maanantai 13. helmikuuta 2012

Karskisti vaan kun kirosanat kaikaa

Mies oli eilen palaamassa Ollin kanssa päivälenkiltä, kun naapurustossa asuva rottweiler tuli aitojen yli Ollin päälle. Piha on huonosti aidattu ja koira oli pihalla ilman valvontaa. 
Mies otti Olli syliin ja sai potkituksi rotikkaa kauemmaksi, mutta luvattoman kauan kesti, että omistaja tuli "apuun", eikä hänkään meinannut saada koiraansa kiinni. Mies tuli samantien kotiin tarkastamaan koiraa ja rotikan omistajat ovat häipyneet kuin ***** Saharaan. Eivät ole nokkaansa ulkona näyttäneet, ei ole koiriakaan näkynyt. Sanon suorat sanat seuraavalla kerralla, kun näen heidät. Ja harkitsen kyllä ilmoitusta poliisille.

Ollilla oli silmäkulma auki ja alahuulessa reikä. Soitettiin päivystävälle eläinlääkärille, mutta kun silmä vetistyksestä huolimatta näytti toimivan eikä koira hieronut sitä, ei tarvinnut lähteä näyttämään koiraa lääkärille (oli kuulemma päivystyksessä vähän ruuhkaa) ja saimme hoito-ohjeet puhelimessa. Putsattiin haavat ohjeiden mukaan ja jäätiin tarkkailemaan tilannetta. Olli oli aivan shokissa koko illan. Yritin hemmotella Ollia juustolla, mutta ei kelvannut. Siis JUUSTO EI KELVANNUT! Tällaista ei ole ikinä tapahtunut ennen. Olli tärisi omassa korissaan tai sitten miehen pojan vieressä. Miehen tai minun viereen ei tullut, koska kai pelkäsi meidän tutkivan haavoja. Koira nukkui loppupäivän ja jatkoi samoilla tulilla yöunille.

Tänä aamuna Olli oli taas entisellään ja haavatkin ovat "kuivuneet" kiinni. Onni onnettomuudessa, ettei käynyt pahemmin. Tämä oli nyt toinen päällehyökkäys, joten voitte uskoa, että täällä ollaan tuohtuneita. 

Kun koira käy toisen koiran päälle, kannattaisi omistajan jo katsoa peiliin. Ehkä koiran koulutus on mennyt pieleen - ai niin, eihän tuota koiraa ole koulutettu...

18 kommenttia:

 1. Voiherrantähden! Me täällä taivastellaan koko porukka, mitä Ollille on sattunut ja miten olisi voinut käydä. Eikö tuosta kannattaisi ilmoittaa poliisille? Voihan olla, että vastaavanlaisessa tilanteessa rotikka purisi ihmistäkin, vaikka lasta.

  Toivottavasti juusto taas maistuu ja lenkkeily myös:)

  VastaaPoista
 2. Voi Olli raukka!! Jimi-cockeri lähettää jaksamis haukut! Kyllä ei taas ole oikea koira oikealla ihmisellä... Kyllä jokaisella koiralla nyt jokin peruskoulutus täytyisi vähintään olla, ja erityisesti rottweilerilla kun kyseessä iso ja vahva rotu, joka voi olla täys peto ilman koulutusta. Itselläni ei varmaan olis hermo kestänyt tuota tilannetta ja olisin mennyt takaisin rotikalle kylään ja sanonut suorat sanat ja paljon muutakin. Poliisille vaan!

  VastaaPoista
 3. Herranjestas, ihan kaameaa. Onneks kuitenkin Olli on hengissä, siinä olis tosiaan voinut pahemminkin käydä. Kyllä osaa olla törkeitä naapureita, kun ei osata omasta koirastaan huolehtia, että päästetään tuollalailla hyökkäilemään. Ja ilman muuta kannattaa se ilmoitus tehdä, ottakaa ainakin kuvia vaurioista, että on dokumenttia. Eihän tuommoista terroria kestä kukaan.

  VastaaPoista
 4. VOI EI!!! Inhottava tilanne! :((( Onpahan huonoa käytöstä naapureilta kertakaikkiaan! Tosin, ei sinänsä yllätä, kun eivät ole koiriaankaan kouluttaneet. Moukkia! :S

  Onneksi Ollille ei käynyt tuon pahemmin. Toivotaan, että henkiset vaivatkin paranevat ajan kanssa. Suututtaa teidän puolesta ihan vietävästi kyllä!

  Paljon parantavia suukkoja ja paijauksia Olli-poloiselle. <3<3<3

  VastaaPoista
 5. Rikosilmoitus ei oo välttämättä huono vaihtoehto, vähintäänkin pitäis korvata kaikki kulut, koska syy oli ihan selkeästi heissä & heidän koirassaan. Onneks ei käyny pahemmin! Pikkukoiran omistajana saa kyllä pelätä koiran ja välillä omankin henkensä edestä.

  Liekö Ollilla pieniä draamakuninkaan elkeitä, kun juusto ei maistu... Jalo on ainakin kova suurentelemaan taisteluhaavoja, vaikka kyse ois vaan häntäkarvan irtoamisesta ;)

  VastaaPoista
 6. Aivan karseeta! Siis, meijän äippä on sitä mieltä, että tiätysti pitää ilmottaa poliisille. Se rotikka ja sen omistajat pitää laittaa järjestykseen eli mieluusti koiraopetuskouluun. Aattele, jos Ollista lähtee henki, kun ette seuraavan hyökkäyksen aikana satu olemaan pihalla...

  Mukavaa ystävänpäivää ja tervehtymistä!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista!
  Olli on sanaton myötätunnostanne (ja muutenkin puhetaito on heikko).

  Myrsky, rotikka tuli siis heidän pihaltaan aitojen yli. Meidän pihan aidat ovat kunnossa :)

  VastaaPoista
 8. Voi kauheeta. Mä jo kyllä soittaisin asiasta poliisille, eihän tommonen voi jatkua, enkä jäis odottelemaan kolmatta kertaa, sillä sillon tulos voi olla jo paljon pahempi. Onneks nyt Olli selvis säikähdyksellä mutta varmasti jää sen mieleen toi tapaus. :(

  En ymmärrä ihmisiä, miks niitä rotikoita ja pittbulleja ja staffeja pitää ottaa jos ei osata kunnolla kouluttaa? Mulla ei oo näitä rotuja mitään vastaan, olihan miehelläkin rotikka kun muutimme yhteen, ja Hibba oli maailman ihanin ja kiltein, mutta kyllä sekin tietyille koirille ärisi ja tummaihosille... Eikä tulis mieleenikään että pitäisin tommosta koiraa huonosti aidatulla pihalla yksin! En pitäisi kyllä mitään muutakaan koiraa..

  VastaaPoista
 9. Veera & co,
  tämä kyseinen koira on otettu löytöeläintarhalta, eikä kukaan tiedä tarkkaa ikää tai koiran historiaa. Silloin näitä yllätyksiä tulee, varsinkin kun koiraa ei kouluteta. Rotikka on kova räyhäämään ja omistaja "komentaa" koiraa huutamalla "Ole hiljaa saatana!".

  VastaaPoista
 10. Ilman muuta käytte ilmoittamassa poliisille, muuten voi olla että ensi kerralla viaton ohikulkija ei selviäkään...Voi Olli parkaa :(( Varmasti tosi pelottava tilanne pienelle koiralle.

  VastaaPoista
 11. Nelli, Fanni ja Iina,

  eläinlääkäriaika tänä iltana: huulen haava tulehtui omahoidosta huolimatta. Voi voi.

  VastaaPoista
 12. Nyt kyllä teette ilmoituksen, muutkin ovat sitä mieltä.. :)

  Se että koira on vielä jostain tarhalta, tekee koirasta entistä epävarmemman. Se voi tehdä mitä hyvänsä, jos se vielä on tommosille älykääpiöille annettu jotka vaan huutaa yms eikä osaa ollenkaan kouluttaa. Mistäpä sen tietää vaikka nää uudet omistajat kohtelis sitä kaltoin jos tolleen kehtaa ihmisten aikana "rakkaalle" koirallensa huutaa..? Ja kun monesti noissa on paljon haastetta jotka tulevat jostain tarhasta... Ei oo välttämättä ajateltu loppuun asti sen koiran ottamista..

  VastaaPoista
 13. Voi hurjistus, kyllä pitäisi ainakin aidat huolehtia kuntoon, jos ei muuten saa koiraan kuriin. Voimia Ollille!

  VastaaPoista
 14. Hei,
  Aivan järkyttävää käytöstä joka on myös lainvastaista selkeästi. On ikävä sanoa mutta ainoa vaihtoehto tehdä rikosilmoitus. Toinen Kerta ja kuulemamme tausta......
  Muuten käy ettei kahta ilman kolmatta. Mutta miten mahtaa Ollin silmä jaksaa, siitä ollaan täällä pk-seudulla kaikkein huolestuneimpia. Ollin blogi kun on ylivoimaisesti tyylikkäin ja lämminhenkisin mäykkyblogi, kiitos ja kumarrus Ollille. Pikaista paranemista.

  VastaaPoista
 15. Onpa inhottavia uutisia :/ Ei paljo koira kuuntele jos sille vaan räyhää. Tää on niin yleistä,että ihmetellä saattaa. Niin vastuuttomia omistajia, jotka eivät tajua kouluttaa koiraansa. Täältä tulee terveisiä ja paranemistoivotukset Elmeriltä ja Raisalta!

  VastaaPoista
 16. Edelleenkin Olli ja kotiväkensä kiittää myötätunnosta. Olette parhaimmat blogiystävät ever!

  VastaaPoista
 17. VOI LUOJA! Paranemisia Ollille, toivottavasti ei jää mitään pysyviä pelkoja toisiin koiriin. Meidän Funi nimittäin pelkää isoja mustia koiria vähän. Sen päälle tuli kerran kaksi isoa landsheeria, ei pahalla mutta tiedättehän miten sellainen vasikan kokoinen koira tulee pienen koiran luokse vailla päätä ja häntää onnellisena. Omistaja ei pystynyt pitämään remmeistä kiinni ja päästi irti jolloin koirat juoksi päätäpahkaa meidän luokse ja piirittivät funin joka pelkäsi niin että ulvoi! Meinasin sanoa että kannattaisi opettaa koirat ohottamaan toinen koira niin että hallitsee itse tilanteen eikä päinvastoin.

  Toinen tilanne sattui vähän aikaa sitten kun olin kolmen koiran kanssa lenkillä ja erän talon pihasta juoksi meitä kohti kaksi koiraa eikä tietoakaan omistajista. Minä olin niin sotkussa remmieni kanssa että en keksinyt muuta kun huutaa niin kovaa että säikähtivät ja painuivat toiseen suuntaan. Onneksi.

  Ymmärtäisivätpä ihmiset kouluttaa (ja vahtia) koiriaan jos sellaisen ottavat!

  VastaaPoista
 18. Raisa ja Funi,
  Erätulilla ohjelmassa metsästäjä kertoi, miten ilves oli hyökännyt koiran kimppuun ja hän oli muistanut, että eläin voi pelästyä karjuntaa. Metsästäjä oli lähtenyt juoksemaan koiraa ja ilvestä kohti huutaen ja karjuen. Ilves oli koiran onneksi luikkunut pakoon.

  Ilves kuulemma heittäytyy selälleen kuolleeksi ja kun koira tulee päälle, raatelee mahan auki. Onko teillä tästä enemmän tietoa?

  VastaaPoista

Luemme mielellämme kommentteja!