perjantai 4. tammikuuta 2013

Uudenvuodenlupauksia

Mäyräkoira Maunon blogissa kyseltiin uudenvuodenkoiralupauksia ja tästä innostuneena syvennyin itsekin ihan pariksi minuutiksi aiheen pariin. 

Tässä vuoden 2013 lupauksemme. 

Emäntä: Syön säännöllisesti enkä koskaan liikaa. Liikun säännöllisesti. Nukun tarpeeksi. 

Olli: Syön säännöllisesti ja mielellään vähän liikaa. Tilaisuuden tullen murtaudun vaatehuoneeseen lisäravintoa hakemaan ja käytän myös roskikset hyväkseni. Liikun säännöllisesti vain hyvällä säällä. Nukun tarpeeksi. 

Eräänä päivänä vaihtelua pihapäivystykseen toi lumenauraustraktori - meillä harvoin nähty ilmestys, vaikka tarvetta olisi. Asumme III-luokan tien varressa, joka tarkoittaa käytännössä "aurataan, jos viitsitään" -kunnossapitoa. 

Nyt haluamme kuulla muidenkin lupauksia!

ps. Kävin kotimaisen kielten keskuksen nettisivuilta tarkistamassa uutta vuotta koskevia oikeinkirjoitussääntöjä. "Vuoden ensimmäisen päivän juhla on vakiintunut käsite, ja sen nimitys on yhdyssana: uusivuosi. Vakiintuneita ovat myös aattopäivän ja muiden vuodenvaihteen hetkien nimitykset, jotka sisältävät sanan uusivuosi, ja niinpä niidenkin nimitykset kirjoitetaan yhteen: uusivuosi, uudenvuodenpäivä, uudenvuodenyö, uudenvuodenaatto. Myös aattoa edeltävän päivän nimitys aatonaatto on yhdyssana. Toivotuksessa hyvää uutta vuotta tarkoitetaan koko tulevaa vuotta eikä vain sen ensimmäistä päivää, ja siksi sanat kirjoitetaan erikseen."

19 kommenttia:

 1. Me kyl voitas kopsaa toi sun, Ollikka, lupaukses. Hyvä meininki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina hyvä meininki - paitsi sateella ulkoillessa.

   Poista
 2. Kiitos Aikku valaisevasta kielenhuollosta :) Kielikorvaa särkee, kun joku kirjoittaa "uusivuosi" väärässä tarkoituksessa, ja nyt siihen saatiin selitys.

  Olli, kannattaa syödä reilusti tänä vuonna, ja sitten vielä hiukan lisää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan olla eräänlainen kielipoliisi... yliopistossa lempikurssini oli kielenhuolto.

   Olli saavutti jo kerran 11 kilon painon, mutta sitten se lipsahti taas alle tuon. Ollilla on vaikea pitää saavutetut linjat - toisin kuin emännällä.

   Poista
 3. Hyvät lupaukset molemmilla. Vilmaa yritetään pitää alle 11-kiloisena, sillä välillä on ollut ylikin. Viimeksi punnittiin 10.3, mutta olikohan se samaanaikaan kun emäntäkin oli juuri tuon verran hoikempi. Yritämme siis kumpikin olla ottamatta lisää ja syömättä illalla. Jos muistetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollille sopiva paino olisi reilut 11 kiloa ja emännältä voisi ottaa pois samaiset 11 kiloa...

   Heikosti alkoi tämäkin lupaus: ostin irtokarkkia ja ajattelin ottaa telkkaria katsellessa lasillisen viiniä. Koiralla menee vähän paremmin.

   Poista
  2. Mulle sopisi hyvin, jos joku muu annostelisi painolleni sopivat annokset ruokaa eikä olisi mitään mahdollisuutta murtautua jääkaapille. Tästä syystä olen unelmoinut mm. olevani kuninkaallinen:p

   Poista
  3. Pahinta tässä ehkä on se, että elän miehen kanssa, joka ei liho missään olosuhteissa ja jolla on aina nälkä ja joka syö koko ajan. Olli ja mies ovat yhtä kovia syömään, toisen ruokaa säännöstellään ja toisella ei ole siihen tarvetta. Tasan ei käy onnenlahjat tässäkään lajissa.

   Poista
 4. Hienoja lupauksia. Täälläpäin luvataan painonnousua tälle vuodelle. Mirkun pitää saada reilusti lihaa (ja lämmittävää rasvaa) rimpulaisen ruhonsa ympärille. Luvassa siis ilonpäiviä Mirkun elämässä!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään ihana-Mirkku lihoa samaa tahtia?

   Poista
 5. Me siis emännän kanssa vartioidaan painoa! Jäskättää jo nyt ensi viikon "näytelmä". Hienoa nuo sinun kielenhuoltojutut. Vaikka mun emäntä kirjoittaa oppikirjoja koululaisille, ei sen tartte välittää kielioppisäännöistä, kun kielentarkastajat tulee "firman piikkiin". Sinänsä sääli. Se vaan kirjoittaa "tajunnan virralla". Mut mä vaan syön ja leikin...

  Tv Elvis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää käyn aina miehen kanssa puntarilla, kun me ollaan sellaisia rimpuloita. Äippä ei käy edes yksistään, kun se ei uskalla. Pelkää muka numeroita.

   Meidän äippä on sellainen kieli-intoilija, mutta ei näköjään painointoilija.

   t. Olli

   Poista
 6. Niin ja lumitraktori. Mikä se on? Ei oo näkynyt Intiössä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottavat varmaan, että lumi sulaa pois. Tarvii odottaa vielä muutaman kuukauden...

   Poista
 7. Hyviä lupauksia molemmilla. Olen nyt sitoutunut uuteen kuntosaliin, joten lähtökohdat muutaman kilon pudotukselle on kunnossa. Mutta tuota syömistä pitää vahtia täälläkin. Molempien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuntosali on itselläkin harkinnassa. Ajattelin teetättää ohjelman yksityisellä salilla ja sitten voisin tarpeen mukaan käydä kaupungin liikuntakeskuksen salilla. Kerran viikossa voisi olla itselleni hyvä tahti. Joogaan kerran viikossa ja yritän myös käydä uimassakin säännöllisesti.

   Poista
 8. Teidän molempien lupaukset vaikuttavat helposti pidettäviltä ;) Meillä emäntä on kovasti pohtinut terveelliseen elämään liittyviä lupauksia ja nakit varmaankin herkulliseen ja riehakkaaseen. Niin ja meidän lumiaura toimii muuten käsilihaksilla, että niitä odotellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omalla pihalla meilläkin käytetään ihmistyövoimaa, mutta saisivat kaupungin valitsemat aliurakoitsijat tehdä vähän ahkerammin töitä. Ei taida meidänkään alueella olla kuin yksi traktori töissä, eikä se tietenkään joka paikkaan ehdi.

   Terveellinen elämä on hyvä tavoite.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!