torstai 21. kesäkuuta 2012

Juhannuskepponen

Sillä aikaa, kun emäntä oli puhelimessa ja isäntä autotallin sisäosia levyttämässä, koira oli lähtenyt lipettiin. Isäntä ihmetteli tieltä kuuluvaa koiran haukkumista ja Ollihan se haukkui aidan väärällä puolella. Syyllisenä totteli välittömästi komentoa saapua kotipihalle ja sitten lähdettiin etsimään karkupaikkaa. Eihän sitä tarvinnut kauaa etsiä... 

Raparperipenkkiin oli kaivettu kuoppa ja siirretty kivet ja laudat pois tieltä. Täältä Olli pääsi takapihan naapuriin ja sieltä toiseen naapuriin ja sieltä lopulta tielle. Olli on kulkenut siilien iltareittiä ja onneksi pari tuntia aikaisemmin kuin mitä on siilien iltalenkki. 

Olli: "En minä ole tuota tehnyt. Se on ollut Myrskyn naapurissa asuva Musti." 

 Tästäkään ei pääse toiselle puolelle - enää. 

 Tekisinkö raparperipiirakan? En tee. 

 "Mistäs tähän on vanerilevy ilmestynyt?"

Karkupaikka on korjattu vanerilla ja pihakivillä. 
Panssariaita on tilauksessa.

Tapahtumarikasta juhannusta! 

34 kommenttia:

 1. Voi elämän kevät tuota Ollia! :D Se on niin sinni, siitä mennään, missä aita on matalin, olematon, korkea, siirrettävissä, jne. jne. :)

  Hauskat Jussit! Ei tule tylsää mäyräkoiran kanssa, ei ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just pesin Ollin tassut Malasebilla ja vaikutusajan 10 minuuttia olimme pesuhuoneessa suljetun oven takana. Olli ihmeissään ja minä naistenlehteä lukien. Ajattelin, ettei olisi turvallisempaa paikkaa Ollille kuin lukittu pesuhuone ja emäntä istuu vieressä vahtimassa.

   Poista
 2. Ei ole todellista! Edellinen postaus antoi ymmärtää, että tässsä Olli vaan toipuilee käynnistään ellillä. Mutta nähtävästi se siitä tassuhoidoista.. Oman elämänsä sankarilla on taas kaikki (ainakin ne kepposensa) hallinnassa :-D
  Juhannusterveiset Töölöstä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä olikin jo vähän aikaa rauhallisempaa...

   Terkkuja Töölöön!

   Poista
 3. Mun piti uudestaan tulla hirnumaan tänne noita Ollin touhuja! :D Oikeasti, kiva kun meillä kasvaa Aslanista Olli kakkonen, ihan selkästi :D Voin, kato, käydä täällä ihan opiskelumielessäkin, että osaan sitten tarvittaessa arvuutella, että mitä se pienempi voisi tehdä...."Mitä Olli tekisi tässä tilanteessa....??" :D

  Aslan yritti, muutes, avata takaovea kahvasta hampaillaan. Ihan tässä jo toista kertaa. Että sikäli...Alphonse ei ylety siihen, Aslanpa ylettyy. Puri myös ikkunaa (ikkuna siis auki) kun yritti päästä ulos ja pelastamaan miestä ruohonleikkurin uhalta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun täytyy nyt ajatella asiat aina Aslanin kannalta. Se mitä Alphonse ei ole tehnyt, Aslan tulee tekemään. Varaudu nyt jo karkumatkoihin ja ruokavarkauksiin.

   Kyllä se täälläkin huumorilla on otettava tuon koiran tempaukset, vaikka taas tänään ensimmäinen ajatus oli, että ei ole todellista.

   Hyvää päivää vaan, sanoo Olli ja ajatteli mennä yöunille.

   Poista
 4. Meillä myös mäykky karkasi ystäväpariskunnan pihalta naapuriin aivan olemattomasta kolosta. Namuilla piti houkutella kaveri takaisin, eikä siinä kovin kauaa mennyt ennen kuin tyyppi äkkäsi että jos meen sinne uudestaan, saan varmasti lisää herkkupaloja! Silloin ei kyllä naurattanut ihan yhtä paljon kuin nykyisin karkumatkaa miettiessä. :-)

  Mukavaa jussia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollikin on karaessaan ennalta-arvattava, meni samaa reittiä kuin siilit.

   Poista
 5. Se naapurin Mustipa on tosiaan ehtiväinen koira :-)) Olli ei näköjään jätä yhtään tilaisuutta kepposteluun käyttämättä, ei teillä tosiaan tylsäksi käy aika herran kanssa! Hyvää juhannusta keppostelijalle ja kotiväelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivomme ei-keppostelevaa juhannuskoiraa sekä teille että meille.

   Poista
 6. Olli Onnekas, isäntäväki valmistaa haasteellisia aktiviteetteja, kyllä sinun kelpaa. Eipä tule aika pitkäksi, kun yrität nyt selvittää tätä seuraavan tason tehtävää, miten päästä aidan ali...
  Juhannusterveiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihamme on eräänlainen taistelukenttä. Jos ei pääse yli, on mentävä ali...

   Poista
 7. Olli hieraisee pari keraa älynystyröitään ja uusi este on ohitettu lapiotassun pyöräytyksellä... Toivottavasti Olli nyt tajuaa oman pihan ihanuuden, ja tyytyy siihen, eikä lähde toikkaroimaan autojen joukkoon.

  Ihanaa juhannusta teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ole isompaa pihaa ja onneksi asumme tien päässä, jossa ei ole läpikulkuliikennettä.

   Poista
 8. Ootpas aika vikkelä. Eipä sillä, karkureissuissa täytyy olla salamannopea, ettei ihmisväen ajatus ehdi edes käynnistymään, ennen kuin koira on jo kaikonnut näkyvistä!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vikkelä on toinen nimeni. Tai sitten ei.

   Poista
 9. Tuu Olli käymään täälä Muhoksellaki, jos vielä pääset karkuun! Mua ei nyt uskalleta päästää mökillä yhtään irti, joten kaipaisin vähn meininkiä juhannuksena:) Toivoo Vilma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuu sää Vilma tänne kaupunkiin, täällä ne kaupunkiseikkailut odottavat ja siilit vipeltävät pihoilla. Eilen sain ajaa kissan pois puusta.

   Poista
 10. Voi jestas, sitä Ollia. On se ehtiväinen poika. Kaikki tilaisuudet on käytettävä hyödyksi ja mikäs sen parempi kepposteluaika kun emäntä puhelimessa ja isäntä remonttihommissa, eivät ehdi kumpikaan huomioimaan mäyriäistä. Taisikin olla huomionkaipuuta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomionkipeä ehdottomasti, mutta myös Olli on etevä ottamaan tilanteesta vaarin, siis kaivamaan, kun silmä välttää.

   Poista
 11. Olli se on kerkiäväinen. Silloin kun on tosi kyseessä, niin eihän silloin tunnu pienet haavaumat tassuissa. Raparperit saivat vähäsen kyytiä:) Onneksi raparperi on aika sitkeä veijari. Kyllä se tuosta vielä nousee. Olli on kyllä oikea kaivurimestari. Ei voi muuta sanoa. Hyvää juhannusaattoa. M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen suunnitellut kasvilavan, johon siirrän raparperit kasvamaan. Toteutus on vielä vaiheessa johtuen miehen muista kiireistä (autotalli). Kasvilava olisi sitä paitsi niin lähellä aitaa, ettei ainakaan siitä kohdasta kaivettaisi ojaa eikä tunnelia.

   Poista
  2. Uskomatonta! Olli, sä olet NIIN taitava, että kateeksi käy.
   Meillä ei ole mitään aitaa, jonka ali voisi yrittää kaivautua.
   Oi, teitä onnellisia omapihaisia mäyräkoiratovereita!:)

   Poista
  3. Kyllä täällä meidän pihalla riittää sullekin kaiveltavaa. Tuu tänne.

   Poista
 12. Taasko ne on rajaamassa Ollin elintilaa? Kurjaa. :( Toivottavasti Olli löydät jonkun toisen keinon päästä laajentamaan reviiriäsi. Mutta jätäthän silti ne siilit rauhaan! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihminen voi ymmärtää mäyräkoiran halua laajentaa elämänkatsomusta ja reviiriä siinä samalla. Mitä on aidan takana? Elämän suuria asioita...

   Poista
 13. Voehan Ollipolli, minkä taas teit! Oot sä vaan niin kerkiiväinen pitkuliini, että oksat pois (lue: aidan kappaleet ;D)! Onneksi sentään kuuntelet, kun käsketään kotio.

  Hihityttää toi emännän kommentti tuolla ylempänä siitä, että pesuhuone kiinni olevine ovineen on turvallisin paikka Ollille.

  Vähemmän vaiherikasta juhannuksen jatkoa toivottelen! Ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää juhannusta annamarille
   toivoo Olli *pusu*

   Poista
 14. Voi Olli, ku sä oot taitava kaivaja ja karkulainen! Respektiä. Vaik mä oon satavarma, että teijän ihmisporukat olivat hädissään sun karkaamisesta. Mut melkomoinen Berliinin muuri siihen aidan viereen onkin ny kasattu ;) Mites nyt suu pannaan, Olliseni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli Berliinin muurikin nurin, kun tarpeeksi odotti. Emännän historianopettaja oli lukiossa sanonut, ettei Saksat enää ikinä yhdisty. Mahtoi äijä kääntyä haudassaan.

   Poista
 15. No hemmetti, kateva reitti tukittu! Ei ihminen ollenkaan ymmarra koiran oikopolkutarpeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin paljon asioita, joita ihminen ei ymmärrä: vapaudenkaipuuta ja ruoan määrän suuruutta.

   Poista
 16. Panssariaita :DD - ei kai mikään vähempi auttaisikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköpaimen panssariaidan päälle (ja alle) ja johan pysyy koira pihalla.

   Poista

Luemme mielellämme kommentteja!