lauantai 19. tammikuuta 2013

Lumilauantai

Yön ja aamun aikana lunta tuli useampi sentti lisää. Lähdettiin heti aamusta kinoksia uhmaten hakemaan polttopuita miehen työmaalta ja samalla kävin Ollin kanssa pienen lenkuran jokisuistossa.

Aurinko ei ollut vielä noussut, eikä myöskään aurauskaluston kuljettajat. Muutaman kerran Olli kääntyi takaisin, mutta reippaasti kahlasimme läpi tuulen ja tuiskun kinosten ja pääsimme jokirantaan. Välillä oli pakko myös oikoa autoteitä pitkin. Melkein kävi sääliksi pyöräilijöitä, jotka taluttivat kulkuvälineitään. Ja sääliksi meinasi käydä Olliakin, joka tarpoi lumessa pistooli paleltumaisillaan - nollakelistä huolimatta.

Kätevä, mutta laiska emäntä ei jaksanut viritellä digikameraa eikä pokkariakaan, vaan otti pihakuvia iPhonella. Ollilla ei ollut mitään mielenkiintoa kuvaussessiota kohtaan. 

Tämä on Ollin istumisasento ulkona. Ihan turha yrittää saada koiran takamusta yhtään lähemmäksi kylmää maata.

 EVVK

14 kommenttia:

 1. Uutisissa sanottiinkin, että teillä on siellä pohjoisessa nollakelit. Täällä etelässähän taas on oikein kunnon pakkaset. Arvaat varmaan, että meiltä löytyy yksi pitkänmallinen, joka ei kävisi ulkona ollenkaan, jos joku ei kantaisi.. ;D

  Leppoisaa viikonlopun jatkoa ja Ollikalle rapsuja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä arvataan, että eräs arvonsa tunteva tyttökoira ei halua tassujensa paleltuvan. Rapsutukset tytsyköille ja kyllä se ilma kohta lauhtuu. Tämä talvi taitaa mennä tyyliin pakkasta-lauhaa-pakkasta-lauhaaa. Kyllä se paremmin passaakin kuin pakkasta viikkotolkulla peräkkäin niin kuin viime talvena. Ja sitä ennen.

   Poista
 2. Voi Olli! Sinulla on niin lyhyet nuo kulkuvälineet, että pistoolisi on koko ajan uhattuna. Sinun pitäisi varmaankin saada talvikelejä varten joko kantaja, jatkojalat tai pistoolikotelo. Palveluskuntasi ei nyt taida olla ihan tehtäviensä tasalla, joten pieni haukkumuotoinen huomautus lienee paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis se on niin gaumeeta, ettei toi yitti tee täällä lumitöitä silloin kuin pitäis eli mun lenkura-aikaa ennen. Nyt illalla kyllä käytiin tie auraamassa, mutta enhän mää enää käy kuin tuossa lumipenkan reunassa helpottamassa sen verran painetta, että jaksan nukkua aamuun asti. On muuten ollutkin sen verran rankka päivä, että nyt on ilta pitänyt ottaa ihan kuorsaten.

   Kotiväki ei noista apuvälineistä paljon piittaa ja fleecepuseroakin äippä aikoinaan tuunasi tuolta jalkovälistä. Mulla kun meinas olla tapana kusasta kankaaseen. Mä en välittänyt, mutta äippä ei tykännyt.

   Poista
 3. Tänä aamuna oli -21, kun Ossin kanssa pyrähdettiin pihalla. Lienee turha mainostaa, että Ossia sai todella raahata, kun kellokaan ei ollut vielä seitsemää. Ossin mielestä se ei ollut mikään aamutoimitusten aika:) Huomenna saattaa meille tulla lisää luntakin tai yön aikana. Terkkuja teille ja Ollille virtuaalirapsutukset emännän kautta:) M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut Ossilla onni myötä: aikainen aamu ja pakkasta ilmassa. Kerrankin näin päin, että me saatiin lunta ja te pakkasta. Saapa nähdä kääntyykö huomiseksi toisin päin.

   Olli tuossa miehen kyljessä kuorsaa ja vielä pitäisi lähteä ilta-asialle.

   Hirveen paljon terkkuja teille!

   Poista
 4. Mikäs noilla ihmisillä on kinoksissa kahlata kun on kengät jalassa. Toista se on meillä lyhytjalkaisilla, tassut ja massu jäässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äippä laittaa pitempivartiset kengät, jos on paljon lunta. Mua ei huomioida ollenkaan. Tänä iltana kostin äipälle... äippä puki kunnon talvikamppeet, oli toppahousua ja huivia. En suostunut lenkkeilemään kuin 50 metriä. Käh käh. Oli pakko tulla takas kotiin. Ehdin toki tehdä tärkeät asioinnit tuollakin matkalla.

   Poista
 5. Ei kukaan aina jaksa esiintyä kuvissa. EVVK on ihan oikea asenne toisinaan. Selkä päin kameraa ja iiiiiso haukotus!;)

  VastaaPoista
 6. Se on kyllä paha pistää paljas persus pientareelle jos siinä pientareella on sitä valkoista ja kylmää. Meillä on karvahousut. Ne lämmittää.

  (Ihminen ei pidä karvahousuista silloin jos meillä on ripsa eli ripaska. Niillä karvoilla kun sellainenkin funktio, että ne keräävät jätteen ja liimaavat sen tiukasti kiinni.)

  T. AA-kerhon pojat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvaton ja housuton ei voi tykätä kylmästä. Joskus ei tykkää paljon mistään muustakaan.

   Poista
 7. Tutun näköinen isuma-asento :D tuo on ollut ulkotokoilussa meidän funin ongelma :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli ja varmaan siis Funinkin mielestä istuminen tarkoittaa peräpaan laskemista 2 senttiä muuta kroppaa alemmaksi.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!