perjantai 7. joulukuuta 2012

Ollia ei ole tehty arktisiin olosuhteisiin

Pakkanen on paukkunut jo viikon ja koiran ulkoilutus kestää maksimissaan 15 minuuttia. Ensin ihminen pukeutuu 5 minuuttia, sitten ulkoillaan 5 minuuttia ja sitten ihmisen ulkovaatteiden riisuminen kestää 5 minuuttia. Koiralle vedetään vermeet niskaan, mutta ei se paljon auta, kun tassuja palelee. Ollin lihotuskuurin kannalta tämän luulisi olevan optimaalinen tilanne, mutta jostain kumman syystä yksi desi extraruokaa ja liikunnan vähäisyys ei ole saanut koiraan montaakaan grammaa lisää painoa. Molemmilla miehillä on kyllä vähän sama ongelma tässä huushollissa (emännällä ei ole tätä ongelmaa ollenkaan).


Olin viime viikonloppuna vähän lämpöisimmissä maisemissa, Englannin Bournemouthissa tyttären luona. Aamuisin tein pitkän kävelyretken rannalla ja ihastelin hyvin käyttäytyviä englantilaisia koiria ja heidän hyvin käyttäytyviä ihmisiään. Koirat saivat tosiaan juoksennella irti rannalla ja kävelyteillä, eikä missään näkynyt yhtään ainoaa kakkaläjää. Omistajat keräsivät jätteet pois ja roskiksia olikin niin tiheään, ettei pussia tarvinnut kantaa kahta kolme kilometriä kädessä kuten joskus täällä.

Koirat eivät saa olla uimarannalla heinä-elokuun aikana, mutta tällöinenkin rannassa on käytössä koirille erotettu alue.  Koska ranta on seitsemän mailia pitkä, riittää jokaiselle käyttäjälle oma alueensa.

Miesväki oli pärjännyt kotona loistavasti, mutta Olli oli tempaissut pari kikkaretta eteisen lattialle miehen työpäivän aikana. Mielenosoituksellisesti ilmeisesti, koska jokapäiväisestä etsinnästä huolimatta ei emäntää ollut löytynyt kotoa. 

Talvista viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Uimaranta koirille! Pitäskö muuttaa tonne, eikä noissa kuvissa näyttänny kovin lumiseltakaan. Hmm...

  Ollikka, kakkakikkareita joskus vaan tipahtaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuolla olisi kiva asua. Lämmintä ja vapaata uimarantaa juoksennella. Äippä näki siellä mäykkyjäkin, joten meillä voi olla siellä sukulaisia.

   Poista
 2. Nukuttiin kerran "villissä nuoruudessa" bestiksen kanssa Englannin rannikkokaupugissa Hastingsissa puiston laidalla makuupusseissa yksi yö. Aamulla herättiin siihen, kun aamupissalla olleet koirat kävivät haistelemassa outoja nukkujia.. :D:D

  Oon Ollikan kanssa IHAN samaa mieltä siitä, että arktiset olosuhteet pitäis kieltää lailla!! Ja myös se pukemis-riisumis-hel***i. Nih. ;D

  Joo, tottakai kakkikikkareita voi ilmestyä matolle, jos emäntä tollai "hylkää". Tunteet ne on (mäyrä)koirallakin! ;D

  Leppoisaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset villin nuoruuden tapahtumat muistuttavat siitä, että on sitä nuoruutta eletty ennenkin ja on sitä vanhemmilla ollut kauhisteltavaa kautta aikojen. Paitsi, että ei ennen vanhemmille juuri mitään taidettu kertoa. Voi niitä aikoja, kun ei ollut kännyköitä!

   Poista
 3. Joo-o, Ollin pitäis lihoa ja Elviksen laihtua, nimittäin 200g tammikuun Kajaanin näyttelyyn. Eka kerta molemmilla. Jännittää jo nyt.

  Itsekin olen sen verran tuolla Englannissa oleillut, että kyllä ovat koiraihmisiä. Ainakin muutama vuosi sitten, jos olit vähäosainen ja tarvitsit sosiaaliavustusta sai sitä myös 10 puntaa/kk koiralle... Tosin sama koira saattoi vierailla sossussa useamman kerran päivässä, "niin, ja mulla on koira..." Paperita ei kyselty... Koira vain vaihtoi "omistajaa" sossun ulkopuolella. (Siis minä en ole ollut koiran kanssa siellä, paikalliset tuttavat kertoivat). Meillä tuskin saa koiraa edes viedä sossun sisätiloihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taidetaan paheksua, jos köyhällä on koira: on vara pitää koiraa, mutta ei syödä. Koira voi kuitenkin olla köyhälle se ainoa ystävä.

   Poista
 4. Ihana ranta koirille juosta, tuonne kun pääsisi juoksemaan ja uimaan.

  Olli on komea ja hoikka, miten toiset eivät liho vaikka miten yritetään, ei ymmärrä :)

  VastaaPoista
 5. Multa saat Olli ylimäärästä kertymää, jos ei sitä muuten kerry - mulleko tulee sitä vähän liika helpostikin. Hieno ranta noilla enkkukoirilla, paljon tilaa ja vielä uintiakin! Toivottavasti teillä pakkaset helpottaa, siihen asti on aina hyvä ottaa vaikka pikkupikku tupsluurit! T. Mauri-setä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaset ovat helpottaneet, mutta nyt tulee lunta tuvan täydeltä. Pukemisrumba jatkuu ja pistooli lumessa kahlataan eteenpäin. Ja sitten tupsluureille.

   Poista
 6. Mun pitääkin punnita Ossi, kun musta se on alkanut näyttää tukevammalta kuin aikaisemmin (10,6 kg). Veikkaan, että ihan karvan alle 10 kiloa olisi Ossin ihannepaino. Olli näyttää tietyista kuvakulmista tooosi hoikalta. Aika ihanaa olisi, jos koirilla olisi omaa rantaa. Täällähän et saa viedä koiraa rannalle vaikka miten keräisit kikkareet (siis kunnallisille rannoille) Kiva, että matka meni hyvin. M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossi on vähän lyhyempi kuin Olli, mutta paksu turkki hämää yllättävän paljon ja painoa on vaikeampi arvioida. Ollin vyötäröltä näkee heti, kun kaveri on liian laihassa kunnossa.

   Vaikka oma koira ei olekaan vesipeto, toivoisin koirille sopivia uimapaikkoja. Täällä meidän lähellä on sorakuopat, joilla ihmiset käyvät uittamassa koiriaan. Myös erään uimarannan lähellä on sellainen epävirallinen paikka, jossa koirat voivat uida, mutta sekin jo herättää närää ihmisissä. Kas kummaa, rikotut pullot ja roskat oikealla rannalla eivät samoja ihmisiä haittaa ollenkaan.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!