan hyvä, että lähtevät vähän aikaisemmin kokeilemaan omia siipiään.

   Poista
 2. Olli parka, kärsii tietty tyhjän pedin syndroomasta ;) Voi ressukkaa, mä voin kuvitella, miltä näyttää kun koira löntystää masennuksissa pää maata viistäen.
  Vähän samalta täälläkin pilvet näytti eilen, kuin tuossa alimmassa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä aamuna sama homma, kun jouduttiin jättämään koira yksin kotiin. Voi mennä useampi aamu ennen kuin muistaa, ettei huoneessa asu enää ketään.

   Poista
 3. Niin se Nellikin etsi petikaveria kun poika muutti pois kotoa. Vähän sydämestä otti sen etsintä mutta kyllä se sopeutui. Mutta eihän nuo ihmiset kokonaan elämästä katoa - aina kun poika käy kylässä istuu Nelli sylissä pitkät ajat.

  VastaaPoista
 4. On se kodin ja pesän tyhjeneminen kovaa koirallekin. Teillä se on tapahtunut yksi "poikanen" kerrallaan ja meillä tyhjeni pesä kertarysäyksellä. No onneksi tuonne Eurooppaan ei ole niin pitkä matka. Australiaan on vähän pitempi matka, mutta tietysti ihmisten kesken nämä verkko- ja satelliittiyhteydet halpottavat yhteydenpitoa. Koirat eivät vaan ymmärrä tuon taivaallista näistä hienouksista. Ollille paijauksia M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään Olli pääsi skypettämään etäemännän kanssa (!) ja kotiväki kans. Just puhuttiin, että ennen sitä olisi pitänyt vaan odotella kirjettä, jos lapsi olisi ehtinyt vaikka kirjoittaa. Puhelutkin olivat aikoinaan vähän kalliimpia kuin nykyään. Ja skype on tehnyt kaukopuhelut melkein tarpeettomiksi.

   Nyt on sitten sekä teillä että meillä tilaa kahdelle ihmiselle ja yhdelle koiralle!

   Isot terkut!

   Poista
 5. Eikö nyt olisi oikea aika laittaa Ollille ikioma huone? kysyy Mirkku, joka haaveilee suuresta huoneesta täynnä ihanan pehmeitä ja riepoteltavia tyynyjä ja täkkejä, joiden seassa ensin myllertää ja sitten torkahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, oma huone. Ollille ei mainita asiasta ollenkaan... ettei vaan innostu!

   Poista
  2. Olli, huhuu! Pidä nyt puolesi tuon huoneasian suhteen!:)

   Poista
 6. Voih, mä niin tiedän tuon pää-maata-viistäen-näyn kun mäyräkoiran sydän on saanut kolauksen <3 Komppaan Mirkkua, nyt ei auta muu kuin pistää Ollille oma huone, sänkyineen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopus voidaankin sitten joululomalla laittaa keittiön nurkkaan varapatjalle, kun koira on saanut huoneensa.

   Poista
 7. Voi Ollia, kenekäs viereen sitä nyt pääsee aamulla nokostelemaan. Mäyräkoira joka taapertaa masentuneena korvat maata laahaten on kyllä surkea näky, Mauri kerää aina välittömät sympatiat sillä puolelleen ihmiseltä kuin ihmiseltä. Ollille omaa huonetta minäkin kannatan, jos kuopus on kiltisti niin Ollihan varmaan sallii tämän majoittuvan huoneensa lattialle vieraspatjalle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tuntuu, että "masentunut" mäyräkoira vain esittää masentunutta. Ainakin välillä pää nousee ja katsoo ihmistä, että huomaako se, kun mää oon masentunut :)

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!