lauantai 26. tammikuuta 2013

Viikon saldo: yksi pesusienikepponen ja uudet valjaat

Arkipäivä toisensa perään kuluu samalla tavalla, mutta tällä viikolla emännän kahden päivän Helsingin reissu rikkoi kaavan. Keskiviikkoillan Olli olikin odottanut ikkunassa päivystäen emäntää ja torstaina emännättömän koiran raivo oli purkautunut pesusienen repimiseen ja  oli siinä muutama pehmolelukin saanut kyytiä. Kari Karkkarikin oli päässyt viimein ikuiseen lepoon.

Viime sunnuntaina vietimme vauhdikkaan tunnin koirapuistossa humppatukkien kanssa ja valittaen täytyy todeta, ettei Olli kuulu edelleenkään parhaiten käyttäytyvien mäyräkoirien top kymppiin, ei varmaan top tuhanteenkaan. Kastraation ainoa näkyvä vaikutus on pallien puuttuminen, muuten se ei ole koiraan vaikuttanut. Ehkä tämä on hyvä asia? 

Ollilla hiersi vänttisen valjaat kainaloon nirhauman (jota Alphonse ilmeisesti olisi halunut tutkia ja Ollista tämä ei ollut yhtään hyvä ajatus) ja saimme humppatukkien palvelusväeltä hyvän vinkin y-valjaista. Niinpä maanantaina kävimme mustista&mirristä ostamassa Ollille uudet valjaat ja näitä on nyt vajaa viikko käytetty. Tyytyväisiä olemme kaikki kolme.Onneksi päivät pitenevät ja valoisaa aikaa riittää muutamaksi hetkeksi myös töiden jälkeen. Kotiinkaan ei tarvitsee enää jättää päiväksi kuin yksi tunnelmavalo koiralle ja ehkä siitäkin voidaan kohta luopua.

Lumisia lenkuroita ja leppoisaa lauantaita!

20 kommenttia:

 1. Olli tietää, miten päästä turhautumisesta eroon: kumuloitunut aggressio puretaan lähinnä seuraavaan eli tässä tapauksessa Kari Karkkariin ja Pesusieneen. Eipä saa Olli vatsahaavaa, kun ei niele harmistuksiaan.
  Tuo tapa pitäisi meidän ihmistenkin omia, nyrkkeilysäkki tai maton tamppaus hyvinä vaihtoehtoina. Harvalla meistä on Karkkaria ja pesusienelläkin on muuta tarvetta...
  Minkä merkkiset nuo Ollin uudet valjaat ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ulkoilu ja liikunta yleensäkin on hyvää kehon lisäksi sielulle. Taas tässä voimme ottaa mallia eläimistä.

   Valjaat ovat TopCanis-merkkiset. Täältä löytyy lisätietoa: http://www.topcanis.com/ Eipä me muita katsottukaan, kun näitä meille suositeltiin. Eikä olleet edes kalliit.

   Poista
 2. Buahahhahhaa, pesusienikuvassa voisi hyvin istua myös eräs Nti. pitkänmallinen.. ;D

  Meillä on myös tykätty y-valjaista. Istuvat paremmin kuin vänttiset eikä tartte pelätä irti pääsemistä.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa ja Ollikalle suukkoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesusienikuvassa voisi istua varmaan yksi sun toinen mäyräkoira... raivo on ilmeisesti tullut puretuksi hyvin torstain ja perjantain aikana, koska näin lauantaina koira näyttää ottavan aika rennosti. Hiihtoreissumme aikana ei ollut tehnyt edes kepposia :)

   Kiva, että teilläkin tykätään Y-valjaista ja tietenkin on pelkkää plussaa siitä, että tiedetään koiran pysyvän varmasti kiinni. Ollikin on sen verran kapoista mallia, että voisi vaikka pujahtaa valjaista ulos.

   Terkkuja kaikille ja Ollikka lähettää kaikille naispuoleiselle pusut.

   Poista
 3. Kiitos Olli nauruista. Kuva sinusta ja entisestä pesusienestä on huippu! Tulee mieleeni jo edesmennyt villakoirani. Ehkä oletkin hänen reinkarnaatio..Viikonloput! Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa Ollin silmät loistavat yhtä kirkkaana kuin miehen talvilenkkareiden heijastimet, kun mies ei osaa ottaa salamaa pois päältä kamerasta. Toisaalta kiiluvat silmät tuovat kuvaan oman mausteensa - Olli on vähän pöllämystynyt; minäkö tuon olen tehnyt?

   Poista
 4. Hauska kuva Ollista sotkun keskellä, onpahan ollut tekemistä. Hyviä valjaita ei ole helppo löytää. Me ollaan monet kerrat soviteltu Vilman kanssa Mustissa ja Mirrissä. Viimeksi löytyi yksi ainoa malli, joka sopi, myös emännälle, sillä rumia me ei oteta! Samantyyppiset mustat ostettiin lopulta. Harvoin vaan tulee käytettyä, kaulapanta on niin nopea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut hauska katsoa taistelua Olli vastaan pesusieni. Miehen mukaan koira oli aivan raivona sienelle :)

   Kyllähän valjaissa käytännöllisyyden rinnalla yhtä tärkeää on ulkonäkö. Kaunis/komea koira tarvitsee arvoisensa vermeet.

   Poista
 5. Voi Olli rakas, kepposkuningas! Sieni ei varmaankaan maistunut yhtä hyvältä kuin ruokakepposten kohteet. Muiskautan keppostelevaa kuonoasi!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se Mirkkuseni on - ennemmin keppostelen ruokajuttuja, mutta kotiväki on aika varuillaan nykyään. Roskiskaappikin suljetaan, kun jään yksin. Jääkaapin ovea en ole vielä oppinut avaamaan. Muiskistamuiskis ihana-Mirkku <3

   Poista
 6. Hehhehhee. Onneksi meni vain pesusieni. Ossi yritti tässä olikohan se toissapäivänä tuhota minun hieromatuolia. Ensimmäistä kertaa eläissäni tunnustan lätkineeni koiraa pari kertaa pyyhkeellä. Meni kaaliin, että se hieromatuoli ei ole tarkoitettu tuhottavaksi. En tiedä mikä tämän herran päässä vinksahti taas. Siinä samassa paikassa on ollut hieromatuoli jo vuosikaudet. Nuo valjaat näyttävät oikein hyviltä. Luulen, että meilläkin on edessä uusien valjaiden osto. Vanhat ovat ns. aikansa eläneet.

  Olisit jättänyt viimeisestä lauseesta nuo lumiset sanan pois. Meillä alkoi tuossa sataa lunta. Ihkun oikeasti: en kaipaisi enää lunta lisää:)

  Terveisiä teille keppostelijalle ja kaikille muille perheen jäsenille, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mies on kotona tekemässä lumitöitä, jos lunta sataa enemmänkin. Meillä on nyt sopivasti lunta, eikä enempää tarvitsisi ollakaan. Pakkastakin saisi olla max -5 astetta.

   Mistäs sen aina tietää, mikä noiden koirien aivoissa liikkuu... Ollikin on siirrellyt pesusientä monta päivää vaan paikasta toiseen ja sitten ykskaks naksahtaa.

   Terkut takaisin!

   Poista
 7. Hienot, uudet valjaat! :) Samanlainen kohtalo odottaisi pesusientä täälläkin, jos hippipojat saisivat sen käsiinsä...Aslanhan leikkii toisinaan vieläkin kiitettävän tehokkaasti vinksahtanutta postisetää joka repii mainoksia. Ollaankin jätetty kirjahyllyn alimmaisella hyllylle houkuttimeksi sille roskapostia, niin jättää kirjat rauhaan. Yleensä kyllä ottaa yhden aikakausilehdenkin ja vie sen häkkiin, mutta sitä ei koskaan tuhota. Ehkä tykkää lukea siellä kaikessa hiljaisuudessa sitä lehteä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomentapäivää teillekin! Onko teidänkin huushollissa ollut koiraherätys niin kuin meillä? Ei tarvitse viikonloppunakaan nukkua pitkään - pikainen aamulenkki jo tehty.

   Mies osti marketista pari uutta halpaa pesusientä ja laittoi kylppäriin odottamaan raivopurkausta. Halvempaa toimia näin kuin se, että koira söisi ovenpielet kuten lehdestä sai lukea.

   Uskon, että Aslan nuorempana koirana haluaa sivistää itseään lukemalla aikakauslehtiä. Aslanissa on nimittäin huomattavissa eräänlaista harkitsevaa ja hillittyä otetta, sellaista, jota kaipaisin omassakin kaverissani.

   Poista
 8. Kyllä näitä keppospostauksia riittää :) Meidän elämä on todella hiljaista Ollin tempauksiin verrattuna. Ja nyt kun kirjoitan, että Nelli tuhoaa vain omia lelujaan niin Murphyn lain mukaan jonain päivänä kun tulen töistä kotiin niin jotain on tehty...

  Katsoin TopCanis -linkin. En tiennytkään että kyseessä on kotimainen tuote, tuli ihan toisenlainen katse silmiin... suosin suomalaista aina kun mahdollista :) TopCanisilla näyttää olevan omaakin tuotantoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Nelli nyt kuitenkin tuhoaa vain omia tavaroitaan ja täytyy kyllä sanoa *kop kop* että pesusieni on ainoa ihmisen tavara, joka on tuhottu. Ruoka on sitten ihan toinen juttu.

   Minullekin TopCanis oli tuntematon merkki. En taida olla ihan ajan tasalla koirien tavaroista ja yhtä hukassa taidan olla ihmisten muodinkin suhteen.

   Poista
 9. No mutta se oli vain pesusieni ja pehmolelu. Ne ovat kuitenkin viihdyttäneet sekunnin jos toisenkin. Mäyräkoirien kanssa sitä muuttuu jotenkin suurpiirteisemmäksi. Meilläkin on lattialla matot josta on maisteltu kulmaa, torkkupeitossa on keskellä reikä ja yksi nylonhäkki on syöty toimimattomaksi, mutta silti olemme tyytyväisiä koiriimme. Toisten kodeissa kun on nähty syödyt lattialistat ja seinät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasit siis varmaan ilmoituksen, jossa "lievää" eroahdistusta etsivä koira saattaa tuhota ovenpielet ja sellaista... Pesusieni on todella pientä ja halpaa ovien rinnalla.

   Poista
 10. "Minäkö? Mitään en ole tehnyt!"...

  Meillä oli russeli Diiva, 12 v. viikonloppuvieraana. Kierrätysroskisten dyykkausta ei voinut vastustaa, kun ihana kinkkukäärö tuoksui niin hyvältä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä vanhempi, sen parempi. Ruoka on parhainta viittä vaille pilaantuneena, ajattelee koira.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!