keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Joulumuistelmia

Olli kertoo itse: 

Ihmisten jouluaaton perinteisiin kuuluu joulusauna ja tästä riemastuneena emännät päättivät, että myös koiran on aika peseytyä. Sen lisäksi, että suihkussa kastuu, turkkiin hierottiin puhdistavaa shampoota. Koiralle tyypillinen ominaishajuni poistui ja kotiväki nuuhki koko illan "puhdasta koiranhajua". 


Selvyyden vuoksi mainittakoon, että kuvassa ei ole jouluseimen Joosef eikä itämaan tietäjä. Kyseessä on isoegoisen koiran nöyryyttäminen suihkun jälkeen.

Olin ollut kiltti ja sen huomasi. Sain luun, vinkulelun ja uuden pehmeän kaverin, tiikerin. Vinkulelu kesti 5 minuuttia ja 19 sekunttia, emäntä otti aikaa. Kauempaa ei olisi kuulemma kotiväen korvat kestäneetkään. Tiikerilta poistin ensimmäisenä iltana toisen korvan, mutta muuten olemme eläneet sopuisasti pienen painin merkeissä. Luita sain enemmän kuin tarpeeksi ja senkin huomasi sekaisin menneestä mahasta. Maha ei tykännyt ilmeisesti myöskään lukuisista ylimääräisistä herkuista, kuten lohesta tai kinkusta, joiden makua en joutanut kuitenkaan sen kummemmin miettimään vaan hotkaisin herkut aina sellaisenaan perille asti. Joku olisi voinut kutsua syömistäni hotkimiseksi, mutta eipä ehtinyt kukaan muu samalle ruokakupille.

Ja sitten me miehet luettiin vähän moottoripyörälehteäkin, mutta meitä rupesi aivan kauheasti väsyttämään. Joulunahan saa syödä ja nukkua ihan mielin määrin, Kotiväki rajoittaa  syömistäni, mutta nukkua meillä saa niin paljon kuin huvittaa. En ole muuten noin laihassa kunnossa kuin mitä kuvasta voisi päätellä. Me molemmat miehet olemme pelkkää luuta, nahkaa ja lihasta. Ja huomaatte varmaan, että naisihminen on joutunut väistymään meidän miesten vallatessa makuuhuoneen. 

Jouluna käytiin lenkilläkin, mutta sehän on ihan normaalia. Muita koiria ei joululenkeillä juuri näkynyt, mutta onneksi meillä ei pyhäkään sotke normaalia aikataulua. 

Ja nyt sitten vaan kirsu kohti uutta vuotta! 

15 kommenttia:

 1. Egon joutuu kai jättämään eteisen puolelle, kun suihkuun joutuu. Vilma juoksee aina kuivaamisen jälkeen kauheaa vauhtia huoneesta toiseen kuivattaakseen itseään. Hiustenkuivaaja on ihan kauhistus, silloin on nokka puoliksi ovenraossa jo menossa, jos vain joku avaisi oven.

  VastaaPoista
 2. Katriina, yritin kerran ehdottaa hiustenkuivaajaa, mutta karkuunhan Olli juoksi minkä jaloistaan ehti. En tiedä, onko ääni vai tuuliefekti pahempaa koiran mielestä? Ehkä yhteisvaikutus?

  VastaaPoista
 3. Jälleen kerran aivan mahtava kuvakertomus! :) Nuo nöyryytetyn koiran katseet ovat niin tuttuja meilläkin ja juuri tänä aamuna yritin saada Pipsasta kuvaa, kun se nukkui aivan kyljessäni kiinni, sängyssä ... ja peiton alla.

  VastaaPoista
 4. Ollikin tuntuu olevan sitä mieltä, että tosi mies ei kylpyä kaipaa.. :)
  Mikähän siinä on että niin suuri osa koirista ei välitä peseytymisestä? Hienot ilmeet Ollilla:)Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 5. Ensin täytyy vähän kärsiä (suihkuttelusta) että voi loppuillan nauttia herkuista :)

  Meilläkin käytiin kunnon lenkillä aattona ja olipa kyllä kiva kävellä kun oikein ketään ei näkynyt missään. Tämäkin kaupunginosa on joskus hiljaa... Koira tosin oli aluksi sitä mieltä, että kotona kinkun kanssa olisi kivempi, mutta alistui lopulta kohtaloonsa ;D

  VastaaPoista
 6. Idatoi, kiitos! Pipsakin tietää, kuinka hyvin uni maittaa ihmisen vieressä.

  M-L ja Ossi, "ei vettä pahempaa" on Ollin motto.

  Sunan, tekihän se meille kaksijalkaisillekin ihan hyvää joululenkillä sulatella suklaita, vai mitä?

  VastaaPoista
 7. oli muuten täälläkin päin tosi hiljaista kun koiran kanssa käveltiin. ja kun ikkunoita katseli niin huomasi, että paljon oli porukoita poissa kun ei valoja näkynyt. kivan rauhallista (paitsi se alakerran nuoripari jolle piti aattona käydä pyytämässä laittamaan musiikkia hiljemmalle puolen yön aikaan...)

  VastaaPoista
 8. Mikähän toi suihutteluvimma noilla ihmisillä oikein on? Haistaan muka hyvälle sen jälkeen. Atsii, sanon minä, paremmalle haisee luomukoira ja varsinkin sen jälkeen kun on pyöriny jonkun kikkareen päällä :D

  Mutta sulla on ollu kyllä mahtijoulu. Varsinkin toi kölliminen sängyssä näytti lokosalta. Kyl sul on lokosaa.

  VastaaPoista
 9. Kaunis Nelli, taisi alakerran nuoripari vasta luoda omia perinteitään :)

  Myrsky, kikkareen päällä pyöriminen on mahtihommaa, varsinkin hevosentuoksuisessa läjässä. Tämäkin kiva on kiellettyjen listalla *huokaus*. Joskus kauan sitten mua ei päästetty sänkyyn, mutta kotiväellä lipsahti jossain vaiheessa lapanen kädestä ja sen jälkeen olen vakaasti ja harkiten laajentanut nukkumareviiriäni. Ainoastaan yöllä joudun nukkumaan omalla paikalla, mikä näin talvisaikaan sopii hyvin, sillä oma paikka on leivinuunin kupeessa.

  VastaaPoista
 10. Ihana tuo nukkumakuva ;) Siinä on kyllä niin uupuneet lehdenlukijat! :D

  VastaaPoista
 11. Maria, jouluna tuo jatkuva syöminen meinaa väsyttää... toiset väsyvät herkemmin kuin toiset.

  VastaaPoista
 12. Siis täh, ne pesi sut? Miks? Sähän olit varmasti (omasta mielestäsi) puti-puhdas. Kyllä me ihmiset ollaan hönttejä.. ;D

  Poikien yhteiskuva on tosi mainio! Tais alkaa vähän silmät lurppaamaan kesken kaiken. :)

  Oikein Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta teille kaikille! <3

  VastaaPoista
 13. Annamari, ihmiset ovat vieraantuneet luonnosta, eivätkä tiedä, miltä koiran tulee tuoksua - sanoo Olli.

  Pojat olivat vähän väsähtäneet... kuorsaus kuului tasatahdissa.

  VastaaPoista
 14. Voi Olli :)) Lupsakka joulunaika sinulla on näyttänyt olevan pesusta huolimatta, ihanaa!

  VastaaPoista
 15. Raisa ja Funi,
  onneksi suihkun jälkeen sai lepyttelyherkkuja :)

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!