tiistai 31. heinäkuuta 2012

Mökkeily jatkuu

Olli on kiinnostunut vedestä elementtinä ja kalojen asuinpaikkana, mutta uiminen ei ole meidän (maa)mäyräkoiran laji. Eilen palvelusväki lähti vilvoittelemaan järveen (päivälämpötila +28°) ja koira jäi ulvomaan laiturille. Mitä kauemmaksi palvelusväki ui rannasta, sitä kovemmin Olli ulvoi laiturilla. Ei lähtenyt kuitenkaan perään. Rantaan tultuani otin koiran syliin ja vein uimaan. Olli pysyi pinnalla noin kaksi metriä, sitten kellahti kyljelleen ja upposi. Tämän vuoksi Olli veneilee pelastusliivit tiukasti päällä. 

Kaadettiin rannasta iso koivu, jotta koiralla olisi aurinkoinen nukkumapaikka. Nyt tähän paistaakin aurinko koko päivän ja mikäs se on koiran ottaa tupsluureja luonnon helmassa. 

Eilen käytiin mustikkametsässäkin. Olli saa olla metsässäkin irti, mutta suurin vaiva palvelusväellä oli saada laiskasti etenevä koira pysymään mukana. Säännöllisin väliajoin koira kääntyi kohti autoa ja kun ei päässyt autolle, kävi sammalikkoon makaamaan eikä suostunut nätisti pyytämällä liikkumaan mitenkään. Onneksi mustikoita on runsaasti, ettei tarvinnut kävellä kauas autolta. Muuten olisin joutunut kantamaan koiraa mukanani. 


Päivällä taivaalle kerääntyi uhkaavia pilviä, mutta ukkonen meni mökin ohi ja siirtyi kotimaisemiin. Oulussakin olikin ollut ihan kunnon ukkosmyrsky, kadut tulvivat ja puita kaatui. Mökillä oli sunnuntaina toista tuntia kestänyt ukkonen, sähköt meni monta kertaa poikki ja jääkaappi tilttasi monta kertaa. Mies kävi ostamassa lähikaupasta (10 km) jäätä, ettei ruoat pilaannu.

Aurinko laskee jo klo 22 jälkeen, mutta eilen paksu pilviverho esti parhaimman valoshow'n näkymisen. Kaunis järvi on aina iltaisin.


24 kommenttia:

 1. Ihania nuo maisemakuvat, toki Ollin kuvat myös, mutta painivat jotenkin eri sarjoissa.
  Olli uimakouluun? Aika jännä juttu, että koira ei osaisi uida, en kyllä osaa minäkään, liityn ihan vapaaehtoisesti Ollin Ei-Uimaseuraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli ei ole koskaan ollut mikään uimamaisteri, eikä sellaiseksi haluakaan. Veneily on huippua, koska saa olla vedessä eikä kastu :D

   Poista
 2. Kellahti kyljelleen? Siksi kai se Koirauimalan ohjaaja sanoi, että mäyräkoiralla kannattaa pitää liivejä päällä kun vie sen uimaan.

  Aivan upeita maisemakuvia, jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osui ja uppos, sano Olli. Kummasti vaan viilensi Ollin tunteita...

   Poista
 3. Olli, sä oot nyt kyl käsittänny ihan kokonaan väärin ton uimisen. Ei oo siis tarkotus painua pohjaan, vaan kellua pinnalla. Vai aattelikko olevas ankkuri?

  Upeet on teillä mökkimaisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun ei ossaa niin ei ossaa. Miten näillä lyhyillä raajoilla saapi vauhtia, ei sitten mitenkään. Olis pitäny pentuna harjoitella enemmän.

   Poista
 4. Ihania kuvia!
  Hih, kyllä naurattaa Ollin kellahtelu :) Se kun näyttää osaavan sen hyvin kuivalla maallakin ;))
  Voiko koira enää lunkimmin ottaa elämää, jos ei vedessä pysy pystyssä, ihan hervoton juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli yritti ottaa samaa asentoa vedessä kuin mitä kuivalla maalla. Ei onnistunut.

   Poista
 5. Ei jaksa kuumalla koira pitkälle lähteä, vasta tänään päästiin meilläkin vähän pitemmälle, kun oli vain 22 astetta. Silti kumpikin koira kellahti varjoon mättäälle aina tilaisuuden tullen.

  Ollilla on onnenpäivät, kun saa olla irti mökillä -eikä siellä huonosti ole asiat muillakaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuma ilma ei ole tarkoitettu kovaan rehkimiseen, ei koiralla, ei ihmisellä. Tänään oli "vain" +21° ja se passasi meille kaikille paremmin. Mustikkametsässä siis.

   Poista
 6. Siis ei kait yksikään mäyräkoira suostu kävelemään mustikkametsässä? Tietäisin jo etukäteen, että jos ottaisin Ossin noin kuumalla ja menisin mustikkaan, (mitä en kylläkään tee) niin kantajaksi joutuisin. Hermot meinasivat mennä jo eilen pienellä lenkillä. Eikä kyseessä ole jaksaminen, vaan viitsiminen. Lämmintä on ollut teilläkin. Ollilla on väärä uintitekniikka siis. Harvassa ovat kyllä ne eläimet, jotka oikeasti eivät osaa uida luonnostaan. Tosin tiedän yhden meidän tuttavan koiran, (jo koirien taivaassa) joka upposi kuin kivi tippuessaan veteen. Rotu oli bulldoggi. Oli kerran tippunut veneestä ja mies sai hypätä perään pelastamaan koiraa. En kyllä käsitä, ettei uintitaidottomalla koiralla ollut liivejä. Ehkä koirien liivejä ei ollut olemassa parikymmentä vuotta sitten. Terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäänkin käytiin mustikoita poimimassa. Sama juttu, vaikka ei ollut niin kuuma kuin eilen. Olli ei ole mikään metsänakki, se on nyt kyllä todistettu.

   Olli ei vaan osaa uida, se rupeaa heti panikoimaan, kun joutuu veteen. Ja sitten menee vettä korvaan ja se rupeaa heiluttamaan päätä. Eilinen uintireissu oli pohjanoteeraus, suoraan kyljelleen ja upotus. Voi voi.

   Poista
 7. Olitpa Olli fiksu, kun et lähtenyt ei-niin-hyvän-pitkänmatkan(=yli 2m)-uimataidon-omaavana koirana perään, vaan tyydyit varoittelemaan rannalta.
  Eräskin - nyt jo edesmennyt töölöläiskoira - lähti perään… Ja omintakeisen uimatyylin, jossa takajalat vispasivat vettä ja etujalat ilmaa kuin paraskin bamix, seurauksena omistaja ui takaisin rantaan koira syliin tarrautuneena☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emännästä olisi kiva uida koiran kanssa yhtä matkaa, mutta menetteli mieskin uintiseurana :D

   Poista
 8. Olli, sä hallitset tuon kylkiasennon kerrassaan mallikelpoisesti sekä maalla että vedessä! Nautiskele lämmöstä, kohta tulee syksy ja me hytistään taas hirveästi. Kesä on varmaan mäyräkoiran parasta aikaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylkiasento on paras asento. Vielä kun saisi kyljyksiä päivälliseksi.

   Syksy ei kuullosta yhtään houkuttelevalta ajatukselta. Kylmää, kosteaa ja pimeää. Hyi.

   Poista
 9. Voi ei! :D Olli-raasu, ei ole vesi pojan elementti, ei! :D

  VastaaPoista
 10. Voi Olli-parkaa. Minkäs teet, jos et osa uida. Mut hui kauheaa, upposi? Emäntä tietysti sukelsi perässä, pelasti ja antoi tekohengitystä. Täällä pyyhitään säikähdyksen hikikarpaloita otsalta.

  Onneks palvelusväki ymmärsi kaataa puun aurinkoa varjostamasta ja saatiin uinnista ja mukelluksesta uupunut mäyräkoira kuivumaan auringonpaahteeseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä nosti pintaan, onneksi oli ihan vieressä. Ei ehtinyt koira vetäistä edes vettä henkeen. Oli sitten viimeinen kerta, kun kotiväki yrittää opettaa koiralle uimaliikkeitä.

   Oli muuten tänäänkin kiva koiran maata rannassa paistattelemassa päivää. Kaikki auringon tiellä olevat esteet on raivattava.

   Poista
 11. Teillä on kyllä ollut siellä kivat kesäpuuhat :) Ja totta kai vakava ja sydämentykytyksiä aiheuttava paikka tuo uppoaminen, mutta jotenkin ilmaisit sen niin hauskasti ja näin jo tilanteen mielessä (mäyräkoiran fysiikan ja etenkin luonteen tuntien) että en voinut kuin hihitellä tilanteelle, pahoittelen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on ollut ihan kiva ja vielähän tätä on tämä kuukausi jäljellä. Toivottavasti ilmat eivät viilene paljon.

   Poista
 12. Olli on ihana. :D Me ollaan muisteltu tätä tarinaa jo monen monta kertaa sen jälkeen kun luin tämän, on pelastanut monta huonoa päivää. Voi Ollia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista!

   Toivomme, minä ja Olli, sinulle oikein mukavan aurinkoista syksyä ja oikein hyviä päiviä!

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!