tiistai 17. syyskuuta 2013

Kesäkuvakatsaus (ja muistutus arvonnasta)

Kesäpostaukset jäivät vähiin, joten lienee paikallaan kerrata kuvin kesän tapahtumia. 

Miksi toinen täällä valon lapsi on... ja toinenkin. Ollia kismittää, kun mies on valloittanut viltin. Tänä kesänä on aurinko paistanut ja välillä on sekä ihmisen että koiran pitänyt siirtyä varjoon.

Australiasta lomalla olleen emännän kanssa oli hyvä käydä eläinlääkärissä - siellä käytiinkin joka viikko ottamassa piikkejä. Nivelet ovat pysyneet vetreinä ja lenkit ovat sujuneet mukavasti lenkutellen.

Autoilemassa mökille. Ollilla on autoleluna tikru, joka on varmaan ainakin viisi vuotta vanha. Ollilla on kolme autoaktiviteettia: tikrun pehmentäminen, maisemien katselu ja nukkuminen (jota ei ehkä voi kutsua aktiviteetiksi). 

 Mökillä oli myyriä, emäntäkin näki yhden. Niiden perässä piti nuuskuttaa aamusta iltaan. 

Tämän parempaa yhteiskuvaa Ollista ja kalasta ei saatu. Olli on ihan vauhkona kalan perään ja paras keino perata kalat oli viedä ensin koira sisällä mökkiin. Ihan vaan tiedoksi, että perkaaminen on meidän perheessä miesten hommaa. Kukaan naisista ei ole koskaan perannut kalaa, eikä perkaa. 

Mökkitiellä oli jäänyt jänis auton alle (ei siis meidän auton). Pysäytettiin auto ja käytiin katsomassa jänisparkaa. Olli tarrasi samantien jänistä selkäkarvoista kiinni, mutta onneksi IRTI-komento tehosi tällä kertaa. 

Mies putsasi venettä ja Olli seurasi tarkasti toimintaa. Ollihan istuu mielellään veneessä, vaikka vene ei olisi edes vedessä. Ei pidä olla turhan nuuka.

Puolukka- ja mustikkametsässäkin (tai aukea rinnehän se oli) piti käydä. Olli oli vapaana, mutta kaveria ei juuri nuuskuttelu kiinnostanut. Mättäällä oli parempi makoilla ottamassa aurinkoa. 

Muistutus: arvontaan voi osallistua vielä lauantaihin asti! *klik*

Kivaa viikkoa kaikille!

22 kommenttia:

  1. Karkaatko sä, jos sut päästää mökillä vapaaksi? Mä nimittäin oon aina mökillä "irtokoirana".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En karkaa ja saan olla mökillä aina vapaana. Mulla on vaan tuollainen punainen liina perässä, kun äippä ei muuten tiedä, missä pusikossa milloinkin luuraan. Kun jostain näkyy punaista niin äippä pysyy rauhallisena. Saan mökillä olla aina metsäreissuillakin vapaana, kun oon nykyään niin laiska kulkemaan huonossa maastossa. Kun olin emännän ja miniän kanssa puolukassa ja piti vaihtaa paikkaa, en suostunut liikkumaan. Emännän piti kantaa mut rinteen päälle uuden mättään päälle makoilemaan.

      t. Ollikka

      Poista
  2. Teillähän on ollut mahtavat kesäpuuhat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaista ehtii tehdä, kun pitää kuusi viikkoa lomaa.

      Poista
  3. Toi eka kuva on mun mieleen! Just toi on kesässä parasta - auringossa köllöttely. Nyyh, nyt se on ohi!:(
    Mut muiskut sulle, Olli-kulta, ihanista kesäkuvista, se lievittää mun ja emännän syyssurkeutta!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olispa kohta joulu, että voi sen jälkeen odotella kesää!

      Poista
  4. Mahtava kesä Olli sulla :) Elmeri on juuri samanlainen autossa, yleensä tiirailee ikkunoista ulos. Raisan takia ne on häkissä, ilman Elmeriä siellä alakaa kauhee piip-piip ääni. Häkki tuo turvaa, kun ei yksin olla takapenkillä. Elmeristä tullut tollanen diipadaapa kävelijä...lenkkeillään omaan tahtiin niin,että Elmeri tulee naru perässä omalla vauhdilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollin turvavyö on keskellä takapenkkiä, joten eipä sinne paljon muuta sitten mahdukaan isoegoisen mäyräkoiran kaveriksi :D
      Meillä on kyllä farmariauto, mutta eihän Ollia voi laittaa häkkiin taakse, kun ei ole sellaisessa ikinä ole ollut. Turhaa stressiä vaan asiasta tulisi.

      Olli on siis samanlainen diipadaapa-kävelijä kuin Elmerikin. Mitä sitä kiirettä pitämään valmiissa maailmassa. Pojat ovat niin selvästi sukulaisia!

      Poista
    2. Elmerillekin riittäis pelekkä turvavyö, se, ku ei ole moksiskaan kummastakaan. Varsinkin tässä postauksessa on paljon samoja asioita kuin Elmerin kanssa kesällä :)

      Poista
    3. Elmerille rapsutukset!

      Poista
  5. Me ollaan käyty etsimässä häkkiä autoon. Ei löydy, ei, vaikka millä on farkku. Pitäisi olla riittävästi pinta-ala kahdelle pitkäselälle, mutta sitten sen pitäisi olla tarpeeksi matala, että mahtuisi takaloosteriin. Sellaista häkkiä ei ilmeisesti ole olemassakaan. Heti jos on riittävän iso (eli leveä ja syvyydeltään tarpeeksi pitkä), niin sitten sinne mahtuu sakemannikin seisomaan. Poikien näyttelyhäkki on just tällainen, mutta ei se autoon mahdu. Kiesus, että voikin olla mahdotonta saada sopivaa. Ite pitäis vissiin veistää. Prkl.

    Ukot ovat siis turvavöissään takapenkillä, makaavat toistensa päällä, yrittävät välillä tulla ajamaan ja häröilevät ikkunoissa huutelemassa kurjuuksia näkemilleen koirille ;) Lupsakkaasti sujuu matkanteko kyllä yleensä.

    Ollin kesäkuvat ovat suloisia :) Toi veneessä pönöttäminen, silloinkin kun se on maalla, on jotenkin taas niin tyypillistä mäyräkoiraa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt sitten vaan hitsaamaan A-pojille omaa häkkiä. Ensin otetaan rautalankaa... ohjeita voi löytyä netistä :D
      Vaikka maailmassa on monenmoista tavaraa, monta tarpeellista puuttuu vielä.

      Poista
  6. Ilahduttavaa kuulla, että Ollin nivelet on nyt kunnossa, toivottavasti tilanne pysyy vähintään samana. Voi Olli, mikset mennyt isännän kainaloon nukkumaan? Elli olis kyllä mennyt vaikka sinne haaruksiin, pää pehmeälle ;) nukkumaan.
    Kivoja kesäkuvia. Kalakuvasta näkee kyllä, miten mahtava hinku Ollilla on kalan perään. Muiskuja Ollille Elliltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olli makoili välillä isännän kanssa, mutta kaverin piti lähteä vilvoittelemaan. Se olikin Ollin kesän suurin ongelma: auringossa tuli kuuma, varjossa kylmä. Sitten koira seilasi koko ajan molempien väliä. 10 minuuttia ja vaihto!

      Poista
  7. Ollikalla on ollut laadukas ja onnellinen kesä.

    Kysymys: millä gadgetillä sä oot tehnyt noi Meilläkin on mäyräkoira -linkit, meinaan että päivittyvät? Kiitti tiedosta jo etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tehty "blogiluettelo" -gadgetilla.
      Helppo tehdä, minähän en ole mikään tekniikan ihmelapsi :)

      Poista
  8. Kivoja kesäkuvia. Aurinko on paistanut oikein mukavasti. Ai minun tarttee kertoa yksi juttuu joka liittyy koiriin ja jäniksiin. Meidän ensimmäinen saksan paimenkoira SÖI kokonaisen auton alle jääneen jäniksen. Millä se sai raahattua sen jäniksn pihaan jäi mulle ikuiseksi mysteeriksi, mutta jänis katosi Toman vatsaan, luineen ja karvoineen. Viikon sulatteluoperaation jälkeen maistui jo vähän ruokakin. Oli pikkuisen tuhti ateria.

    Oikein ihania alkusyksyn päiviä. Tosi hienoa, jos Ollin nivelet reagoivat hyvin pistoksiin. Terveisin M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi koiran vatsa sulattaa ihan / melkein kaiken.

      Olli nappasi ikkunaan lentäneen ja pökertyneen (kuolleen?)linnun viikonloppuna, mutta pudotti sen pois kun huusin IRTI ja RUOKAA peräkkäin. Kaveri köpsötteli kotiin murkinoimaan ja mies sillä aikaa vei linnun roskikseen. Olli etsi lintua pari päivää.

      Poista
  9. Mukavia kuvia. Näkee, että Ollilla on ollut hyvä kesä.
    Syysterveiset Párekilta ja Palvelijattarelta. Toivomme Ollilaan terveyttä ja iloista syksyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Sitä samaa toivomme teille!

      Poista
  10. Kyllä mäykät on parhaita :) Hyviä kuvia ja aivan loistava nimi, Olli. Meillä kohta 19v täyttävä Elmeri vielä jaksaa tepsuttaa. Mitä veneilyyn tulee, myös Elmeri on aivan hulluna siihen, tai nuorempana ainakin oli.
    - Krisse

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Krisse ja kiitos kommentista!

      Elmerihän on melkoinen konkari ja toivottavasti kaveri ehtii viettää pyöreitä synttäreitä ensi vuonna. Oikein kivaa kevään odotusta teille!

      Poista

Luemme mielellämme kommentteja!