torstai 28. heinäkuuta 2011

Roskisdyykkari

Alkuviikosta innostuin kehumaan Alfien emännälle Ollia siitä, että poika on lopettanut aikoinaan harrastamansa roskisdyykkaamisen.  Kunnes eilen illalla.. mentiin miehen kanssa normaaliin tapaan saunaan ja Olli jätetään aina siksi aikaa yksin mökkiin. Ikkunasta kuulimme vinkunaa, joka loppui hetken kuluttua. Eipä ollut Ollilla aikaa vinkumiseen, kun roskis oli jätetty sopivalle etäisyydelle. Ja roskiksessa oli kuhan nahat ja ruodot, jotka ovat tietenkin ehdottomasti koirille kiellettyjen ruoka-aineiden listalla.

Miestä kohtasi keittiössä roskiskatastrofi ja pääsipä häneltä pari valittua sanaakin. Kalan jätteet oli käännetty ja väännetty folion mutkiin, mutta foliot oli revitty palasiksi, jätteet syöty ja foliot nuoltu puhtaaksi. (Onneksi emännällä oli pyykin ripustaminen kesken, ettei tarvinnut alkaa siivota.)Suodatinpaperi kahvipuruineen oli aseteltu kätevästi tyhjään margariinipurkkiin. Ei mitään syötävää... margariinipurkin Olli oli nuollut päivällä jo puhtaaksi. 

"Mitä minä olen muka taas tehnyt? "

Ollin "oikea" nimi on Spectrolite's Crazy Kid ja täytyy sanoa, että kyllä on koira nimensä veroinen. Emäntä pelkäsi koko viime yön, että koira kuolee suolitukokseen tai sisäiseen verenvuotoon. Olli heräsi miehen kanssa normaaliin tapaan seitsemältä ja lähtivät aamulenkille. Kait eilisellä mässäämisellä joku vaikutus oli, koska Olli oli vääntänyt 15 minuutin sisään kolmet anagondat :)

17 kommenttia:

 1. Hehe, Olli on kyllä varsinainen veijari :) Eipä tuolle ilmeelle kuitenkaan kauaa voi olla vihainen.

  VastaaPoista
 2. Idatoi, ei voi olla vihainen kovin kauaa, varsinkin kun on enemmän huolissaan kuin vihainen. Koiran turpa haisi vielä aamullakin kalalle...

  VastaaPoista
 3. Mahti löytö sulla! Mäkin tongin aina roskiksen läpi, jos se sattuu unohtumaan mun ulottuville. Kerran mä söin pussillisen Dumleja, ne piti kyllä hakea mamman työpöydältä saakka. Mutta kyllä neki tuli sit ulos ihan itellään, paperitkin.

  VastaaPoista
 4. Anteeksi, ei saisi nauraa, mutta....:D :D On se vaan ihme homma ettei mäyriäisten kilpasatulanmalliseen kalloon sitten millään meinaa mahtua tuo näpistelykielto!:D

  ps. meillä syötiin tänään (tai purtiin ja syljettiin pitkin lattioita) kenkälusikka. Omnomnom...

  VastaaPoista
 5. Jaltsalandia, kotiväki ei ollut mun löydöstä samaa mieltä. Mielestäni kauheaa, että ihmiset heittävät roskiin syömäkelpoista ainesta.

  Maria, kova pää ja kova luu. Ei päässä taida järki asustaa... toivottavasti kenkälusikka ei ollut metallia - siinä olisi ollut jo hammaskalusto koetuksella :)

  VastaaPoista
 6. Aika hienon sotkun Olli sai aikaan. Kyllä mäyriksen vatsa mitä suurimmalla todennäköisyydellä vähän foliota kestää. Ossi on syönyt kaksi kokonaista fleece-peittoa (no pieniä paloja jäänyt), viisi omaa mattoaan suurimmaksi osaksi. Nyt on menossa Ikeasta ostettu pehmorotta. Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 7. M-L ja Ossi, hienostihan Ossikin harrastaa keppostelua. Ei ole Ollia huonompi ollenkaan :)

  VastaaPoista
 8. Huhhuh! Kala haisee koiran kuonoon NIIN houkuttelevalta, tiedetään. Sankari itse yrittää näyttää mahdollisimman laihalta ja viattomalta:)

  VastaaPoista
 9. Katriina, mäyräkoira on aina omasta mielestään liian laiha ja saa liian vähän ruokaa. Olli oli mukana kalastamassa kuhaa, joten ilmeisesti poika ajatteli ottaa oman osansa.

  VastaaPoista
 10. Ohos! Sähän oot vähän askaroinnu. Arvaan ettei hyvä heilunu, mut sulla oli vatta täynnä ja parempi mieli :D

  VastaaPoista
 11. Myrsky, tänään olin vähän kiltimpi, jotta kotiväki unohtaisi eilisillan. Ihmisillä on joskus lyhyt muisti. Luotan siihen.

  VastaaPoista
 12. Meillä tongitaan roskis joka mökkireissu. Onneks kertaakaan ei oo vielä ollut mukana sellaista joka olis vaaraks koiralle. Kai noiden mäyrien pitkään kuonoon joka haju kulkeutuu :D

  VastaaPoista
 13. Veera, Milo ja mäykkytyttö, tänään saunareissun ajaksi roskis nostettiin tiskialtaaseen. Ihan varmuuden vuoksi. Ainakin ruoan haju kulkeutuu koiran nokkaan.

  VastaaPoista
 14. Venerannassa kelpaa lahonnut kala, mutta jos ostan "koiranruokapakasteautosta" varta vasten lohisosetta, nou nou nou! Ei sovi koiran makuun...

  Mitähän koiran päässä liikkuu silloin, kun se voi koko päivän kieltää itseltään sänkyyn hyppäämisen, roskiksen tonkimisen yms kielletyn, jos isäntäväki on kotona. Mutta heti kun kävästään saunassa, alkaa tapahtua... Olikohan se mielenosoitus enemmän kuin mieliteko, tiedä sitä sitten!

  VastaaPoista
 15. Mai, koiran makuun sopii paremmin huoneen- tai ilmanlämmössä temperoitu kala.

  Taitaa olla mielensoitusta tämä keppostelu - "huomatkaa minut, älkää jättäkö yksin".

  VastaaPoista
 16. Kyllä on taas tilaisuus tehnyt varkaan :D Otimme neuvostasi opikseen ja vahdittiin tarkkaan mökillä roskapussia, ikävä kyllä koira löysi jonkun toisen mökissä asustajan luontoon nakkaamat ruoan perkeet. Kaiken ne nuokin löytää :D

  VastaaPoista
 17. Sunan, ainakin ruoan tai ainakin siihen viittaavan aineksen mäyräkoirat löytävät! Ollaan tultu kotiin, tulkaapa käymään joku ilta!

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!