keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Pesupallona luokses pompin...

"Tänään tuli aika kauhean pitkäksi.  Jotenkin energiaakin taisi olla vähän liikaa, eikä sitä koirakaan jaksa aina nukkua. Kävin hakemassa kylppäristä pesupallon ja kuljettelin sitä ympäri kotia. Jätin sen sitten eteiseen vähän niin kuin kotiväelle tervetulotoivotukseksi. Sitten hain pesusienen ja kokeilin, miten hyvin siitä saa palasia. Ihan hyvin, mutta jätin vielä suurimman osan pilkkomatta. Jatkan hommia sitten joku toinen päivä. Kun kotiväki tuli kotiin pyörin ja hyörin kuin pesupallo ympäriinsä. Ruukaavat nykyään päästää mut heti pihalle ja juoksuttaa siellä, ettei tarvitse sisällä juosta ympyrää. Juoksen sitten pihalla ympyrää. On se vaan kiva, kun on seuraa. Pitäisikö laittaa lehteen seuranhakuilmoitus?"

"Ja olen kyllä ajatellut ilmoittaa palvelusväkeni Kuinka hoidan koiraa -kurssille. Viime lauantaina kävi kuulkaa niin ala-arvoisesti, että ihmisväki lähti hiihtämään ja unohtivat käyttää koiraansa ulkoasioinnilla sitä ennen. Olin syönyt ja juonut päivällä ja niinhän siinä sitten kävi, että just sen tunnin aikana tuli kauhee hätä. Helpotin sitten painetta keittiön lattialle. Kyllä se on kumma, ettei ihmisväki meinaa oppia palvelemaan koiraansa huolellisesti."

Emännän on pakko tähän väliin kertoa, että koiraa hoidetaan hyvin, rapsutetaan ja paijataan kaiket illat. Ruokaa on riittävästi (edelleen extra-annoksin), liikuntaa harrastetaan koiran mielen mukaan ja raikas vesi vaihdetaan pari kertaa päivässä. Olli on aika ronkeli juomaveden suhteen; jos vesi on lämmintä ja seisonutta, koira tuijottaa ihmisistä, kunnes vesi on vaihdettu. 

Tammikuinen lenkkireissu satamaan. Etelätuuli saa veden nousemaan jään päälle, mutta kyllä tuosta jäälle pääsee. Nyt ei ole noita ongelmia, pakkasta on yli -20° ja huomiseksi on luvassa samanlaista keliä. 

Enää kaksi aamua ja sitten taas saadaan nukkua ainakin seitsemään...

28 kommenttia:

 1. Jessus, se ympyrän juokseminen pitäisi nähdä! Olli on nokkela ja omatoiminen. Meillä ei näy koskaan merkkejä, että koira olisi ollut hereillä työpäivän aikana. On se silti varmasti haukkunut kaikki ohikulkijat oven takaa, kun se usein toivottaa haukkumalla meidätkin tervetulleeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vahtikoiran täytyykin haukkua, sehän on koiran virka.

   Silloin tietää, että koira on ollut päivällä aktiivinen, kun se nukkuu koko illan. Just niin kuin tänään. Koira on nukkunut mun kyljessä jo pari tuntia - ollaan "katsottu yhdessä" sydämen asialla ja puoli seitsemän.

   Poista
 2. Ooppa sinä aika vaatelias juomavetesi suhteen, pilalle hemmoteltu peräti. Meidän Vilille kelpaisi kaikki kuralätäköt ulkona, jos vaan sallittaisiin niistä litkiminen. Ja kotona on Vilillä asiat ihan yhtä hyvällä mallilla kuin sinullakin, ainakin mitä vesikupin sisältöön tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli on ronkeli veden suhteen, mutta ei ruoan suhteen. Kotiväki toivoisi hieman valikoivempaa suhtautumista ravintoon, ettei tarvitsisi ihan jätteitä syödä. Ne tuntuvat olevan kaikkein makoisempia.

   Poista
 3. Meilläkään ei kelpaa vesi, jos on edes mahdollisuus yhdenkään pölyhiukkasenkaan laskeutumisesta pinnalle. Ja mielellään viileää vettä kiitos. Lämmin käy vain silloin, jos saa suihkuverhon välistä pitkällä kielellä litkiä.

  Pesupallot on täällä melkeinpä suosituimpia leluja kuin, noh, lelut. "mummolaan" taas on aina kiva mennä, koska siellä saa käydä vessasta varastamassa pesurättejä ja repiä se neliösentin silpuksi. Kotona ollaan opittu avaamaan vessan roskis. Isäntäväki joutuu siis hankkimaan nälkäistä koiraa silmälläpitäen tiiviimmän astian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten on vielä sellainenkin case, että jos Olli on juonut kupista vettä, ei voida juoda enää samasta kupista lisää ennen kuin vesi on vaihdettu.

   Puutarhaletkusta tuleva vesi kelpaa myös, mutta sehän vasta onkin kylmää.

   Roskis on monelle koiralle aivan liian houkutteleva tutkimuskohde.

   Poista
 4. Mä sain marketista semmosen lampaantaljan, kun emännän mielestä joku fleesi on surkean ala-arvoisen näköistä soffalla. Jalallani en oo astunut sen lampaantaljan päälle. Tänään sitten testasin sen kestävyyttä. Ihan hyvin sai revittyä palasen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän äippä käyttää fleecejä, kun ne on helppo pestä. Käytössä on myös lampaankarvoja (ikean mallia), nekin kelpaa mulle hyvin. Makuualustoja en syö. Pelkään joutuvani nukkumaan ilman pehmusteita!

   Poista
 5. Pesupallot on tosi jees. Meillä on niitä useita leikeissä. Ne kimpoilee rattosasti.

  Sattuuhan sitä vahinkoja... Meilläkin...

  VastaaPoista
 6. Mä olen itse tooosi ronkeli veden suhteen (kylmää ja raikasta sen olla pitää!), joten ymmärrän Ollia täysin! Meidän tytöt ei oo yhtään ronkeleita, mutta koska itse olen, niin vaihdan heillekin veden useamman kerran päivässä.

  Hitsi Olli, et sitten löytänyt tällä kertaa mitään syötävää sieltä nurkista, niin piti tyytyä siihen pesupalloon, niin ja pesusieneen.. :D:D

  Emännälle lohdutukseksi totean, että meidän kaksikko pohtii varmaan päivittäin, miten saisi koulutettua palvelusväestään vielä kuuliaisempia. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä koiralla on ulkona juomakuppi ja siellä saa ollakin tarkkana juomaveden kanssa. Vedessä ei saa kellua mitään ylimääräistä (samaa kertoi myös Pretty bones tuolla kommentissaan) eikä se tietenkään saa olla lämmennyttä. Kesähelteellä vettä saakin olla vaihtamassa tiheään.

   Poista
 7. Pesupallo -- no okein varmaan ihan ookoo leikkeihin kunhan sitä ei järsitä. Pesusienen jos Nellille antaa niin se syö sitä. Niinkuin kaikkea muutakin, kuten rikottujen pehmolelujen kankaan. Onneksi täällä on roskikset jätetty rauhaan. Ja kyllä - meilläkin niitä vahinkoja sattuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesupallossa ei ollut järsimisen jälkiä, mutta pesusieni oli ensin hukassa, ainoastaan irtopalasia löytyi. Olin kauhuissani, että onko se koira syönyt koko sienen. Onneksi siemi löytyi nojatuolin takaa!?!

   Poista
 8. Meillä molemmat mäykyt ovat hulluna pesupalloleikkiin. Panen muutaman makupalan palloihin ja tungen kumpaankin kudotun villalapun. Sitten heitän kummallekin koiralle oman pallon eri suuntaan. Jos heitän samaan suuntaan, Vilma ehtii tyhjentää ne molemmat. Tätä saisi jatkaa loputtomiin.

  VastaaPoista
 9. Paavokin on viime aikoina osoittanut tylsistymisen merkkejä. Tuhotun repun hihnan lisäksi hampaanjälkiä on ilmestynyt muutamaan tyynyliinaan (Paavo viettää päivänsä makkarissa). Meidän lähtiessämme kotoa Paavo jää leikkimään pallolla, mutta solmunaruun tai luihin se ei päivän aikana koske. Joten kyseessä lienee lievä mielenosoituksellisuus. Tylsistymisen estämiseksi järjestin Paavolle tarkkailupaikan siirtämällä pyykkikorin ikkunan eteen. Onnea vaan naapurit, kun vahtikoira kertoo mielipiteensä alhaalla kadulla liikkujista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Paavo viihtyy paremmin kotona, kun on mahdollisuus päivystää vaikka koko päivä. Olli harrastaa päivystämistä ikkunassa olevista jäljistä päätellen.

   Poista
 10. Ossi rakastaa kanssa pesupalloja. Koetan yleensä katsoa, että yksi on kunnossa. Ihan yhtä ronkeli Ossi on veden suhteen. Aina ensitöikseni koetan muistaa vaihtaa sen aamulla. Ei se muuten kelpaa. Ihmettelen kyllä sitten syksyisin, miksi se kuravesi on niin hyvää:) Terveisiä M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan muut koirarodut yhtä ronkeleita juomaveden suhteen (sisätiloissa)?

   Poista
 11. Kyllä se Olli on vaan niin,että pittää olla tarkka minkälaista vettä sitä juo. Parhaimmillaan siellä on lillunu meijän karvoja. Ei todellakaan hyvä, ei. Raikasta vettä, se on parasta :) Meki ollaan tarkkoja,että päästään ulos sillon, ku aina ollaan päästy. Iltapäivällä ennen neljää. Aamusta ei niin väliä jos palvelusväki nukkuu myös, mutta kyllä sitä sitten pian pittää mennä jos nukuttu pitkään. Meijän pitkään voi olla jopa yheksään. Niin ja oohan mä kertonu,että tuo Raisahan ei pese kuppia ruokinnan lopuksi, joten se on aína minun tehtävä. Eikä tuo palvelusväki sitä tee, joten minä se tässä taloudessa huolehdin,että kaikki on niin, ku pittää. T. Elmeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sää Elmeri huolehdit Raisan kupin pesemisestä, nuo naiset tahtoo olla aina huolimattomia. Mää haluaisin aina pestä äipänkin lautaset ja kipot, mutta jostain syystä se haluaa laittaa lautaset ennemmin konepesuun kuin koirapesuun. Mää pesisin ilman vettä ja sähköä ja se olisi pelkkää säästöä.

   Poista
 12. Hienoa, Olli, kun sä osaat itse järkätä itselles aktiviteettejä, jos ei sun kotiväkesi ymmärrä sitä tehdä. Mä oon kans aina niin innoissani, kun porukat tulee kotiin, että en tiedä miten päin olisin. Pusut ainakin pitää antaa. Pahus, vai ei muistaneet ulkoiluttaa, no sattuuhan sitä paremmissakin piireissä. Ehkä muistavat ensi kerralla hiihtämään lähtiessä. Mulle riittää kyllä näin talvisaikaa kerran päivässä toi vedenvaihto, mut kesällä äippä vaihtaa monta kertaa päivässä. Joskus harvakseltaan se saattaa kyllä siltäkin unohtua. Ei se haittaa, kun ei sitä tosiaan kovin usein tapahdu.
  T: Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sallittakoon ihmisille pienet unohdukset, jos eivät tavaksi ota. Oonhan määkin joskus erehtynyt keppostelemaan liian kanssa...

   Poista
 13. Gaumee Olli, ko sullakin on välil vaikeet ton palvelusväen kans; eikai nyt tosiaan muka lähetä hiihtään, ennenkö mäyräkoiralt on kysytty että sopiiko se ny varmasti. Hmph. Sä oot sitten ottanu ton tuijotustaktiikan vesikipon suhteen, mä teen yleensä niin että käyn kyljelleni makaan vesikipon viereen, oon niinkö kato janosta uupunu tai jotain, ja huokailen siin sit kovaan ääneen. Siitä matte tietää, että vesi pitää vaihtaa raikkaammaksi. Mukavaa pakkasviikonloppua teille, t. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on joskus vaikeeta noitten ihmisten kanssa. Mää huokailen kans kovasti, mutta se lähinnä huvittaa kotiväkeä. Mää en nää tässä mitään huvittavaa, koiran on oltava tärkeysjärjestyksessä nro 1. Sillä siisti.

   Poista
 14. Dana komppaa sua Olli. Yllärikakkaa (just sellasia väkisin punnattuja palasia) löytyy lattialta jos neiti on jätetty yksin tahtomattaan. Eli melkein aina. Pitäähän ihmisen tietää että se teki väärin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen tekee usein väärin. Tällä viikolla emäntä lähti pariksi päiväksi Helsinkiin ja Olli oli illalla purkanut energiaansa tennispalloon ja hajoittanut sen tuhannen palaseksi. Ja tennispallo on kuitenkin noin kolme neljä vuotta vanha - nyt vaan tuli mitta täyteen.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!