torstai 27. joulukuuta 2012

Liebster blog

Saimme Liebster blog -tunnustuksen M-L:lta ja Ossilta sekä Joenpenkan kennelin väeltä. Kiitos molemmille! 

Viisi asiaa, jotka tuovat hyvää mieltä emännälle: kunnon yöunet, hiihtoretki, auringonvalo ja -lämpö, perhe sekä myötätuuli pyöräillessä. 


Ollille hyvän mielen tuovat ruoka, tupsluurit, autoilu, veneily ja mökkeily. 
Viisi asiaa, joita emäntä tarvitsee päivittäin: lääkkeet, sanomalehti, säätiedotus, villasukat ja silmälasit. 

Olli tarvitsee ruokaa, tupsluurit, tuoretta vettä, rapsutuksia ja läheisyyttä. 


Viisi kirjaa, joita suosittelet muille: Matti Rämön hänen pyöräilymatkoistaan kertovat kirjat, pohjoismaalaiset dekkarit, Anne Tylerin romaanit, kaikenlaiset matkaoppaat sekä Adrian Nicole LeBlancin Vapauden vangit, kotipaikka Bronx.

Olli ei suosittele mitään yksittäistä kirjaa, mutta sanomalehdet ovat hyviä ripulialustoja. 

 
Viisi kaikkien aikojen suosikkilaulajaa/-yhtyettä: olen kuunnellut kaikenlaista musiikkia, mutta valitaan
tähän vaikka kotimaisista Amorphis ja Sonata Arctica, jouluajan johdosta Michael Bublé, ikiaikojen suosikki U2 sekä joululahjaksi saadun livelevyn vuoksi Coldplay. 


Olli ei halua vastata, musiikki ei ole mäyräkoiralle kovin merkityksellinen asia. 
Viisi materialistista joululahjatoivetta: joulu meni jo. 
Viisi emännän lempiruokaa ovat kreikkalainen salaatti, espanjalaiset tapakset ja paella, saksalaisella torilla nautitty bratwursti, itse tehty pizza sekä roasted chicken leivinuunissa paahtojuuresten kanssa. 


Olli nauttii nappuloista sekä varastetusta ruoasta. Myös roskiksesta löytyvät herkut maistuvat - mitä vanhempaa, sen parempaa. 


Viisi paikkaa, joissa haluaisit käydä: Australiassa tyttären luona, Koreassa sitten jos/kun tytär muuttaa sinne, Skotlannissa, Jäämeren rannalla ja Aidensfieldissä. 

Olli haluaa sinne, minne muutkin menevät. 


Viisi adjektiivia, jotka kuvaavat sinua: suvaitsevainen, käsityöihminen, ikääntyvä, likinäköinen sekä ötökkäkammoinen. 

Ollia kuvaavat adjektiivit ovat herkkä, isoegoinen, itsepäinen, aina nälkäinen sekä läheisyyttä rakastava. 


Viisi asiaa, joista unelmoit: kunnon yöunista, lämpimästä säästä, murtsikkaladuista, kunnon hiihtoasusta sekä siitä, että saisin nähdä tyttären yli vuoden erossaolon jälkeen.
Olli unelmoi ruoasta, saalistamisesta, ruoasta, saalistamisesta, ruoasta... no, jäi levy päälle. Viisi elämänohjetta, jotka haluat jakaa kaikkien kanssa: ole ystävällinen, kunnioita muita ihmisiä, suvaitse erilaisuutta, nauti elämästä sekä asioilla on aina taipumus järjestyä

Olli antaa ihmisille ohjeen: ota mallia eläimistä, sopivasti ruokaa ja lepoa, liikuntaa ja venytyksiä. 


Tämän tunnustuksen annan kaikille pikkuisille alle 200 lukijan blogia pitäville ystäville, jotka sen vain haluavat. Kiitämme ja kumarramme ja lähdemme lenkille.

24 kommenttia:

 1. Mainioita vastauksia noihin AM:n keksimiin kyssäreihin. Ja niin haikean kesäisiä kuvia Ollista. Kauhistus, aikooko tyttäresi muuttaa Koreaan? Mulla vaan on jotenkin negatiivinen käsitys Koreasta, en sitten tiedä millainen se todellisuudessa on. Haa, mä olen käynyt nuorempana jäämeren rannalla. Niin oli kylmää vettä, että aivotkin miltei jäätyi, vaikka varpaani vaan sinne kastoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär opiskelee Australiassa "Asian and internation studies" ja "Korean language". Alemman tutkinnon suorittaa Ausseissa ja suunnittelee sitten suorittavansa maisteriopinnot Koreassa, siellä eteläpuolella. Yksi työkaveri on käynyt Koreassa ja piti sitä parhaimpana paikkana, missä oli käynyt.

   Jäämeri taitaa olla nimensä veroinen.

   Poista
 2. Tulimme lenkiltä (paikoin eräillä oli lunta puolisääreen, toisilla selän yli ;)
  ja kiitämme Ollia taas niin ihanista kuvista! Ja Ollin emäntää, kun valotit hiukan lisää teidän elämäänne :)
  "Mäyräkoirasta on moneksi" pitää niin paikkansa noissakin kuvissa. Yhdessä Olli on kuin mietiskelevä herrasmies, toisessa hellyydenkipeä pikkupoika :)

  PS: lenkiltä palatessa toisilla oli märät farkunlahkeet, toisilla joulukuusenpallon kokoiset lumitollot jaloissa... ketään ei oikeasti haitannut, kun oli ollut niin kivaa, ja lämmin suihku korjasi pienimmänkin tilanteen :) Kyllä lyhytkarvaisten kelpaa, eikö vaan Olli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko päivän kestänyt lumisade loppui illaksi. Nyt alkaa olla lunta jo sen verran, että murtsikkalatujen voisi alkaa odotella olevan valmiit. Olli pääsee hiihtämään vasta meren keväthangilla, sillä kaupungin ainoa koiralatu on remontissa. Ei sitten voitu kesällä tehdä valmiiksi? Tosin koiraladulla on aina vähän liikaa menoa ja meininkiä, ei oikein tämän kokoisessa kaupungissa tahdo yksi latu koiran kanssa hiihtäjille riittää.

   Osa teistä oli aurattu ja osa ei, Olli meni siis paikoitellen pistooli lumihangessa. Kannattaa sitä takajalkaa nostaa... Lyhytkarvaiseen ei juuri lumi tartu, ainoastaan anturoiden väliin saattaa pieniä lumipalloja syntyä, siis ihan pieniä. Herneen kokoisia :)

   Poista
 3. Me tultiin just lenkiltä. Siäl sataa jotain räpäleitä ja on märkää. Mut se hyvä puali ettei tarvinnu panna jalkaan töppösiä eikä nuttua niskaan.

  Ollikka, sulla oli jämerät vastaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli vaan viittatakki päällä, se ei haittaa ollenkaan menoa. Ei oikeastaan fleecekään, ne töppöset ovat ainoastaan ikävät käyttää. Onneksi tänään on vaan viis astetta pakkasta.

   Äippä mietti noita vastauksia, mutta mää annoin tulla ihan tuosta vaan, mitä tuli mieleen. Hyvin tuli mieleen tärkeimmät asiat, ruoka ja kunnon unet.

   Poista
 4. Asioilla ON taipumus järjestyä , joskus siihen vaan menee vähän enemmän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennemmin tai myöhemmin ne asiat aina järjestyvät. Jotenkin.

   Poista
 5. Voi Olli! Upeat vastaukset sulla. Oon ihan samaa mieltä. Nyt jos olis vaalit mä äänestäisin sua. Herkkuja, päikkäreitä ja happihyppelyitä niitä me mäykkyset tarvitaan! Hyvää uutta vuotta sulle ja emännällesi! T. Minni ja Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Happihyppelyjen jälkeen on pakko ottaa päikkärit, on se vaan niin kummaa ainetta toi happi. Ruokahaluakin se kasvattaa.

   Hyvää uutta vuotta teillekin, molemmille!

   Poista
 6. Olipas ilo lukea teidän vastauksianne. Ja nöähdä Ollista monenmonta ihanaa kuvaa. Iloista loppuvuotta - ja ennenkaikkea: MUISK!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muiskista muiskis ihana-Mirkku. Kyllä on kiva, kun ystävät jaksavat lukea ja kommentoida näitä mun ja äipän juttuja. Äippä on ihan liikuttuneessa tilassa. Toisaalta äipän pitäisi olla liikunnallisessa tilassa, kun sen kertymät ovat taas kasvaneet. Mun ei oo.

   Poista
 7. Voi kun ihania kuvei Ollista. Tuli niin kesää ikävä... Mutta onhan se joulukin ihan ok. heh vaikka me olimme tehneet sopparin, ettei hankita joululahjoja, niin mun ihana mies osti mulle pienen ihanan digikameran. Justiinsa sopivan mun tarkoitukseen. Kovasti terveisiä täältä lumisesta Långvikista!! M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesään on vielä matkaa, mutta päivät pitenevät ja saadaan varmaan nauttia aurinkoisista kevätpäivistä - näin toivotaan.

   Nyt voit ottaa uudella kameralla kuvia Ossista!

   Niitä odotellessa...

   Poista
 8. Voi me odotetaan Elviksen kanssa myös kesää ja sen lämpöä! Tule kesä tule!

  (Ja myös minun tuttavani poika opiskelee koreaa Koreassa. Suosittu kieli nykyään. Ja maa on mennyt hurjasti eteenpäin ja on toimiva ja moderni. Kovia ovat vaan kopioimaan kaikkea. Löytyy jopa Eiffelin torni...)

  Ja mun pitää googlata tuo Aidensfield. Muut osaan kyllä sijoittaa kartalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aidensfield on Sydämen asialla -sarjan pikkukylä. Itse asiassa sarja on kuvattu Goathland-nimisessä englantilaiskylässä, mutta yhtä kaikki, tuonne on päästävä joskus. Samoin kuin piti päästä Ystadiin Kurt Wallanderin jalanjäljille.

   Tyttären piti ottaa joku Aasian kieli ja valitsi korean. Kiinaa opiskeli puoli vuotta Oulussa ja oppi siinä ajassa viitisenkymmentä merkkiä. Korea on paljon helpompi. Kelle on ja kelle ei.

   Poista
 9. Mahtis kuvia Ollista! Isäntä sano,että Ka! Elmerihän siellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma se on täälläkin, meidän mies ei erota Elmeriä ja Ollia, jos vilauttaa nopeasti kuvaa.

   Poista
 10. Tiiäkkö Olli kyl oli niin mainiot vastaukset sulla, ja mattellas tietty kans - vaik tämmönen tosimies oon iteki, niin pakko se on kumartaa noiden sun tassukuvien edessä, on meinaan melkoset tassuset sulla! Oikeen paljon hyvii nakkeja ja mainioit tupsluureja sulle uudeksi vuodeksi toivottaapi Mauri-setä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mauri-ystäväiseni, toivotan sullekin oikein makoisia tupsluureja uudeksi vuodeksi, ja niitä nakkejakin tietty.

   Poista
 11. Kiitos ja kumarrus Ollille sekä maan huolehtivaisimmalle Ollin kotiväelle blogin pitämisestä! (seuratuin blogi meillä josta saa aina hyvän mielen olipa kuinka raskas päivä tahansa) Aivan mahtava kuvasarja jossa näkyy Ollin luonteen monipuolisuus jo ilmeiden kautta - uneliaisuutta, leikkisyyttä, päämäärätietoisuutta, koiramaailman filosofia....mäyräkoirasta on moneksi. Olemme täällä Länsi-Hgin rannalla sanoin kuvailemattoman onnellisia että Ollin selkäasiat saatiin kuntoon, silloin olimme tosi huolestuneita mutta onneksi se on enää muisto. Nyt toivottelemme jo hyvää vuodenvaihdetta sekä oikein aurinkoisia, piteneviä (hiihto)päiviä Ouluun - Ollin vahtimaan kaupunkiin;) Nimim. munkan kulmilta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoista!

   Ollilla on ollut raskas vuosi takana, terveys on reistaillut liian kanssa, mutta nyt uusi vuosi otetaan reippaissa merkeissä vastaan ja vastoinkäymiset ovat takana. Hyppimistä yritetään rajoittaa ja se onnistuu aina joskus.

   Oikein onnellista uutta vuotta sinne munkan kulmille!

   Poista
 12. Hyvää Uutta Vuotta! :)

  ps. Ollista taas niin ihanaiset kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria!

   A-luokan pojille isot rapsutukset ja toivottavasti olette kaukana raketeista. Muistini mukaan viime vuonna teidän huudseilla taisi räiskähdellä vähän liikaa.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!