lauantai 31. maaliskuuta 2012

Keppostelu ei ota laantuakseen

Nyt se Olli vasta kepposen teki...

Jätin torstai-iltana vaillinaisen maitosuklaalevyn baaritiskin päälle ja perjantaina miehen tullessa töistä kotiin olohuoneen sohvalle oli viikattu nätisti sekä suklaalevyn paperikääre että folio. Suklaa oli kadonnut koiran sisuksiin. Olli oli kiipeillyt baaritiskin toisella puolella olevan sohvan selkänojan päälle ja ilmeisesti tarpeeksi kauan hyppimällä oli ylettänyt ottaa kiinni paperin reunasta. Suklaan tuoksu oli siivittänyt koiran yliluonnollisiin suorituksiin. (Yleisurheilijat voisivat ottaa Ollista mallia.) 

Onni onnettomuudessa, että suklaa oli tavallista maitosuklaata ja googlettaessani ja laskiessani koiralle kohtalokkaan theobromiinin määrää ei Ollin syömästä määrästä ole terveydellistä haittaa. Maha kyllä meni löysälle. Koiralla siis. Pitäisi kohta hankkia kassakaappi ruokia varten?

Iän myötä keppostelu tuntuu vaan pahenevan ja mielikuvituksella ei ole rajoja. Kaikkea pitää kokeilla. Ja emäntä saa lisää harmaita hiuksia. 

Aurinkoiset terveiset Oulusta!

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Hetki auringossa

Huonekalut estävät auringonpalvojaa nukkumasta aivan kaikkialla, mutta yleensä ongelmat ovat tehty ratkaistaviksi. Keinutuoli ei juurikaan haittaa nukkumista.

Enemmänkin haittaa on valokuvaajasta, joka häiritsee koiran unia.

"No, haloo! Saisinko nukkua rauhassa?"

lauantai 24. maaliskuuta 2012

Rentoutumisen tärkeys

Arki tai pyhä, aivan sama, koira on oivaltanut rentoutumisen tärkeyden. Kun väsyttää, on levättävä. 


Rentoutumisen lisäksi koirilla on ainakin 5 terveellistä tapaa, jotka sopivat myös ihmiselle. 

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä ja nämä tavat ovat: 

1. Päivittäinen liikunta
2. Ajatuksella valmistetut ja tarjoillut ateriat
3. Anteeksiantaminen
4. Levollinen uni
5. Rakkaiden ihmisten seura

Toivotamme siis liikunnallista viikonloppua hyvän ruoan ja seuran merkeissä. 

Muistetaanpa myös levähtää!

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Eväskassi

Pomon koira siirtyi autuaammille metsästysmaille ja Olli sai ison pussillisen ruokaa, luita, pihvitikkuja yms. Kannoin ruoat kotiin ministeriön lahjoittamalla Kuntauudistuskassilla ja vaikka kassi soveltuukin erinomaisesti koiranruoan kuljettamiseen, tämä ei ole kuitenkaan mikään (koiranruoalta) haiseva vastalause suurkuntien muodostamiselle. Tosin kassin kanssa ei varmaan kannata lähteä Oulun kaupungin ulkopuolelle haahuilemaan.

 Olli näytti taas kaikki temput herkkupalojen toivossa...

... ja kyllä se kannatti!

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Happy Birthday Olli!

Olli, 6 vuotta


 Olli poseerasi iloisena eri asennoissa valokuvamallien tyyliin. Eipä vielä ikä paina!

Syntymäpäivälahja: pala Limousin-härän paistia.
Kypsyysaste: raaka. 
Syönnin kesto: yksi minuutti.


sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Sunnuntain viettoa

Kävimme aamupäivällä merellä hiihtämässä ja nyt voidaan loppupäivä lämmitellä leivinuunia ja valmistella päivällistä. Ruokahalun kasvu on suhteessa liikunnan määrään.
Olli lämmittelee lihaksiaan auringonpaisteessa. Mukavasti näytti koiralla olevan energiaa merellä, mutta nyt menee jo vähän hitaammin. Pitää se mäyräkoirankin välillä levätä.

Painoa on Ollille tullut melkein kilo lisää, eikä kylkiluut paista niin kovasti kylkinahkojen läpi, vaikka ollaankin liikuttu reippaasti viime aikoina. Nappuloiden määrää on lisätty liikuntapäivinä neljänneksellä ja tarpeen tullen jokunen herkkupalakin irtoaa. Olli on alkanut pitää hedelmistä ja ihmisen syödessä appelsiinia koiralla valuu kuolavana lattiaan asti. Tänään hiihtolenkin jälkeen näytti banaanikin maistuvan.

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Perjantai-iltaa

 
Mitäs tässä kummempia. Maha on täynnä. Luu on kaluttu melkein loppuun. Kissan kanssa käydään painiottelua ja välillä otetaan pikkupäikkärit. Kotiväki katsoo Voife of Finlandia. Pari oululaista laulajaakin on mukana.

 Tunnistatteko eläimen?

Kettu Repolainenhan se siinä. Viimeinen kuva pitkäikäisestä kaverista. Tämän jälkeen kaveri lähti painimaan toisiin maisemiin.

Mukavaa viikonloppua kamut! 

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Ollin onnenpäivä

 CM:stä löytyi mäyräkoiran pituinen luu. Tästä riittää syömistä koko viikoksi. 

Joko saa aloittaa?

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Hiihtämässä

 Tästä se lähtee, kun vaan isäntä saa sukset jalkaan. 

Merelle oli ajettu aamulla uudet ladut.

Oikaistiin Kiviniemen puoleisesta rannasta Kraaseliin sudenväylän kohdalta. Siinä on kuulemma heikko jää. Ei ollut.

 Välillä pysähdyttiin vetämään henkeä, nauttimaan mehua, vettä ja nappuloita (vain Olli).

Kotona piti kaivaa varastosta Ollin aurinkotuoli esille. 

Ihana kevätpäivä!  
Sitä samaa toivotamme kaikille lukijoillekin!

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Haukotellen viikonloppuun

Onpas ollut taas kiireinen viikko. 
Kotiväki on ollut töissä ihan normaalisti (kun ei ole enää talvilomaa viettäviä koululaisia) ja Ollin aamuasioinnit on hoidettu kuuden maissa pikaisella pikkulenkillä. Lukulomalla oleva kuopus on hoitanut päiväulkoilutukset, mutta ei aina niin menestyksellisesti. Tänä aamuna / päivänä abiturienttia oli nukuttanut kovasti, reilusti yli puolen päivän, ja Olli oli protestoinut kokemaansa vääryyttä vääntämällä tortut olohuoneen lattialle. Tiedä sitten, onko yrittänyt herättää ihmistä, mutta ainakaan ei ole onnistunut. Se on kyllä haastava tehtävä.



Rentouttavaa viikonloppua ja 
käyttäydytäänpäs sitten kunnolla!

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Iso luu

Olli lähtee usein kanssamme kauppareissulle. Ihmisten tehdessä ostoksia Olli istuu autossa ja katsoo ulos. Aina samassa paikassa. Aina hiljaa. Aina yhtä kärsivällisesti. Ja joskus odottaminen palkitaan ruhtinaallisesti oikein isolla luulla. 

Isoa luuta kuljetetaan mukana ja sen kanssa nukutaan.

Ja ison luun syöminen kestää monta päivää. Usein se kestää koko viikon, sillä yksin ollessaan Olli ei syö luita eikä juuri leiki tavaroillaan, ainakin tavarat ovat usein samoilla paikoilla iltapäivällä kuin mihin ne ovat aamulla jääneet. Aika kuluu ilmeisesti mukavasti nukkuen ja päivystäen ikkunalaudalla.

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Warm places to sleep

Kun ulkona paistaa aurinko, sisältäkin löytyy mukavia, lämpöisiä nukkumapaikkoja.

Olohuoneen lattialla. Koiran kylkiluut näkyvät ikävästi, mutta voin vakuuttaa, ettei Ollia pidetä nälässä. Siitähän koira itsekin on pitänyt huolen...

Vierashuoneen sängyn päällä. Tänne ei pääse tavallisena arkipäivänä, jolloin ovi on suljettuna. 

Sohvalla. Pään roikottaminen käsinojan on ilmeisesti rentouttavaa. Siitä vaan kokeilemaan!

Rentoa ja aurinkoista viikkoa! 

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Let's go

Ihana on koiran ulkoilla keväisessä säässä. 






Vauhtinakkikuvat on ottanut kotiväen miniä.

perjantai 2. maaliskuuta 2012

Päiväunilla

Olli on selvinnyt voittajana maanantaisesta nappuloiden ahmimiskilpailusta, jossa koira oli itsensä pahin kilpakumppani. Tai nappulasäkki. Joka tapauksessa nappulasäkki taisi olla voittaja ja tukalaan oloon itsensä ahminut koira unohti jo seuraavana päivänä, mitä sitä oli tullutkaan syödyksi. Pari päivää meni miltei ruoatta ja torstaina palasimme normaaliin ruokamäärään. Hyvin nappulat maistuvat lievästä yliannostuksesta huolimatta. 

Aurinko on paistanut mukavasti ja koira hakee kotona aina sen aurinkoisimman nukkumapaikan. Ulkonakin Ollista huomaa, että kevättä on rinnassa. Takapihalla koira etsi jo lumikinosten päällä reittiä naapuriin. Uudet kepposet ovat mielessä. 

Aurinkoista viikonloppua!