tiistai 5. kesäkuuta 2012

Puhtaat valkoiset lakanat

Olli on ottanut tavaksi aamuisin tulla sänkyyn nukkumaan ja usein jää sinne vielä ihmisväen lähtiessä aamupalan laittoon. Ja tämän jälkeen siirtyy kuopuksen sänkyyn jatkamaan unia. Näin punkkiaikaan saakin pitää tarkan syynin, ettei koira tuo epämieluisia kavereita mukanaan.

Täällä on hyvä uppoutua unten maailmaan, tuumii mäyräkoira. 
Eihän tämä nyt tietenkään ihan viisasta ole, tuumii kotiväki. 

Tänään on ollut ainakin neljäs sadepäivä peräkkäin, mutta seuraaviksi päiviksi on luvattu poutaa. Sadesäät ovat tuoneet mukanaan hyttyset, eikä emäntä lähde ihan helposti enää oikaisemaan metsän kautta. Muutenkin ollaan tehty lyhyitä lenkkejä, koira on ollut laiskalla tuulella ja kotiväki epäilee kastraatiolla olevan asian kanssa jotain tekemistä. Aika näyttää, onko näin vai onko ollut kyseessä tilapäinen lorvikatarri.

18 kommenttia:

 1. Uskomattoman hellyttävät kuvat Ollista!<3
  Toivottavasti punkit eivät pujahtele sänkyynne eivätkä tartu Olliin eikä muihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin viime kesänä punkkikarkoite toimi hyvin.

   Poista
 2. Kauniissa lakanoissa mäyräkoira ainakin saa loikoilla, kuka sellaisia nyt voisi vastustaa.

  Ollilla ei sentään ole juoksuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastraation myötä on touhutippakin jäänyt unholaan. Ou jee.

   Poista
 3. Puhtaat lakanat saavat täälläkin aina suuren suosion. Koira odottaa lakananvaihto-operaation päättymistä sängyn juurella nököttäen ja loikkaa peittokasaan välittömästi luvan saatuaan.

  Huonoja puolia: toisinaan ihmisen pujahtaminen lakanoihin tuntuu lähinnä kokovartalokuorinnalta, kun karvakorvan turkista on hiekkaa rapissut muru jos toinenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näin kesäaikaan lakananpesu, siis niiden kuivaus, sujuu leikiten, kunhan ajoittaa vaihdon poutapäivälle. Aamulla narulle ja illalla takaisin sänkyyn :D

   Poista
 4. Suloiset kuvat kertakaikkiaan! <3 Hyvältä näyttää sekä Olli että lakanat.

  Meilläkin on ihan kamalasti hyttysiä, inhaa! :/ Ja punkkisyyniä, tupla-inhaa! :// (Varsinkin siis ne punkit, vaikka on syynissäkin kova hommaa..)

  Teille toivon kovasti aurinkoisia ja ötökättömiä päiviä! Ottakaahan kaikki rennosti nyt ylppärijuhlarutistuksen jälkeen, olette sen tod. ansainneet! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just oli aamulla lehdessä punkeista etusivun juttu ja siinä kehoitettiin laittamaan kotieläimille sänkykielto kesän ajaksi. Tämän lisäksi tietenkin sohvakielto olisi yhtä pätevä samalla perusteella. Koitapa perustella tämä koiralle :/
   Ehkä luotamme tarkkaan syyniin ja onneksi lyhytkarvaisen koiran punkkitarkastus on helppo tehdä.

   Ei tässä enää oteta rennosti, eikös siihen yksi päivä riitä? Emäntä kirjoittaa gradua yliopiston kirjastossa (tosin vain muutaman tunnin päivässä, mutta kuitenkin) ja kuopus univelkojen poisnukkumisen lisäksi opiskelee kielikokeeseen.

   Poista
 5. Lämmin sänky on hyvä paikka, ihmisille myös. Ja hyttyset ovat tosiaan heränneet, yritän ajatella että ovat pieni riesa punkkeihin verrattuna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulenkillä tapasimme hyttysten lisäki naapuritien pari karkkarirouvaa, joille oli laitettu jo punkkitehosteetkin. Kuulemma Hailuodossa, jossa koirat mökkeilevät, on runsaasti punkkejä. Tämän tosiasian kanssa täytyy vaan elää.

   Poista
 6. Söötit kuvat Ollista. Valkoisissa lakanoissa on tietysti se etu, että punkit löytyvät helposti juoksentelemasta:). En tiedä löytyykö meiltä ainoitakaan valkoisia lakanoita. heh ja nyt täytyy selittää, ettei kukaan tulkitse väärin. Meillä on vain lähes värillisiä lakanoita. tytöltä saattaa löytyä valkoinen aluslakana mutta hänkin on ihastunut enempi rosan värisiin. Terkkuja Kirkkonummelta M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on taas siirrytty värillisistä kohti valkoisia lakanoita. Syynä tietenkin se, että kun on samanvärisiä, pesu helpottuu. Laiskuus siis tässäkin taustalla. Sitä paitsi valkoiset voi nakata 90-asteeseen ja siellä kuolee kaikki ylimääräinen.

   Poista
 7. Voi kun Ollilla on lokoisat oltavat :) Mikähän siinäkin on, että mäyrikset tuntuvat viihtyvän mahdollisimman pehmoisella ja mukavalla alustalla? Ainakaan Maunolle ei mikään tavan matto kelpaa, mitä pehmeämpi ja kuohkeampi alusta, sen parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen lisäksi, että koira vaatii pehmeän alustan, se vaatii myös tarpeeksi tilaa ympärilleen. Mielellään vähintään parisängyn puoliskon tai kokonaisen sohvan.

   Poista
 8. Meilläki on huomattu että sängyssä ne parhaat unet saapi :) Onko teiltäpäin jo löytynyt punkkeja?? Mun pitäis käydä karkoitteet hakemassa, ainakaan vielä ei ole seulaan tarttunut yhtään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole löytynyt punkkeja, mutta exspotit on niskassa.

   Poista
 9. Meillä pikkuinenkin pääsee jo hyppäämään sänkyyn.. Tarvinee kohta ostaa isompi sänky, että kaikki mahdutaan nukkumaan! Mäyriksillehän tietysti on aina tilaa, mutta mitenkäs sitten isäntäväki? :) Meilläkin on ostoslistalla punkkikarkote heti kun palkkapäivä koittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäyräkoira osaa vallata oman tilansa ja pitää siitä kiinni.

   Periaatteessa koiran pitää nukkua aamu-uniaan sängyn jalkopäässä, mutta eräänä aamuna kuopus oli herännyt ja avannut silmänsä ja nähnyt ensimmäisenä koiran nukkumassa pää tyynyllä ja peitto päällä. Toinen tassu oli vielä peiton päällä.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!