sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Takapihapäivystäjä

Aamu- ja keskipäivän Olli makoilee etupihalla auringonpaisteessa, mutta sisäinen kello ilmoittaa koiralle, milloin pitää siirtyä takapihalle siilipäivystykseen. Kirsu kohti naapuria ja tässä sitten vain odotellaan. 

Kuvassa näkyy tehokas mäyräkoira ja tehottomat suojaukset, jotka mäyräkoira osaa purkaa aina tavalla tai toisella. Väliaikaiseen (toista kesää paikallaan) varastokatokseen pääsy on estetty levyllä ja raparperipenkkiä on suojattu lankuilla ja vanereilla. Tuloksetta. Aidan alaosaan on rakennetty pykälä, mutta tämänkin ali on yritetty. Talvella aita on ylitetty pari kertaa lumikinoksen kautta. Mikään ei ole mahdotonta.

Ja kun tarpeeksi päivystää...

siilihän se siellä naapuripihalla taas kipsuttaa. Tämä on pieni ja utelias siili, joka ei välitä Ollin räyhäämisestä mitään. Taitaa olla sama, jonka muilutin muutama päivä sitten metsään. 

Tänään otetaan äkkilähtö lämpimään. Mökille siis, vaikka onhan kotipihallakin tarjennut ihan mukavasti. 

21 kommenttia:

 1. Odottavan aika ei ole pitkä, jos odottamiselle on pätevä syy! Mää en oo koskaan nähny siiliä. Enkä ollu vielä veneessäkään, vaikka mulla onki ne komeet pinkit liivit.

  Sulla on muuten komiat kaivuulapiot tassuissa, kyllä noilla käpälillä kelpaa purkaa ihmisväen (tehottomia) kaivautumisesteitä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilissä ei ole mitään näkemista, mutta maistamista on. Keh keh.

   Poista
 2. Kyllä sä, Olli, jaksat noitten siilien kanssa. Kärsivällinen tyyppi! Ja toki kannattaa oottaa, kun on räyhäämispalkkio luvassa!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tarpeeksi kauan odottaa, niin kyllä se siili iltalenkillä poikkeaa mennen tullen aidan viereen.

   Poista
 3. Viisas Olli. Tietää kellontarkkuudella siis milloin ja mistä ne siilit ilmestyvät. Mukavaa mökkeilyä!! M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illalla kuuden aikaan on parhaimmat tsaanssit tavata siili tai kaksi.

   Poista
 4. Mitä, eikö esteitä olekaan tarkoitettu vain Ollin älyllisiksi ja voimien haasteeksi?

  VastaaPoista
 5. Soon kiva, ku sulla on tommosia aktiviteettileluesteitä pihalla. Noita on kiva pohtia ja työstää. Siinä kuluu aikaa ja pitää mielen virkkuna. Hyvä ku pääset välillä lomaileen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla voi ottaa iisimmin, mutta on täälläkin kaikenlaista äksöniä. Tänään piti käydä poimimassa mustikoita ja mää saan olla metsässäkin irti. En lähde mihinkään - paitsi pyrin autolle päin, kun autossa on ilmastointi. Ulkona ei ole ollut (+28).

   Poista
 6. Ollilla on kivoja hommia kotipihassa ja erityisesti tuo venereissu näyttää oikein hauskalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyttääminen on parasta elämässä. Ja ruoka, veneily, autoilu...

   Poista
 7. Ollilla on kivoja hommia kotipihassa ja erityisesti tuo venereissu näyttää oikein hauskalta.

  VastaaPoista
 8. Mäyräkoiran sisäinen kello on kyllä erehtymätön - Maurillekin on turha yrittää selittää, miksi ei muka mennä klo 20.30 iltalenkille, vaikka se ko koiralle nykyään tarkoittaakin vain periaatteellista pissausta max 20 m ulko-ovesta....hienoa Olli kun kuitenkin ehdit siilien vahtimiselta veneilemaan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä voisi ihan hyvin lähteä puoli yhdeksältä iltalenkille, kun on lämmintä ja valoisaa. Mauri ei ole siirtänyt sisäistä kelloaan kesäaikaan.

   Lähdimme viime viikolla hakemaan kuopusta junalta klo 00.00 ja Olli oli aivan ihmeissään, että mihinkäs nyt tähän aikaan ollaan menossa :D

   Poista
 9. Kaverilla on pihalla muutama marjapensas ja niiden lähellepääsyä ei ole estetty. En suosittele alimpien marjojen syöntiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin lannoitettu pensas tuottaa isoja marjoja :)

   Poista
 10. Siilit, huoh! Mä niiin tiedän, mistä te puhutte! Meillä oli eilen gaamee siilitilanne, jossa sai osumaa sekä isäntä että siili. Nim. Lahjoitetaan kaksi huonosti käyttäytyvää koiraa siilittömiin koteihin

  Olli on kyllä kans aikas pätevän näköinen päivystäjä! Ü

  Toivon teille mahdollisimman siilitötä loppukesää! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilitöntä kesää teillekin!

   Nimim. Halutaan ostaa siilitön tontti.

   Poista
 11. Terve siilipäivystäjä;)
  Meillä ei noita siilejä oo täälää näkynyt, mutta iltapisuttelu meinaa mennä sammakkojahdiksi:D Ja kissajahdiksi...ääärrrrr, tässä talon pihapiirissä kun on koko kesän majaillut joku kulkukolli, joka tietenkin kuseksii joka paikkaan! Emäntä on erittäin vihainen, ärärmurrrr:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissanpissa se vasta kauheeta onkin! Meidän naapuruston kissat kulkee pihalla, mutta Olli antaa niille aina lentävän lähdön. Sammakoita on näkynyt vaan täällä mökillä ja myyriä on paljon. Rannasta löytyi puoliksi syöty myyrä tänä aamuna Nyt vaan arvuutellaan, että kuka on syönyt toisen puolen?

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!