torstai 22. syyskuuta 2011

Sateisen viikon kuulumisia

Voisiko syyskuu enempää tuntua syksyltä kuin tällä viikolla on tuntunut? Ei voi. Ei ainakaan, jos kysytään mäyräkoiralta. Ulkoilu märässä säässä ei ole mukavaa ja yleensä kurakelin jälkeen joutuu vielä suihkuttamaan koiran puhtaaksi. 

Olli haisi sunnuntain marjareissun jälkeen niin suolle, että ei oikein tehnyt mieli köllötellä koiran vieressä. Maanantaina käydessäni eläinlääkäriasemalta ostamassa Ollille ruokaa, kyselin, josko heiltä löytyisi sellaista pesuainetta, että mäyräkoirasta saisi suonhajut pois. Löytyihän sitä. Eläinlääkärin mukaan shampoolla saa myös lehmänlannan hajun pois, mutta toivottavasti meidän ei tarvitse shampoota tuohon tarkoitukseen käyttää (ellei Olli satu pyöriskelemään lantaläjissä). Kiva kuitenkin tietää.

Märkä keli ei kuitenkaan sovi Ollin tassuille ja nyt onkin anturat menneet paikoin rikki. Ensihoitona yritämme entistä tarkempaa kuivausta ja tassuvahan vakituista käyttöä. 

Olli vinkuu ulos. Koira siis uskoo säätilan parantuneen. Lähdemme pikkulenkille ja toivotamme muillekin säästä huolimatta mukavia ulkoilureissuja! 

4 kommenttia:

 1. Kai suonhajun nyt saa useammallakin koiranshampoolla pois? Nyt en muista minkä merkkistä shampootameillä oli Ossilla kerran mutta lopputulos oli ihana.Ei sellainen "märän koiran" haju. Onko sinulla mitään hyvää kikkaa siihen tassuvahan käyttöön ja laittamiseen.On minulla sitä purkki mutta ankarasta vastustuksesta johtuen käyttö jäänyt vähän vähäisemmälle. Tarvii vissiin taas kanssa koettaa... Voi vaan olla, että yritykseksi jää... Terveisin Ossi ja M-L

  VastaaPoista
 2. M-L ja Ossi, tassuvahan laittaminen on meillä helppoa. Komennan Ollin maahan ja samantien, kun otan tassuvahan käteen, Olli heittäytyy kyljelleen makaamaan ja makaa siinä niin kauan, kunnes annan luvan nousta. Tassuvahan käytössä on yksi hassu asia: haju käy Ollin nenään ja tassuvahan laittamisen jälkeen Olli pyörii ja hinkkaa itseään ja varsinkin kuonoaan mattoon muutaman minuutin ajan.

  VastaaPoista
 3. Meillä on ollut pentuajoista asti samaa shampoota, hyväksi havaittu: http://www.petenkoiratarvike.com/espree_hypo_allergenic_shampoo/355_ml_pr_1301201011.html

  Jopa mies sanoi, että koira tuoksuu harvinaisen hyvältä :D

  VastaaPoista
 4. Jaltsalandia, meillä yleensä riittää pelkkä vesipesu, eihän tuota karvaakaan ole paljoa ja mahan alla vielä vähemmän. Suosta kuitenkin tarttui harvinaisen muikea tuoksu koiraan. Ja koiran täytyy tuoksua hyvältä, jos mieskin sen huomaa!

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!