tiistai 7. elokuuta 2012

Viime aikoina tapahtunutta...

Eilen postasin, kuinka meidän rantavahti vahtii sekä venettä että veneilevää kotiväkeä. M-L kommentoi melkein saman tien seuraavasti: "Kukas vahtii Ollia, kun se ei ole se maailman paras uimari? Ettei vaan tipu laiturilta."

Postauksen jälkeen lähdimme Ollin kanssa rantaan, jossa mies oli jo saunaa lämmittämässä. Kuten aina muulloinkin Olli liikkui rannassa ihan vapaasti ja yleensä koira päivystää laiturilla tai soutuveneessä tai rantaheinikossa. Oltiin saunalla ja mies sanoi, että nyt molskahti. Juoksin pelastamaan koiran, joka oli tippunut veneen ja laiturin väliin. Jonkinlainen itsesuojeluvaisto koiralla oli, kun piti etutassuilla laiturin reunasta kiinni ja leuka oli tuettu laiturin reunaan. Oli aika koomisen näköinen. 

Tiistaina lähdettiin käymään isolla kirkolla (tämä meidän mökkipitäjän city on ihan kaupunki, vaikkei kyllä ihan uskoisikaan). Olli sai kaupasta uuden lelun, joka ristittiin McMäykyksi.

Mies kommentoi, että korvat ovat kuin Aslanilla. McMäykky sisältää myös vinkuvonkun ja olin varma, ettei uusi kaveri iltaa näe. Mutta olin väärässä, McMäykky on illan painiotteluista huolimatta täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Äänikin on vielä tallessa. 

Ilmatieteenlaitoksen mukaan tänään piti sataa vettä aamusta iltaan, mutta niin vain sade kulki ohitse, vaikka taivas olikin pilvinen. Lähdetiin veneilemään ja maastonakista kuoriutuu veneessä varsinainen kalanakki, joka ulvoo ja kuolaa jokaisen kalan perään mausta ja koosta huolimatta. Varsinkin verkoista saatavat lahnat olisivat Ollin herkkua, mutta kotiväki antaa lahnat lokeille (varsinaista helppoa ruokaa / pikaruokaa linnuille).

Olli ei ole niitä kaikkein rauhallisimpia venenakkeja, joten yleensä joku pitää koko ajan kahvasta kiinni, ettei koira hyppää yli laidan. Olli ei nimittäin muista, että veneen ulkopuolella vesi on märkää. 

Tiistai selvittiin ilman ylimääräisiä uintireissuja.  

24 kommenttia:

 1. Voi hurja Olli, pitäisiköhän sulla varmuuden vuoksi olla liivien lisäksi snorkkeli ja lasit päässä, kun sinne järveen molskahtelet? Onneksi palvelusväki oli sentään korva tarkkana! Kyllä sun kelpaa kun saat veneillä ja kalastaa, niin komiana poseeraatkin katse horisonttihin tuijottaen :-) Kuivaa loppulomaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskiviikkoaamuna saisi olla snorkkeli ja lasit päässä aamulenkilläkin. Vettä sataa kovasti ja tuulikin on yltynyt kunnon pohjoisvinkaksi, joten aamulenkki ei ole vielä koiraa kiinnostanut.

   Poista
 2. Sä, Olli, teit sitten kuitenkin ne eemelit, molskis ja loiskis. Onneks sut pelastettiin nopeesti ettet tehny titanicejä.

  Ai sä tykkäät kalastaa. On varmaan kivaa hommaa, ku voi olla porukalla ja saa viäl kalamurkinaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalastaminen on kivaa ja kala on hyvää. Tätä mieltä meillä on ainakin miesväki. Kaikki käyttää pelastusliivejä veneessä, eiks se ookin hyvä?

   Poista
 3. Kalastamisesta tulikin mieleen, että minulla on videonpätkä Carosta joka "kalastaa" ämpäristä kaloja. Ei se niitä syönyt, oli vaan todella kiinnostunut. En yhtään ihmettele, että Ollikin on niistä kiinnostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalan tuoksu on niin voimakas, että se on varmaan yksi syy intohimoiseen suhtautumiseen. Jos haju on hyvä, maku on parempi :)

   Poista
 4. Rohkeuden puutteesta ei Ollia sovi moittia, "mieshän" menee minne tahtoo, no juu, siinä tarvitaan sitten jo auttavia käsiä, joten hiukan on vielä Ollilla hiomisen varaa rohkeudessaan.
  Onko mahdollista opettaa koiraa uimaan? Pitää kahvasta kiinni ja antaa molskia eteenpäin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies menee eikä kysele. Paitsi sitten kun on pinteessä.
   Olli ei tykkää vedestä, joten uimaopetus ei onnistu tämän takia.

   Poista
 5. Oothan varovainen, Olli? Ei oo kiva joutua merihätään, jos apu ei oo lähellä. Ja pidä nyt hyvää huolta tuosta uudesta kaverista. Mäkin sain eilen uuden lelun, se on kani ja mä yritin jo eilen ottaa silti nirrin pois, mut en onnistunu. Illalla köllöttelin sit sen vieressä. On kiva, kun on pehmeä kamu vieressä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kotiväki päivystää rannassa aina, kun koirakin on siellä. Vähän sama kuin pienten lasten kanssa. Eilen Ollilla oli rannassa pelastusliivit päällä, mutta tämä ei ollut hyvä idea. Koira seisoo veneen vieressä, että koskas lähdetään?

   McMäykky on edelleen täysissä voimissa.

   Poista
 6. O-ou, mun mamma just postas merihätään joutuneesta koiralaisesta. Onneks sä olit tolleen rannan tuntumassa ja ihmisväki oli heti auttamisvalmiudessa!

  McMäykky on aikas komee, ja korvissa on kieltämättä samaa näköä Aslanin tupsujen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin jo katsomassa kuvat pelastusoperatsiuunista ja kyllä se on paras pitää koira kiinni laiturilla. Ainakin isolla laiturilla. Meillä on onneksi matala ranta.

   Poista
 7. Olkaahan kotiväki varovaisia, ettei Olli vahingossa mulahda uudestaan. Ossi inhoaa laiturilla oloa. Näithän Aikku, miten se reagoi:) Koettakaahan selvitä tämänpäivän sateesta. Sääkartan mukaan tänään teilläpäin sataa. Minulla on ainakin vielä hyvä vatunpoimimisilma, joten menen taas tyhjentelemään vattupuskia. Tyttö järkkäsi mulle lisää tilaa pakkaseen, kun vei Ullanlinnaan mukanaan marjoja. Tyttö meni lukemaan kaupunkiin huomiseen kirjalliseen autokoulun kokeeseen. Upea Mcmäykky!! Terveisii täältä Kirkkonummelta M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään herättiin myrskyyn ja valtavaan sateeseen ja nyt sitä on kestänyt ja kestänyt. Verkkomerkit ovat kadonneet, toivottavasti ei ole myrsky vienyt niitä ja verkkoja mennessään. Tuonne vaahtopäiden joukkoon ei pysty soutuveneellä menemään eikä meidän isommalla veneellä voi nostaa verkkoja. Poika ehdotti myrskyn jälkeen verkkojen etsimistä kaikuluotaimella. Saapa nähdä joudutaanko niin tekemään.

   Onnea tyttärelle autokoulun teoriaan ja eikös sitä ruotsiakin pitäisi alkaa lukea?

   Terkut sateesta!

   Poista
  2. Ruotsiakin on alettu lukea. Pistin aika ison rahaporkkanan:) Mahdollisuuksien rajoissa olevan arvosanan mukaan. Saas nähdä, kuinka käy. Terveisiä M-L ps. Saisi teidän sateet lakata. Meillä ei tullut kuin ihan muutama tippa tuossa pari tuntia sitten. Terkkuja teillepäin M-L ja Ossi

   Poista
  3. Kiitos terkuista ja kyllä se sade on jo vähän hellittää. Verkot löytyivät naaraamalla järven pohjasta. Kova homma metrin aallokossa, vaikka oltiinkin isolla veneellä liikkeellä.

   Kuopus ei opiskellut ruotsia ikinä muuten kuin välttävästi ja mahtoiko sieltä b sitten tulla. Kun englannista tuli ällä, niin tässä kyllä näki motivaation vaikutuksen. Toisaalta eikös opettajakin voisi vähän motivoida näitä en-tykkää-ruotsista-opiskelijoita?

   Poista
 8. Voi Olli sua. Muista olla varovainen siellä veneessä. Minuakin hirvitti Paavon kanssa veneilleessä, kun jätkä tutkiskeli paikkoja kovin innokkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli on niin ollimainen veneessä, kotiväki huokailee.

   Poista
 9. No kyllä on typerä palvelusväkeä, talon ja veneen herra noin hienosti tähystelee mistä sitä kalaa tulisi ja sitten kun sitä tulee, annetaan lokeille! Käsittämätöntä toimintaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä käsittämätöntä on tämän illan toiminta. Mies lähti emännän pojan kanssa kalaan ja jätti koiran mökkiin. Olli tiesi, että nyt jäi jotain kokematta ja kun lähdin koiran kanssa ulos, Olli paineli rantaan ja laiturille katsomaan kohtaa, jossa vene oli. Kohta lähdetään katsomaan, jokos ne pojat sieltä tulevat (tyhjin käsin veikkaan).

   Poista
 10. Voi ollia! :) itselläni kävi viimekesänä niin, että olimme ystäväni kanssa soutelemassa koira mukana, ja ystäväni siinä onnistui sen tapin jotenkin potkaisemaan irti. Kumpikin siinä kiljuttiin hätääntyneenä, kuten koirakin jonka pelastusliivit olivat jo kiemurrelleet veneen pohjalle :D onneksi reissusta kuitenkin selvittiin kastumatta :)

  VastaaPoista
 11. Täälläpä onkin komeapäinen mäykkyherra! Ja tuo on paljon sanottu minulta, kovana mäykkyimmeisenä pidän miehekkään raamikkaista mäykkysistä ja niitä ei nykypäivänä helposti löydykään ;)

  Jään seurailemaan teitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa mukaan Ollin seikkailuihin!

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!