sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Uusi reitti

Kotikaupungista löytyy (läheltäkin) kivoja ulkoilureittejä, jos vanhat ympyrät alkavat kyllästyttää. Yleensä kyllästyminen koskee vain kahdella jalalla ulkoilevia, mutta onhan uudella reitillä uudet hajut koirallekin. Sunnuntaiaamuna lähdettiin siis Hietasaaren luontoreiteille.

Ulkoilureitti kulkee merenrannan läheisyydessä ja eräässä kohtaa poikettiin pikkupolulle päästäksemme rantaan. Turha toivo. Mukana olisi pitänyt olla vähintään raivaussaha. Kaislikosta löysimme kuitenkin jonkun rantojen miehen "kesäasumuksen", asukas oli jo muuttanut toisaalle. 

Pari siltaakin oli matkan varrella ja vedessä uiskenteli sorsapaisteja. 

Saatiin kävellä rauhassa. Eipä juuri näkynyt muita kulkijoita, pari lapsiperhettä ja muutama pyöräilijä. 

 Olli lähti pyydystämään vedessä uivaa sorsaa, mutta mahan kastuessa päätti kuitenkin palata takaisin rantaa. Paisti ei ollut kastumisen arvoista. 

Reissu janotti, mutta onneksi juoma-automaatti oli toiminnassa.

9 kommenttia:

 1. Heh, sama kommentti kuin edellä ;D)

  VastaaPoista
 2. Uudet hajut tuntuvat tosiaan innostavan koiraakin, kyllä Ollia mahtaa yöllä nukuttaa!

  Hietasaaressa on ihana kuljeksia. Olin kymmenen vuotta sitten Edenissä viikon kuntokuurilla ja lähdin joskus illalla yksin pyöräilemään ympäriinsä. Olin aivan mykkänä ihastuksesta.

  Siihen asti Hietasaari oli merkinnyt minulle synkkää ja vanhaa taloa, jonka synkässä puutarhassa ikivanha ja hapan täti tarjoili hapanta kotiviiniä. Se oli äitini täti joskus kuuskytluvulla;) No, on Hietasaari on tietysti ollut myös aina yhtä kuin Nallikari.

  VastaaPoista
 3. Vaihtelu se virkistää tietysti kaikkia kulkijoita ja koirillehan se hajummailma on niin tärkeä. Meillä kun on lähestulkoon Ossin kanssa aina sama reitti (mies kulkee sitten tuolla metsissä Ossin kanssa) niin joskus on hauska huomata kun Ossi tunnistaa inhokkinsa haisujäljestä ja merkka tietysti sekä pitää hirmuisen uhittelukonserton:) Mukavan näköisiä reittejä teillä.Terveisin M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
 4. Mai, sama vastaus kuin edellä *hih*

  Katriina, Ollilla uni maittoi hyvin - itse asiassa niin hyvin, ettei tänä aamuna jaksanut käydä kuin puolen kilometrin aamulenkin. Töihin lähtiessäni Olli meni totuttuun tapaan kuopuksen viereen nukkumaan.

  M-L ja Ossi, hauskoja nuo (mäyrä)koirien uhittelukonsertot. Ihmettelen joskus logiikkaa, milloin merkan päälle pitää kuoputella ja uhitella ja milloin taas ei.

  VastaaPoista
 5. kyllä teillä on mukavan näköiset reitit. noista tykkäisimme mekin.

  VastaaPoista
 6. Onpas teillä ollut mukavat lenkit! Mukavia syksylenkkejä sinne kauas pohjoiseen, maisemat ovat jo meilläkin samannäköiset...

  VastaaPoista
 7. Kaunis Neli, kiitos, tykätään itsekin.

  Suvi ja Eppu, maisemat ovat huomenna toisenlaiset... tänään on puhaltanut myrskytuuli ja puita kaatunut.

  VastaaPoista
 8. Sua on kyl onnistannu noissa lenkuramaastoissa(kin). Sorsapaiseteja ja vaihtelevia maisemia. Ei meil tääl maalla oo kyllä. On vaan pari kurasta tietä, mitä voi taaperrella. Muille teille ei oo mitään asiaa, kun ihmiset pitää vihasia hurttiiaan irti. Voikko kuvitella! Sitten ne ahistelee meitä ja näyttää hammaskalustojaan. Pelottavaa... Mut nauti sää maastoilusta.

  VastaaPoista
 9. Myrsky, kaupungissa 99% ihmisistä pitää koiransa kiinni, eikä tarvitse pelätä irtijuoksevia hurttia. Jos joku oululainen valittaa lenkkimaastojen tylsyyttä niin se taitaa olla vaan mielikuvituksen puutetta... Täällä oli muuten eilen sun kaima käymässä. Puhalsi puut nurin!

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!