perjantai 3. elokuuta 2012

Mökkinakista citynakiksi

Tulimme käymään kotona kaupungissa. Varsinkin emäntä ja koira tarvitsevat pienen lepohetken ennen ensi viikon mökkiviikkoa. Emäntä arvostaa sähköllä toimivaa pesukonetta ja mäyräkoira siilikyttäystä, jota ei mökillä voi harrastaa. Kotiväki huokaisee: "Onneksi". Myyriä ja sammakoita on mökillä nähty. Sammakot on löydetty eläväisinä, mutta myyrästä löytyi vain toinen puoli. Emme halua arvuutella, kuka on syönyt toisen puolen.

Näillä main mökillä on Ollin lempipaikka päivystää. Kuten kuvasta voi havaita, iso puu varjosti pahasti Ollin lempipaikkaa. Isäntä otti moottorisahan ja kaatoi puun. Puu olikin niin paksu, ettei moottorisaha yltänyt läpi. Kotiväki teki risusavottaa seuraavan tunnin ja halkohommat odottavat ensi viikon "lomaa". Olli kiitti ja kellahti kyljelleen. 

Ja taas on viikonloppu. Ja elokuu. Mihin tämä aika oikein menee? Mukavaa viikonloppua! 

12 kommenttia:

 1. Elokuu tulla tupsahti aivan yllättäen...

  Täytyy käydä välillä sivistyksen parissa, jotta mökkeilyä ja myyrien metsässtystä osaa arvostaa taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli lepäilee pari päivää kaupungissa ihan sananmukaisesti, sillä unta riittää aamusta iltaan ja illasta aamuun. Mökillä ei pikapäikkäreitä lukuun ottamatta ehdi juuri nukkua.

   Poista
 2. Ollille myyräterveisiä. Nehän pitää syödä kokonaisina hotkaisten. Tälläisenkin suorituksen olen nähnyt ihan omin silmin. Meidän tulee Aikku muuten olla onnellisia pesukoneistamme. Ihan justiinsa oli Hesarissakin juttu siitä, että valtaosa maailman naisista pesee pyykit edelleen käsin. Sitäpä ei vain tule ajatelleeksi. Terveisiä Kirkkonummelta M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutenkin meillä on asiat hyvin, kun miettii monien muiden maiden naisia. Olemme vaan tottuneet nykyiseen elintasoon ja mainosmiehet luovat meille lisää tarpeita. Aikoinaan, kun lähdin maailmalle opiskelemaan, asuin pari ensimmäistä vuotta ilman pesukonetta ja televisiota. Kyllä sitä sai muutaman kerran alkaa nyrkkipyykille.

   Olli lataa akkuja, jotta jaksaa taas ensi viikon mökkeillä.

   Terkut koko perheelle!

   Poista
 3. Kiitettävää toimintaa ihmisväeltä, koiran täydellistä rentoutumista häiritsevät tekijät on syytäkin eliminoida välittömästi!

  Ajan, tai siis kesän, kulumista hämmästellään täälläkin. Sandaaleita ja hellemekkoja on käytetty vissiin kahdesti, ja kohta pitäis jo siirtyä syysvaatetukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadeasuja ja kumisaappaita ollaan käytetty helleasujen sijaan tosi ahkerasti. Mökille saa ottaa mukaan varvassandaalien sijaan villasukat.

   Poista
 4. Hyvää viikonloppua teille kaikille! Keräähän, Olli, rutkasti voimia seuraavan mökkirupeamaan. Tiedä vaikka törmäisit taas myyrään...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava koitos tuo Ollille yllätyksen, kun puolivälissä viikkoa poika tulee mökille. Olli saa lisärapsuttajan!

   Poista
 5. Se on oikeasti niin totta, miten mökkeilyn jälkeen osaa taas (edes hetken) arvostaa kodin toimivaa tekniikkaa. Vesivessakin on melkoista ylellisyyttä huussissa istumisen jälkeen. ;D

  On siellä mökillä silti vällilä mukava käydä viettämässä kunnon mettäläis-elämää.

  Mukavaa mökkeilyn jatkoa siis teille ja Ollille suukkoja! <3

  PS. Se puolikas myyrä.. just-just.. Mäkin kieltäydyn arvailemasta, missä se toinen puolikas on, kääk! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme palanneet takaisin takahikiälle ja tullessa pysähdyttiin ensin vakipaikkaan kahville ja sitten kyläkauppaan ostoksille. Siinä vaiheessa olin vielä ihmisen näköinen. Mökille päästyäni vaihdoin mökkihousut, tukka ponnarille, vanha huppari päälle ja kumpparit jalkaan. Heti tuli mökkiolo ja siltä kyllä näytänkin.

   Olli on niin siisti lyhyessä turkissaan joka paikassa!

   Poista
 6. Komppaan... kyllä on lokosat oltavat kun vettä ei tarvitse keittää kun aloittaa tiskaamisen. Tiskaria ei tilapäisessä kämpässä ole mutta kyllä yhden hengen tiskit käsin klaaraa.

  Kyllä on Ollia hemmoteltu kun puu kaadetaan kyttäyspaikalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla lämmitetään muuripadallinen vettä ja sillä pärjätään loppupäivä. Mies valittaa, että käytän kauheasti vettä saunassa... onneksi sitä saa käsipumpulla lisää (hyvää käsitreeniä).

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!