tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulupäivä on pakkaspäivä

Meillä on ihmisväki ylensyönyt, mutta koiran ruoka-annokset ovat pysyneet kohtalaisina. Tosin Olli sai joulun kunniaksi perinteistä riistakäristystä, mutta sehän tiesi vähemmän nappularavintoa. Koiran mielestä tämä on epäreilua, koska ihmisväen istuessa ruokapöytään (liian usein), mäyräkoira näytti selvästi hapanta naamaa. 

Ylimääräisiä kaloreita ei ole päästy juuri ulos sulattelemaan. Pakkasta on taas -24 astetta, eikä jouluaikana ole ole kertaakaan päästy alle -20 asteen. Tai yli. Miten sen nyt ottaa? Tänään käytiin kuitenkin pikkulenkki juuri auringonlaskun aikaan eli kahden maissa. Hyvä, että käytiin valoisalla ulkoilemassa, koska pimeyden laskeudettua meillä on ihan pilkkopimeää. Katuvalot eivät jostain syystä olekaan syttyneet. Toisaalta ei haittaa, koska näin pihan jäälyhdyt näyttävät entistä kauniimmilta.

Mukavahan se on koiran päivystää ikkunan lämpimämmällä puolella...

17 kommenttia:

 1. Elvis päästelee aivan "mahtavia" rupsuja... Veikkaan, että joulupöydästä saadulla kinkulla on osuutta asiaan.

  Lenkille ei todellakaan olla päästy. Eloisa koira sisävilleilee aivan mahdottomasti. Ja pissalenkuralle lähdettäessä pakenee ruokapöydän alle. Jos säätiedoitus pitää paikkansa, ensi viikonlopuksi lauhtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapaninpäivän kunniaksi pakkanen lauhtui alle -20 asteen ja Olli viihtyi aamulenkillä 10 minuuttia pidempään. Kotona alkaa olla pientä kujeilua ilmassa, kun energia taitaa pakkautua pieneen pakettiin.

   Poista
 2. Riistakäristystä nauttivat koirat moikkaavat täältä myös Ollia :)
  Pakkasta on meillä maltilliset +/- 10 astetta, mutta täksi päiväksi kehittynyt viima takaa lyhentyneet lenkit.
  Onneksi joululahjaksi saadut puruherkut antavat ajanvietettä, että emännän pallonheittokäsi saa hiukan aikaa levätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allerginen Olli ei siedä juuri mitään herkkuja, mutta riistakäristys maistuu eikä sekoita mahaa.

   Kivaa tapaninpäivää!

   Poista
 3. Onpa teillä hurjaa pakkasta. Huh huh, eipä tohdi ulos mennä tommosella paukkupakkasella. Ollaan, Ollikka, vaan sisähommissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisähommissakin väsähtää ja tupsluureja pitää ottaa ihan koko ajan.

   Poista
 4. Sama juttu, ulkona on käyty kääntymässä ja massu on pinkeänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se uuden vuoden myötä pidä aloittaa liikunnan lisäys ja painon vähennys. Koiralla vain ensimmäinen.

   Poista
 5. Mirkkukin on viettänyt aikaa pääasiassa sisällä. Tänää päästiin ekaa kertaa moneen päivään koiran kanssa lenkille. Lihomaan ei Mirkku ole päässyt (vaikka se olisikin rimppakintulle tarpeen), koska eilisen herkkuluun ahmimisen jälkeen tuli oksennuksena koko päivän ravinto ylös. Illalla oli siis vielä edessä laiheliinin tehotankkaus.
  Nauti, Olli, sisäpuuhista, mutta älä tee (ruoka-)kepposia! MUISK!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muiskistamuiskis Mirkkuseni <3
   Sain minäkin yhtenä jouluna sellainen ydinluun, mutta siitä meni iso asia ihan ryynimakkaroille. Loppui sekin siihen sitten.

   Poista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Hui, teillähän on vielä hirmuisempi pakkaslukema kuin täällä. Samoissa lukemissa pakkanen täällä, kuin Maillakin. Pihalla on käyty lähinnä vain kääntymässä ja isompi hätä oli käyty yöllä tyhjäämässä saunakamariin. Päivällä sitten pistin isännän vastusteluista huolimatta tytylle villapaidan ja tassutossut. Tossut putosivat yksi kerrallaan ja noukein ne taskuuni, vain yksi pysyi tassussa kotiin asti. Silti saatiin jonkinlainen lenkki tehtyä ilman hyytymistä. Lämpimämpiä kelejä me täältä toivottelemme sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni aamuylläri saunakamarissa saa kotiväen päivän reippaasti käyntiin. Kyllä itsekin olen ihmetellyt koiran suolen toimintaa, koska se näyttää hidastuvan sitä mukaan kun pakkanen kiristyy.

   Poista
 8. Pakkasta on täälläkin riittävästi, Tiitun varpaita palelee heti kun ulos mennään. Pikkuisen käytiin ulkona äsken - sadan metrin lenkillä, pakkasta reilu 15 astetta. parempi pysyä lämpimässä vällyjen välissä sanoo Tiitu;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiitu on ihan oikeassa, pakkasella on parasta olla vällyjen välissä.
   Nyt meillä on vähän lauhempaa, alle -20 astetta, ja lunta satelee hiljakseen.

   Poista
 9. Joulupäivän tervehdys. On teillä hurjan kylmää. Meillä ei ole läheskään yhtä kylmää, mutta silti miäs on saanut hoitaa Ossin lenkityksen täydellisesti. Minä kävin vain iltapissittämässä koirulin ja se on viiden minuutin homma. Terveiset teille Ouluun ja nauttikaahan talvipäivistä!! M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys myös sinne Kirkkonummelle.
   Pakkasista voisin luopua ja nyt vähän satelee luntakin, jota taas olen kaipaillut lisää.

   Kivaa loppuvuotta!

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!