sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Etelä-Pohjanmaalla

Viikonloppuna lenkkeiltiin Etelä-Pohjanmaalla, Ollin synnyinseudun naapuripitäjässä. Hiljaista oli kylätiellä kävelytiellä, eikä yhtään lajitoveria tullut vastaan. 


Tukeva seisoma-asento

Mummolassa on hyvin hoidettu piha ja Olli lisälannoitti puita ja pensaita.

Ollin iho on taas mennyt huonommaksi. Takajalkojen nivusiin on tullut hilseilevää ihottumaa ja muutamien varpaiden välit ovat auenneet. Kaivoin salvatuubin kaapista ja laitoin sitä ihottumaan. Onko kohta taas asiaa eläinlääkäriin? Ainakin ruokavalio yksipuolistuu taas eli pelkkää peura-perunanappulaa ruoaksi, eikä mitään ylimääräisiä herkkupaloja. Näillä aatoksilla uuteen viikkoon. 

20 kommenttia:

 1. Meilläkin Ossilla kutisee anturanvälit mutta nyt olen ajatellut, että se on tuo ylenmääräinen siitepöly mitä on ihan joka puolella. Minäkin olen tunkenut tassuihin antibioottitippoja ja bepanthenia mutta Ossin mielestä se bepanthen vasta ihanaa nuoltavaa onkin. Suo siellä, vetelä täällä. Ollille tassunparanemisia toivottelee "tiedän tunteen" M-L ja Ossi. Mukavaa alkavaa viikkoa. ps. päivän säätiedotus: satoi aivan järkyttävästi. Esteri ei ole siis vielä lomilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vertaistuesta. Meillä on laitettu anturaväleihin bacibact-pulveria. Muuta ei ollut tarjolla.

   Ajeltiin E-Pohjanmaalta P-Pohjanmaalle pilvipoutaisessa säässä, mutta aamulla täällä oli kuulemma satanut ihan kunnolla. Naapurit olivat pelastaneet meidän postit laatikosta, ettei tarvinnut lukea märkiä uutisia.

   Poista
 2. Teilläkin emäntä saa ihailla lenkillä koiran ja isännän takalistoa näköjään;) Minullakin on kuvia samasta kuvakulmasta.

  Toivottavasti Ollin iho paranee ruokavalioremontin myötä. Parin viikon ajan Vilmakin on rapsuttanut mahapuoltaan ja kainaloitaan. Ajattelin ensin kokeeksi pestä sen ja suihkuttaa kosteusvoidetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaista kutinaa oli viikko sitten etukainaloissa ja salvalla se parani. Varmuuden vuoksi tarkkaillaan ruokavaliota, kun Olli on kerran melko allerginen.

   Poista
 3. Ihanat kuvat mun lemppari Pollista! <3

  Voi, voi, sitä allergiaa! Meillähän edesmennyt Rosa-westie oli todella allerginen, huono-ihoinen ja -vatsainen, joten tuttua, huttua täälläkin. :/ Meillä oli tosi paljon apua paikallisihottumiin sellaisesta salvasta kuin Fuciderm Vet. Toimivia on myös oikeastaan korviin tarkoitetut Canofite-tipat, joita siis voi laittaa muuallekin iholle kuin korviin. Molemmat ovat reseptilääkkeitä. Jos ihottumassa on hiivaa, niin sellainen shampoo (taas vain eläinlääkäristä) kuin Malaseb on tehokasta.

  Annatko muuten Ollille ruuan seassa jotain rasvahappovalmistetta? Sitä meille aina suositeltiin Rosalle annettavaksi. Nutrolin ja Viacutan on omia suosikkejani niistä.

  Toivotaan, että vaivat paranee ja Olli saa nauttia kesästä ilman tylsiä kutinoita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Fucidermiä meillä onkin käytössä. Saatiin sitä talvella, kun antibioottikuurin jälkeen kainalot hilseilivät. Silloin otettiin hiivatkin, mutta ei ollut kuitenkaan.

   Olli saa kylmäpuristettua öljyä ruoan kanssa, muuta ei olla kokeiltu. Laitoin antamasi rasvahappovalmisteet muistilapulle, kiitos.

   Olli kiittää ja lähettää <3-terkut.

   Poista
 4. Toivottavasti iho-ongelmat hellittävät! Yritä, Olli, kestää tuo tuleva askeettisen ruokavalion aika, se on sinun parhaaksesi. Vähään aikaan et ole tainnutkaan käydä omatoimisesti salaa herkuttelemassa. Kun iho paranee, pääset varmaan taas herkuttelemaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omatoiminen herkuttelu on jäänyt pois kotiväen yltiömäisen tarkkaavaisuuden johdosta!

   Poista
 5. Anoppilan Tarmolle veitiin tuliaisiksi valtaia ydinluu, jota vähän nuoleskeltiin ja nakerrettiin, sitten se vietiin piiloon salaiseen paikkaan. Kunhan se on saanut pari kuukautta marinoitua salaisessa kuopassa, sitten se on parahultainen. "Marinointia Tarmon kokkikoulun tapaan" totesi siippa. Toisaalta peura-perunanappulakin kuullostaisi Tarmosta hyvältä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarmo toimii juuri samoin kuin aikoinaan kotimme karjalankarhukoirat. Luut kaivettiin maahan marinoitumaan, välillä ne kaivettiin ylös ja maisteltiin vähän, jonka jälkeen marinointia jatkettiin. Piha oli täynnä kuoppia, kun luita oli kaivettu useammasta paikasta.

   Poista
  2. Tarmossa taitaakin olla Karjalan karhukoiraa, tosin luu taisi viedä sen heti 20.000 vuotta taaksepäin suoraan suteen asti...

   Poista
  3. Taitaa olla geeneissä tuo ruoanpiilottelu/marinointi.

   Poista
 6. Etelä-Pohjanmaa: sijainnista riippuen Olli kävi melko lähellä AB:n reviiriä :) Siihen verrattuna, kuinka kaukana asutte.
  Annamarin suosittelemista tuotteista ollaan ainakin Nutrolinista samaa mieltä (muita ei olla kokeiltu :).

  Vuodenaika on varmaan vähän hankala, kun siitepölyt, kuumuus, kuivuus ja sateen kosteus vaihtelevasti ärsyttelevät mäyristen kainaloita. Toivotaan Ollille parempaa kesän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla nivusten iho on jo paljon parempi, mutta ulkona on sateinen sää ja taas iho kastuu aamulenkillä. Huokausten huokaus, että osaa olla herkkähipiäinen kaveri meillä...

   Olimme kolmostien varrella sijaitsevassa pitäjässä.

   Poista
 7. Allergioista huolimatta näyttää Olli-kamun asenne olevan kohillaan. Mä meen käymään mummulassa P-Pohjanmaalla kesälomalla. Siäl on kivoja taputtelijoita ja hyvät lenkuramaastot.

  Toivottavasti kutinat ja muut vaivat häviävät. Parasta vointia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää muistankin, että oot kotoisin tuosta pottupitäjästä. Siellä ei tarvitse lenkuralla kiivetä mäkiä ylös. Käyhän sitten kaupungissakin katsomassa, minkälaisia lenkuroita me citynakit tehdään. Vie äippä kauppatorille kahville. Kun äippä kahvittelee niin sää voit katella maassa hyppiviä varpusia. Niin mää teen.

   Poista
 8. Voi Ollia...tosi ikävää, että iho kukkii :/ Ottiko Ollilla noin koville viime kesäkin vai onko tämä kesä nyt poikkeuksellisen paha? Ainakin siitepölyallergiset ihmiset tuntuvat olleen aivan tukossa tänä keväänä/kesän alussa.

  Me taas suosittelemme öljyksi lohiöljyä, jolla on tulehduksiakin vähentävä vaikutus. Meillä pojat syövät sitä joka toinen toinen, eli vuorottelevat aina jonkin muun öljyn kanssa. Kalaöljy hoitaa ihoa tehokkaasti ja on omegat kohdillaan. Anturat pysyvät myös pehmeinä ja turkki hilseettömänä eli iho ei ole liian kuiva.

  Toivomme Ollille pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 9. Voi Ollia :/ Me kuivataan koirat, ku ulkona märkää. Siis niin hyvin etteivät jää märiksi. Elmerin kohdalla autto paljon, mutta kaikista eniten, kun muutimme ruokavalion barfille tai osittain barfataan. Näin myöhemmin ajan kanssa Elmeri pystyy napsimaan napuja aktivointileluista ja syömään kotiruokaa. Yksi mikä Elmerin iho-ongelmiin vaikutti oli stressi. Tuntu myös kastroinnin jälkeen häviävän pienimmätki ongelmat..en tiedä sitte, mutta uskon,että useampi asia taustalla oli.

  Paranemisia Ollille! Toivotaan ettei tilanne ainakaan pahemmaksi mene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivaus onkin yksi tärkeimmistä asioista, että saadaan pysymään varvasvälit kunnossa. Oikeastaan tämä alkoi silloin, kun Ollia piti leikkauksen jälkeen suihkutella aamuin illoin ja kuralenkin jälkeen. Elämä on yhtä pesemistä koko ajan.

   Minun täytyy perehtyä tuohon barf-asiaan kunnolla ja jos vaikka sellaista osittaista opeteltaisiin.

   Oltiin viikonloppuna reissussa ja sunnuntaina oli nivusiin tullut hilseilevä ihottuma. Itsekin ajattelin, että voisiko kyseessä olla stressireaktio?

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!