lauantai 7. heinäkuuta 2012

Tänäänkin veneiltiin

Koska mökki on ison järven rannalla, kalastus kuuluu jokapäiväiseen harrastustoimintaan risusavotan ja marjastamisen ohella. Tosin vielä ei marjasteta, mustikka on kypsymässä ja puolukka kukkii.

Hauki: "Täältä tulee hauki, joka susta tykkää. "
Olli: "Heikkoudet on myös mulla, jotenka ala tulla. Tahdon juuri tuollaisen..."

 Olli odottaa kieli pitkällä kalan perkausta. 

 Koiran näkövinkkelistä perkuupöytä on turhan korkealla.

Kuivalla maallakin riittää nuuskuteltavaa. 

Ollilla on edelliskesien tapaan huomioliivi päällä ja huomionaru perässä. Jos koiraa ei näy heinikon tai varvikon joukosta, punainen naru paljastaa kulkijan. Vanhuus vai mikä lie syynä, että metsässä nuuskuttaminen ei ole enää Ollille päivän tärkein harrastus, vaan rannassa voi ottaa vähän rennommin ja vaikka pienet tupsluurit aina välillä.

13 kommenttia:

 1. Olli on sitten niin mahtavan kaunis yksilö! Kiiltävän musta, linjakas, jotenkin sanoisin, että "siisti tyyppi", ei kammattavia karvoja, ei kirjavuutta, tosi kaunis koira, jossa silmä lepää.
  Kelpaa Ollin kalastella, hienot maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olli on saanut hyvät ulkonäkö- ja riistageenit, mutta niistä nautitaan ihan vaan kotioloissa. Ei ole Ollista ollut näyttelyihin napatyrän vuoksi, eikä kukaan harrasta metsästystä. Onneksi on veneily ja kalastus :D

   Poista
 2. Ihana kesäparatiisi Ollilla, eikä toivottavasti siilin siiliä näköpiirissä :-)) Aurinkoisia lomapäiviä koko porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole näillä perukoilla siilejä ja myyrät, hiiret sun muut ovat pysyneet näkymättömissä. Sorsia uiskentelee rentakaislikossa, mutta Olli ei mokomien takia tassujaan kastele. Onneksi käärmeitä ei ole näkynyt, niitä täällä voi olla.

   Poista
 3. Mukava mökkipaikka. Ai Olli on niin kiltti poika, että pysyttelee lähes omalla tontilla:), eikä syöksy kilometrien päähän, jonkun riistan perässä. Vaikka Ossille pistäisi "huomionarun", niin sepä ei estäisi Ossia säntäilemästä kilometrien päähän peuran perässä. Tämä tuli yksi vuosi todistettua, kun fleksi katkesi ja herra meni rymistellen kauriin perässä kilometritolkulla kahdeksan metriä fleksiä perässään. Onneksi olin silloin vielä kunnossa, niin jaksoin juosta aina siihen suuntaan, mistä se haukku kuului ja kauris tekee pientä lenkkiä= vain muutaman kilsan lenkkiä reviirillään. Hyviä säitä sinne Ouluun. Ollilla on muuten tosi hienossa kunnossa turkki. Varmaan se kalaöljy:) Terveisii M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tällainen miehen suvun yhteismökki, mutta ei-niin-kauheen-paljon-mökkeilijälle ihan sopiva ja ihan sopivan matkan päässä. Olli tykkää olla vapaana ja ihmeesti pysyttelee näköpiirissä. Jos meinaa lähteä kauemmaksi, pitää vaan huutaa "ei mene" tai "takaisin". Kaupungissa ei tällainen meno onnistuisi, mutta mökillä Olli on oppinut mökkisäännöt.

   Sääsket ovat kupanneet Ollia jonkin verran ja yöllä heräsin rapsutukseen. Ollia kiellän rapsuttamasta ja itse raavin sääreni verille.

   t. Aikku ja Olli

   Poista
 4. Kyllä on Ollilla mahtavat olot, kun saa mökkeillä ja kalastella ja vaikka mitä. Toi huomioliivi on kyllä tosi kätsy. En mä sitä kesähelteillä oo käyttänyt, mutta pimeänä vuodenaikana, kun mennään pihalle, niin tasku/otsalampun avulla on helppoa löytää koira pihamaalta. Elli on muuten kans ihan hulluna kalaan. Namnam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli maastoutuu ilman huomiovärejä ja kun rannassa on risusavotasta huolimatta aluskasvillisuutta, on parempi pitää liiviä päällä.

   Kala on hyvää. Sen tietää koirakin.

   Terkkuja ja rapsutuksia Ellille Ollilta <3

   Poista
 5. Ekan tunnistin (täältä tulee hauki...) mutta toista en.

  Itseongittu kala on hyvää - varmasti Ollinkin mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen oli samasta biisitä.
   Kala kuin kala, kelpaa Ollille.

   Poista
 6. Meilläkin on tuo huomioliivi käytössä, kun mennään metsään. Eihän tuota töppöjalkaa muuten huomaa lainkaan. Ja Ollillr pitäisi kyllä laittaa matalampi perkuupöytä, tuossa asennossa ei työergonomia ole lainkaan kohdallaan!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos perkuupöytä olisi matalampi, ei olisi kohta mitään perattavaakaan. Oltiin yksi aamu verkkoja kokemassa ja mies nakkasi lahnan saaviin. Eiköhän sadasosasekunnissa ollut saavi selällään ja Olli lahnan kyljessä kiinni :D

   Poista
  2. Se on se kalastuskoiran vaisto!;) Olli ymmärtää herkkukalan arvon. Savulahna - tuo jumalten herkku, sanoo Mirkun emäntä ja nielaisee.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!